Legyen világosság – de mikor?

I. évfolyam 12. szám | Élet - Utolsó Figyelmeztetés
2019. november 28.

Demkó Attila
2021-ig döntenünk kell, hogy az egész éven át tartó nyári vagy téli időszámítást válassza Magyarország. A kedves olvasó már elgondolkodott a kérdésen? El kellene!

Annyi mindenen vitatkozunk Magyarországon. Olyan kérdéseken, amelyekről az átlagembernek fogalma sem lehet, mégis mindenki szakértő. Hitviták folynak, amelyekben az észérvek másodlagosak. Csak a politika számít. Van azonban egy kérdés, amely tényleg mindenkit érint, és mindenkinek lehet véleménye róla.

Legyen világosság? Pontosabban mikor legyen világosság? Hajnalban és reggel, vagy délután és este? A nagy társadalmi vita mégsem kezdődött el. De hamarosan el kellene kezdeni átrágni magunkat a kérdésen, mert az Európai Unió tagállamaiban 2021-ig dönteni kell, hogy az egész éven át tartó nyári vagy téli időszámítást választja egy ország. Háború lesz ebből, nem kétséges, mert szűk frontokon ugyan, de már nagy hévvel dúlnak a harcok. Itthon az egyik sarokban a 2018-ban alakult Magyar Alvás Szövetség van, a másikban egy Facebook-csoport sok ezer taggal.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés