Az Amerikai Kongresszus elé viszem a magyar jogállamiság kérdéseit

2019. november 12. 16:46

Szó esik többek között a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy éppen a CEU ellehetetlenítéséről.

2019. november 12. 16:46
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A VILÁGNAK ÉRTESÜLNIE KELL A MAGYARORSZÁGON ZAJLÓ FOLYAMATOKRÓL!

Ezért az Amerikai Kongresszus elé viszem a magyar jogállamiság kérdéseit az Európai Parlament amerikai delegációs csoportjának tagjaként.

Az Egyesült Államok Kongresszusának szerdai meghallgatására tájékoztató anyagot küldtem, amelyben világossá tettem: a világ közvéleménye nem maradat közömbös a demokratikus jogsértésekkel kapcsolatban, a magyar jogállamisággal kapcsolatos visszásságokat, a növekvő orosz befolyást és Orbán Viktor egyre szorosabb kapcsolatát a világ diktátoraival egyre nehezebben rejti el a kormány.

Az Kongresszust a jogállamiság és a külpolitika területén összesen 18 területen tájékoztatom a Magyarországon jelen levő problémákról – szó esik többek között a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy éppen a CEU ellehetetlenítéséről.

A meghallgatáson a magyar folyamatok mellett a NATO jövője is szóba fog kerülni, amelyhez három pontos javaslatcsomagot is mellékeltem:

1. A NATO szerveinek élénk figyelemmel kell kísérniük azon tagországokat, amelyek autoriter országokkal működnek együtt és megfelelő lépéseket kell tenniük velük szemben.
2. Az orosz dezinformáció elleni küzdelem fontos eleme a média szabadság erősítésére, amit például a Szabad Európa Rádió újraindítása és a független magyar média támogatása szolgálhat.
3. Az EU mellett a NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállamiság normáinak kikényszerítésében – akár a NATO országokon belül is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 390 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2019. november 13. 20:42
Meeeg-moon-doom-óó-vóó-néé-niii-neeek!!! Mi ekkor csináltunk ilyesmit utoljára...
Flagellator1974
2019. november 13. 17:10
Mondjad nekijek, hogy fékek meg ellensúlyok! Meg a civilződek! Ja, meg hogy diktatúra.
Szerencsi Veronika
2019. november 13. 14:11
Azt a jó büdös qrva anyját, ennek a tetű angyalcsinálónak. Már úgy felfújta magát mint a béka az ökör mellett. Csak azért mert néhány idétlen "fidesznyik" nem ment el szavazni - még nem lettél valaki. Csak egy ócska hazaáruló pondró vagy. aki tetszeleg magának és forog mint a búgócsiga. Egyszer lejár annak a kéznek is az ideje, aki most pörget téged te szerencsétlen kis tetű. Az Isten bocsássa meg nekem ezt a vad kirohanást, de amikor elolvastam, hogy KIMEGYEK AMERIKÁBA ÉS ELINTÉZEM A HAZÁMAT - hát felrobbant az agyam.
Csomorkany
2019. november 13. 13:51
Jujjdezgi, a jókislány szólni fog a tanítóbácsinak, hogy a rosszkisfiú rosszalkodott, és majd jól megbüntetik a rosszkisfiút! Jujjdeizgi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik