Fidesz-KDNP: A dél-budai szuperkórház az agglomerációban élőket is szolgálná

2019. november 25. 17:27
1,2 millió embert látna el az új egészségügyi intézmény, amely nemcsak a fővárost, hanem az agglomeráció dél-nyugati régióját is érintené – mutatott rá Aradszki András.

A dél-budai szuperkórház eredeti helyszínen történő megépítése mellett érvelt Pest megye két kormánypárti országgyűlési képviselője hétfőn, sajtótájékoztatón. Aradszki András (KDNP) és Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) hangsúlyozták: a centrumkórház az agglomerációban élőket is szolgálná.

Aradszki András – aki Pest megye 1. számú választókerületének, többi között Érd egyéni országgyűlési képviselője – rámutatott: a dél-budai centrumkórházra vonatkozó, előkészítés és kivitelezés alatt álló kormánytervezet megvalósítása kétségessé vált az október 13-i önkormányzati választás után.

Kiemelte: 1,2 millió embert látna el az új egészségügyi intézmény, amely nemcsak a fővárost, hanem az agglomeráció dél-nyugati régióját is érintené. Az új kórház egykapus rendszerű, 24 órás sürgősségi ellátást, gyermek- és felnőttellátást is biztosítana, és az intézményen belül közel 300 ágyas gyermekrészleg működne. A kórházat úgy tervezték, hogy akár katasztrófa helyzetben is megfelelő egészségügyi ellátást nyújtson.

Kitért arra is, hogy az új intézményben általános műtőt, egy robotsebészeti műtőt, valamint hibrid műtőt is kialakítanának. Mind műszakilag, mind ellátásbiztonság szempontjából éllovas, az ország számára is kulcsfontosságú intézmény lenne – mutatott rá. Megjegyezte: az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően csökkennének a betegutak is. A KDNP-s politikus azt mondta: az érintett választókerületekben élők joggal várják el, hogy magas színvonalú, jó közösségi kapcsolatokkal rendelkező és jó minőségű kórházi ellátásban részesüljenek.

Csenger-Zalán Zsolt - aki Pest megye 2. választókerületének, többi között Budakeszi és Budaörs egyéni országgyűlési képviselője – kifejtette: az új kórház három autópálya – az M7, az M1 és az M0-ás – találkozásánál épülne meg, de az M0-ás körgyűrű miatt gyakorlatilag az egész ország elérhetővé válna. Tömeges baleseteknél pillanatok alatt a kórházba érnének a mentők, anélkül, hogy a városi dugókon át kellene vergődniük.

Feltette a kérdést, hogy miért próbálja Budapest és a XI. kerület új vezetése arra kényszeríteni az agglomerációban élőket, hogy hosszasan utazzanak budapesti kórházakba, növelve a légszennyezést és a dugókat is. Emlékeztetett: korábban zöld koncepciót hirdettek meg, zöld Budapestről, kórházakról, méltatlan egészségügyi helyzetről beszéltek az ellenzék képviselői. Eközben a kormány az Egészséges Budapest programra 700 milliárd forintot tervezett, éppen a kórházak és az egészségügyi rendszer reformja érdekében. Ennek nagyon jelentős projektje a dél-budai szuperkórház – fűzte hozzá a fideszes politikus.

Szerinte sem a Szent Imre kórház, sem a Szent János kórház fejlesztésével nem megoldható a mostani helyzet – jegyezte meg Csenger-Zalán Zsolt. Arra a kérdésre, hogy a XXII. kerület befogadná a szuperkórházat, a fideszes képviselő azt mondta: örömmel és köszönettel nyugtázzák, ugyanakkor ez elképesztő időbeli csúszást okozna, és a kerület a közösségi közlekedéssel való megközelítése is nehézkesebb.

Aradszki András felhívta a figyelmet képviselőtársa Simicskó István (KDNP) petíciójára, amelyet a szuperkórház érdekében indított. Megjegyezte: ha úgy alakulna, választókerületeik is készen állnak a kórház befogadására.

(MTI)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos nincs a környéken 1,2 millió gazdag ember.
Tévedtél.
Megint.
Mint mindig.

Mai uszítás Btk. 332. §:
"A Fidesz 1000-szer is leleplezte Sorost: a milliárdos fúrja Orbán jelöltjét
24.hu
2019. 11. 25. 17:54"
Az ATV.hu-n és a többi méregmédiában sem hozzák a hír releváns részét:
"Soros György úgy gondolta, egyik emberével, Daniela Schwarzerrel üzen a német kancellárnak, vétózza meg a magyar biztosjelölt, Várhelyi Olivér kinevezését. Korábban nyilván működött ez a módszer, akár Angela Merkelt is befolyásolhatta a spekuláns, de már más idők járnak nyugaton is. Schwarzer asszony egyébként a nyílt társadalom egyik élharcosa, 2018 februárjában például a spekuláns egyetemén, a CEU-n tartott előadást Németország és a nyílt társadalom végzete címmel, és szervezetének támogatói között van Soros György alapítványa. Mindezek ellenére a német politikus elutasította a kérést, hiába próbálta őt győzködni a milliárdos.”"
Azaz: a "magyar" aljadék média éppen a dolog lényegét, a személyek nevét hallgatta el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés