A Mi Hazánk feljelenti az Indexet magyarellenes uszítás miatt

2019. november 20. 13:51
Toroczkai László szerint a Puskás Aréna megnyitója után született indexes anyagok egyértelműen alkalmasak a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltésre.

A Mi Hazánk Mozgalom büntetőfeljelenést tesz közösség elleni uszítás miatt az Index internetes portál ellen – közölte a párt elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László szerint a weboldal a Puskás Aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt. A videóban például a Magyarországra betörő illegális migránsokhoz hasonlította „a Trianonban elszakított határon túli magyar nemzettársainkat” – mondta a politikus.

Úgy vélekedett, hogy ez a fajta, „napok óta tartó magyarellenes uszítás” leleplezi az egész balliberális propaganda-gépezetet, és megmutatja valódi énjüket, ami a magyargyűlöletről szól, hiszen mindig a trianoni tragédián gúnyolódnak.

A pártelnök elmondta, a büntető törvénykönyv egyértelműen kimondja, hogy a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltés bűncselekmény, márpedig szerinte az Index által publikált anyagok egyértelműen alkalmasak a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltésre, ezért tesznek feljelentést.

Az Index újságírója arról írt a stadionátadót követően, hogy amikor az ünnepségen felcsendült az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című, a magyarság összetartozásáról szóló száma, ő ülve maradt, miközben mindenki felállt. A karikatúra szintén a dal szövegére utal, amikor egy sürgősségi osztályon az egyik beteg egy vértócsa mellett ülve azt mondja betegtársának: „egy vérből valók vagyunk”.

(MTI)

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kezdek szurkolni Toroczkaiéknak.
Csak ott a gond, hogy a mérték tekintetében sokszor nem követik a "számolj el háromig!" elvét.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. november 20. 17:58

retardált nácikák, akikre senki nem szavazott.

Zavar a más vélemény???
Akkor vitatkozz, bár ahhoz normális érvek is kellenek...

Még ha csak ez lenne velük a gond...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés