Elveszi a józsefvárosi szociális és egészségügyi dolgozók eddigi jutalmát Pikó András

2019. november 25. 19:31
A VIII. kerület polgármestere a HVG-nek adott interjújában fejtette ki: idén nem kapnak 13. havi fizetést a bölcsődék, óvodák és rendelőintézetek dolgozói.

A VIII. kerület októberben megválasztott ellemzéki polgármestere, Pikó András a HVG-nek azt mondta: megnézik, mennyi pénzük lesz, és ahhoz mérten kapnak majd juttatást a dolgozók karácsony előtt. A kerületben ugyanis évek óta 13. havi fizetést kaptak az önkormányzati dolgozók, de a bölcsődék dolgozói, az óvónők és a védőnők is. „Nyilvánvaló, sokkal népszerűbb polgármester lennék, ha azt mondanám, ahogy tavaly, úgy idén is lesz 13. havi fizetés az önkormányzat bölcsődéiben, óvodáiban vagy a rendelőintézetében” – teszi hozzá Pikó András a HVG-nek adott interjújában. „Az, amit most adunk nekik, nem 13. havi fizetés lesz, hanem egy olyan elismerés az egész éves munkájukért, amit megérdemelnek. Ezért még idén megpróbálok eljutni minden érintett helyre, hogy személyesen indokolhassam meg számukra a döntést” – magyarázza.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, Vörös Tamás egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: felháborító és botrányos ez az intézkedés. Mint mondta, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idejének gyakorlata tért vissza, hatalomra kerülve a baloldal mindig megszorításokkal lát munkához. Kifejtette: Pikó András mintegy 700 embertől – köztük bölcsődei nevelőktől, óvónőktől, szociális és egészségügyi dolgozóktól – vesz el egyhavi bért. Felidézte, hogy Józsefváros a kormánypártok vezetése alatt 2013 óta mindig előteremtette az év végi juttatás fedezetét, évente csaknem 140 millió forintot.

Vörös Tamás bírálta, hogy a kerület új vezetése 150 millió forinttal többe kerül majd, mint az előző. Kiemelte: a polgármesternek a saját testületén kellene takarékoskodnia, és nem azokon, akik több megbecsülést érdemelnének.

Az Origo megjegyzi: Pikó egyik első intézkedéseként éppen a saját fizetését emelte meg, közel egymillió forintra.

(MTI)

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos kell a sokkal fontosabb zugkocsmára, az Aurórára.

Most erre mit lehet mondani?
Ezt választották, ezt kapják.

Azt mondta Pikó, eddig futotta a 13-ik havi fizura, most már nem futja. Másfél hónap alatt eltapsolták??????
Az viszont tetszik, hogy az előző önkormányzat lekötötte a pénz egy részét, Pikó nem fér hozzá:-))) remélem, öt évre kötötték le:-))))

Szóval: "becsületesen" szemükbe vágja, én teletömtem a zsebemet, ti meg hoppon maradtok.

Emlékeztek arra, hogy Gyurcsányék a négy év alatt kiizzadt 13. havi fizetést és nyugdíjat a következő év végén már nem fizették ki, mert azt mondták, más néven fizetik, de csak januárban. Átkeresztelték, már nem is tudom mire, valóban kifizették januárban, aztán a következő évben eltörölték az egészet.
Ezek így szokták. Nincs ebben semmi meglepő. Aztán itt hagyták az 50%-os államadósság helyett a 80 százalékost, plusz egy IMF hitelt! Milyen jó lenne 2022-ben ugyanezt megismételni. ......Ja, nem.
Jó lenne tudni, hogy Józsefvárosban is azok szavaztak rájuk, akiktől most elveszik ezt a pénzt.

Valószínű majd az lesz a duma, hogy azért van szükség "kényszermegszorításokra", mert a Fidesz elherdálta a vagyont.
Csak a szokásos komcsi történet.
- Csak még egy kicsit húzzunk a nadrágszíjon, elvtársak, meglássátok, holnaptól minden jobb lesz!
Hihetetlen, hogy még mindig időről időre mekkora tömegek képesek bedőlni ennek...

Milyen jó lenne, ha csak azok "kapnák", akik rájuk szavaztak.

Mindenkinek azt, ami jár.

Lehet, hogy nem találja, mint a wc-t?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés