Speciális egységet állít fel a svéd rendőrség

2019. november 12. 18:00
Az új egység az erőszakos bűnözői csoportok elleni fellépés hatékonyságát hivatott növelni.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma az egykor Európa legbiztonságosabb országának számító Svédországban – írja a Euronews. Legutóbb szombaton egy 15 éves fiú esett áldozatul egy lövöldözésnek Malmőben. A rendőrség állítja, mindent meg fog tenni azért, hogy megállítsa a bűnözőket, készek az agresszívabb fellépésre.

A hasonló bűncselekmények száma az utóbbi időben Dániában is emelkedett (az AP hírügynökség statisztikája szerint február óta 13 robbantás történt Koppenhágában), ennek következtében ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a Svédországgal közös határ bizonyos pontjain, köztük keddtől a Koppenhágát Malmővel összekötő Oresund hídon és a kompkikötőkben lesznek ellenőrzések.

(Euronews)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs említve, de vajon miféle etnikumúak ezek a bandák? A bűnbandák általában igen-igen homogének szoktak lenni etnikai szempontból. Csak nem afro-svédekről van szó? Vagy arabus-svédekről?

Úgy 10 évvel korábban többször töltöttem egy-egy hónapot Svédországban. Nagyon jól éreztem ott magam, de pár fucsaság megütötte a szemem. A sztereotípia szerinti magas szőke svédeket nem nagyon lehetett látni. Ilyen szempontból legtöbbször inkább csak a lányom meg a szintén magyar élettársa nézett csak ki svédnek. Annál több nyim-nyám alkesszel lehetett találkozni, pedig ott az alkoholvásárlási lehetőségek számunkra elképzelhetetlen mértékben korlátozottak. Igazi szép szál svédeket egyszer láttam, azok a kommandósaik voltak, akik éppen egy - feltehetően - maffiózó tagot kapcsoltak le a stockholmi főpályaudvaron. (Szóval akkor még voltak nekik keményebb rendőreik is.) A másik furcsaságot Göteborgban érzékeltem. Egy nagyon tip-top lakótelepen volt a szállásom. Karbantartott pöpec házak, mindenfelé tisztaság (8-felé osztályozott szelektív hulladék), állandóan frissen nyírott zöld gyep, ... De az emberek akik ott laktak (nagyobb tömegben a helyi szupermarketben futottan össze velük), mind furán leharcolt arcok voltak. A középkorúak is. (Persze bent a városközpontban a kép azért más volt.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés