Magyarország-Uruguay 1-2

2019. november 15. 19:11
Cavani a 15. percben megszerezte a vezetést Uruguaynak, majd a 21. percben Rodríguez talált be. A magyar gólt Szalai Ádám szerezte a 24. percben.

Az új Puskás Aréna nyitóünnepsége lezárult, mostantól a labdarúgásé a főszerep.

A kezdőcsapatok a következőek: 

Magyarország: 12 DIBUSZ, 21 BESE, 2 LANG, 5 BARÁTH, 3 KORHUT, 26 VIDA M., 7 DZSUDZSÁK, 13 KALMÁR, 10 SZOBOSZLAI, 17 VARGA R., 9 SZALAI Á.

Uruguay: 1 MUSLERA, 4 G. GONZÁLEZ, 19 COATES, 3 GODÍN, 22 VINA, 16 B. RODRÍGUEZ, 6 BENTANCUR, 15 VALVERDE, 7 B. LOZANO, 21 CAVANI, 9 L. SUÁREZ

Az állás 0-1, Cavani szerezte meg a vezetést a 15. percben a vendégcsapat számára. Vina ment el a bal oldalon, megverte Besét, balról ballal remekül passzolt a túlsó sarok elé, Lang lemaradt, Edinson Cavani pedig jobbal egy lépésről a bal sarokba lőtt félmagasan.

0-2, egy eladott labda után Suérez futtatta bal oldalon Brian Rodríguezt, aki kicselezte Besét, majd balról, 13 méterről jobbal a kapu túlsó felső sarkába tekerte a labdát.

A 24. percben szépített Szala Ádám, ballal középről, 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt, ezzel a végeredmény is megszületett: 1-2.

Marco Rossi szövetségi kapitány két újoncot is avatott, a 71. percben Szalai Attilát, míg a 75. percben Nagy Zsoltot cserélte be.

A magyarok történetük során először kaptak ki Uruguaytól, eddig egy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak.

A nemzeti együttes legközelebb kedden Wales vendégeként lép pályára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ugyanis győzelemmel kijut a jövő évi, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

(NSO, MTI)

Összesen 220 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kér csapat között legalább 2 gólos különbség, még a legszerényebb becslés szerint is.
Mégis, a magyar csapat, ha lesznek jó cseréi, és a védelem nem esik szét a második félidőre, döntetlenre jó lehet, ezzel a mesterségbeli hátránnyal is, amely a 60-as évektől alakult így, amely mélyre taszította a magyar futballt.
Ez a társaság - nyilván M. Rossi hatásaként is - megpróbál letérni a kádári hunyorgós, sunyítós sportmorálról, egy egészségesebb irányba.
De ez iszonyú nehéz, aki játszott pontosan tudja, hogy a pálya és a labda soha nem csal, mertt mindig az ügyesebb, a gyorsabb, a magasabb intellektuális kapcsolatban lévő játékosokat segíti.
Mégis: ez a magyar csapat tudása 100%-át képes nyújtani és ez a mai világban nagy dolog.
De a legkisebb szétszórtság, kihagyás azonnal megbosszulja magát, éppen, mert ennyi, amit a magyar futballvalóságban el tudtak sajátítani, ennyi a tudásuk teteje.

Mondjuk úgy: a magyar futball rohadtsága 9:1-hez arányban változott.
9 hatás úgy marad, rohasztó, míg a 10-ből 1 változik, pozitív irányba.

Azt azért az UEFA-nak régen el kellett volna érnie:
az ilyen 6 cserés meccseken legalább 3-3 csere legyen a szünetben, a II. félidőre így is marad 2×3, azaz 6, az 6 perc kiesés a játékból. Így, ebben a formában a sok csere tönkreteszi az egészet, 12 csere 45 perc alatt.
De fontosabb volt a zs lobbinak Blatter leváltása, mint a futball tisztasága.

Igazi stadionavató volt, nekünk ritka rossz időpontban (Wales) egy sokkal erősebb csapat ellen. ( Máltát nem hívhattuk meg egy stadionavatóra) Az uruk arra vigyáztak, hogy nyerjenek, mert szerintem nem felejtették el az 1954-s VB-t, ahol egy nagyon kemény meccsen kaptak ki tőlünk 4:2-re.

Szép volt fiúk!

Szalai gólja is.

Jó volt a mérkőzés, bár a végén az a sok adogatás és nem kapura lövés idegesítő volt.

Hajrá Magyarország!

Megcsapjuk Walest, jó kis csapat ez.

Hajrá magyarok!

Egy VB kudarcra -ahogy mi is a döntőre, emlékeznek az utódok is, mert a szülők, edzők elmesélik nekik, ráadásul volt valami verekedés is....Tudomásom szerint eddig nem nyertek ellenünk. Bozsik bucsumeccse is 1:1 lett....

Már miért lenne nagy zakó a 2:1?

"Kellett volna keresni egy gyengébb ellenfelet."

Azt hiszed, az olyan könnyű?
Nekünk még Andorra, vagy Luxemburg is veszélyes ellenfél...

Te a gyengébbtől tanulsz?

Jé, te már elfelejtetted,
hogy egyazon évben (2017-ben) "sikerült" kikapnunk Andorrától is és Luxemburgtól is?
Persze, a magadfajta elvakult fidiótáknak rövid az emlékezete.

A Fesztiválzenekart az első tízben jegyzik és, ha szokásosan végigturnézzák a világot mindenütt tudják azt, hogy magyarok.

Zavar titeket a sok boldog ember, a gyermekek-felnőttek arcán a fülig érő mosoly, a hölgy arcán legördülő könny, a nemzeti színűre festett arcok, a Nélküled, a Himnusz... és minden ami magyar. Nyugodtan hányjatok epét. A világ 5. legjobb csapatától pedig 1 góllal kikapni nem a világvége. Ti megoldottátok volna, hogy megveszitek a meccset.

Hűha!
Toppantottál is a lábacskáddal?

He hisztizz!
Tologasd inkább a csattogó lepkécslédet!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában