Idegenből vezérelve

2019. november 18. 7:17

Megyeri Dávid
Magyar Nemzet
Cseh Katalin, Donáth Anna, Berg Dániel, a DK, valamint a Párbeszédet – mint Hegedűs hadnagytól Kádár Jánosig – másfajta haza fogalommal dolgoznak.

„Aki nem így gondolkodott, az nacionalistának, mi több, fasisztának minősült a pártállam szemében. Ennélfogva sokan az 1990-es első szabad választás után sem találtak kivetnivalót abban, ha külső, már nem szovjet, hanem homályos globalista érdekeket szolgáltak ki politikai alakulatok – természetesen most már nem a szocialista demokrácia, hanem az úgymond liberális demokrácia nevében. Azóta is tart ez a parasztvakítás, aminek a veleje az, hogy ha egy párt nem az őt megválasztók akaratának megfelelően működik, az az igazi európai, demokratikus. A jelzők változtak csupán és nyergeltek át a marxista terminológiáról az úgynevezett liberalizmussal kompatibilis közhelygyűjteménnyé, a lényeg azonban maradt: a külső érdekek a fontosak, és aki nem ilyen be- és elfogadó, az retrográd nacionalistának, rasszistának, szélsőségesnek billogozandó, és kiüldözendő az európai politizálásnak a környékéről is.

Ennek az áldemokratikus ügyvitelnek szakadhat vége, ha az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálata pozitív lesz egy állampolgári beadvány ügyében, amely azt veti fel, hogy egyes ellenzéki pártok és politikusaik külföldi kapcsolatain keresztül illegális szervezetek próbálhatnak beavatkozni az ország pénzügyi, gazdasági és politikai rendszerébe. A közérdekű bejelentés nem árult zsákbamacskát, nevesítette azokat a pártokat, amelyek esetében felmerülhet a gyanú, hogy külföldi befolyásolási kísérleteknek asszisztálnak. Nagy valószínűséggel senkit nem ér meglepetésként, hogy a Momentumot, illetve annak három tagját, Cseh Katalint, Donáth Annát és Berg Dánielt, a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t, valamint a Szabó Tímea társelnökölte Párbeszédet említi név szerint.

Az érintettek megjövendölhetően az egyik felháborodásból a másikba fognak esni, amiért ilyen méltatlan gyanú lengi körül a ténykedésüket. Nyilván azt fogják majd harsogni, hogy ők az igazi, büszke hazafiak, s ők képviselik az ország valódi érdekeit. Ismerős szöveg, erre hivatkozott Hegedűs hadnagytól Rákosi Mátyásig és Apró Antalig, Kádár Jánosig mindenki, aki idegen érdekeket előbbre valónak tekintett, mint a saját országának a javát. Ők ugyanis egy másfajta haza fogalommal dolgoznak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kus adalek ehhez a Cseh nevu noszemelyhez (ha az):
Kanadaban szuletett, de orvosnak nem ott tanult, mert rament volna a gatyajuk is a tanittatasara.
A magyar allam ingyen kitanittatta, azett, hogy o most politikus legyen, ugymond, es az amerikai kongresszus ele vigye a magyar jogallamisag ugyet.
Judasne igy halas.

De mégha szimpatikus arcok lennének de Fegyőr, Cseh és Donáth Anna?

A rosszulét környékez tőlük. Persze nem annyira mint Dobrev Klárától.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés