A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát

2019. november 21. 16:59

A National Geographic magazin a 25 leginkább ajánlott utazási célpont közé választotta az 1164 km-es túraútvonalat.

2019. november 21. 16:59

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja.

Az Országos Kéktúra a világ legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazinjának listáján olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári-sivatag, a Grossglockner-Hochalpenstrasse, Parma városa, a Maldív-szigetek, Asztúria, Tasmania, a Kamcsatka-félsziget vagy a Grand Canyon Nemzeti Park - tudatta az MTI-vel csütörtökön a Magyar Természetjáró Szövetség.

A National Geographic huszonötös listájának készítői a magazin honlapján közölték, hogy a National Geographic Traveler's tizenhét országbeli szerkesztőségével és saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki a legvonzóbb és legfenntarthatóbb turisztikai célpontok névsorát.

Mint a Magyar Természetjáró Szövetség emlékeztet, az Országos Kéktúra teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák nyelven a szervezet online útikönyvében, a Természetjáró.hu honlapon, valamint az ingyenes Természetjáró applikációban.

Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra, és a felhasználói felülete a mobilkészülék nyelvét követi, ezért akár a helyismeret nélkül érkező külföldi turistákat is végigvezetheti az Országos Kéktúrán - hívta fel a figyelmet a kommüniké.

A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. Mostanáig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették – áll a szövetség közleményében.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 03:58
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 22:24
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
harcimarci
2019. november 22. 14:41
Azért emlékezzünk vissza, mekkora cirkuszt csinált a t. ellenzék abból is, hogy Orbánék rendbehozták a turista házakat és kilátókat, célként kitűzve, hogy legyen európai színvonalú a szálláshely kínálat, maradjanak itthon a túrázni vágyók. A legjobban az tetszett, amikor azon örjöngtek az orbánfóbiások, hogy lesz melegvíz és kultúrált vizes blokk a turistaházakban. Mert Orbán elveszi a túrázás romantikáját... Mindenen ment itt a cirkusz... az Lmp azon is hisztériázott anno, hogy több száz millió forintba került a Parlament épületének díszkivilágításának kiépítése, minek arra költeni. Azóta minden utazási honlapon fent van a kivilágított magyar Parlament épülete fotókon, drónfelvételeken. Amikor először felkapcsolták este a díszkivilágitást, tömegek voltak kint a Duna parti sétányon megnézni... Közben csak Zuglóban Lackner szerint fejenként és évente 100 millákkal csapolta meg a közpénz kasszát a szoci haveri kör... Hát így megy ez...
zakar zoltán béla
2019. november 22. 13:37
Nem az igazi, miért nem zöld?- KrÍNpísz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik