Welt: A boszniai hatóságok illegális határátlépésre bátorítják a migránsokat

2019. november 15. 16:23
Péntektől kijárási tilalmat vezetnek be két nagy menekülttáborban.

Péntektől kijárási tilalmat rendelnek el két boszniai menekülttáborban – adta hírül a Welt. A Bihács és a Velika Kladusa környékén fekvő táborokban jelenleg körülbelül 2300 embert szállásoltak el. A kijárási tilalom hatására számos migráns illegálisan lépheti majd át a táborokhoz közeli horvát határt, még a tilalom életbe lépése előtt. 

Bihácson és környékén a becslések szerint körülbelül 7000 migráns tartózkodik, csakhogy a városban nincs elegendő hely az elszállásolásukra. A hatóságok a közelgő tél miatt a helyzet súlyosbodásával számolnak. Az év eleje óta több mint 25 000 migránst tartóztattak fel Bosznia-Hercegovinában, akik közül nagyjából 18 000-en más országba távoztak. 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Soros György fia titkos találkozóra utazott Macedóniába
1019. 11. 10. 20:59
Teljes titoktartás mellett Észak-Macedóniába érkezett Soros György fia, Alexander. A fiatal trónörökös Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnökkel tárgyal. A megbeszélés témája pedig a jövőre esedékes választás lesz.
A republika.mk nevű portál beszámolója szerint az észak-macedóniai Ohrid városa az elmúlt napokban teljesen le volt zárva, rendőrök járőröztek, helikopterek repkedtek és magángépek szálltak le a helyi repülőtéren."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés