Speciális egységet állít fel a svéd rendőrség

2019. november 12. 18:00

Az új egység az erőszakos bűnözői csoportok elleni fellépés hatékonyságát hivatott növelni.

2019. november 12. 18:00

Az elmúlt években jelentősen megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma az egykor Európa legbiztonságosabb országának számító Svédországban – írja a Euronews. Legutóbb szombaton egy 15 éves fiú esett áldozatul egy lövöldözésnek Malmőben. A rendőrség állítja, mindent meg fog tenni azért, hogy megállítsa a bűnözőket, készek az agresszívabb fellépésre.

A hasonló bűncselekmények száma az utóbbi időben Dániában is emelkedett (az AP hírügynökség statisztikája szerint február óta 13 robbantás történt Koppenhágában), ennek következtében ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a Svédországgal közös határ bizonyos pontjain, köztük keddtől a Koppenhágát Malmővel összekötő Oresund hídon és a kompkikötőkben lesznek ellenőrzések.

(Euronews)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. november 14. 09:51
Ideje lenne tényleg felébredniük. Sokáig keringett egy videó, ahogy Stockholmban egy ausztrál forgató-csoportot inzultál (megver) néhány erőszakos migráns és a közelben álldogáló svéd rendőrök elfordulnak az esetet lárván, majd elsétálnak.
mokány
2019. november 13. 20:41
Ők adták el 1945- 1947 között Kelet- Európát a ruszkiknak. Úgy kell nekik.
vizesnyolcas
2019. november 13. 14:00
Úgy 10 évvel korábban többször töltöttem egy-egy hónapot Svédországban. Nagyon jól éreztem ott magam, de pár fucsaság megütötte a szemem. A sztereotípia szerinti magas szőke svédeket nem nagyon lehetett látni. Ilyen szempontból legtöbbször inkább csak a lányom meg a szintén magyar élettársa nézett csak ki svédnek. Annál több nyim-nyám alkesszel lehetett találkozni, pedig ott az alkoholvásárlási lehetőségek számunkra elképzelhetetlen mértékben korlátozottak. Igazi szép szál svédeket egyszer láttam, azok a kommandósaik voltak, akik éppen egy - feltehetően - maffiózó tagot kapcsoltak le a stockholmi főpályaudvaron. (Szóval akkor még voltak nekik keményebb rendőreik is.) A másik furcsaságot Göteborgban érzékeltem. Egy nagyon tip-top lakótelepen volt a szállásom. Karbantartott pöpec házak, mindenfelé tisztaság (8-felé osztályozott szelektív hulladék), állandóan frissen nyírott zöld gyep, ... De az emberek akik ott laktak (nagyobb tömegben a helyi szupermarketben futottan össze velük), mind furán leharcolt arcok voltak. A középkorúak is. (Persze bent a városközpontban a kép azért más volt.)
röviden
2019. november 13. 12:50
Ezek csak a beilleszkedés átmeneti problémái. Az erőszakos fellépés csak olaj a tűzre, a toleráns, megértően segítő attitűd eredményesebb, mint a számtalan példa is bizonyítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik