Migrációs megállapodásról beszélt Ursula von der Leyen

2019. november 8. 21:41
Megnyílt a lehetőség a megállapodásra az Európai Unió migrációs politikájának ügyében – mondta az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Megnyílt a lehetőség a megállapodásra az Európai Unió migrációs politikájának ügyében – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke pénteken Berlinben. A német politikus a pártjához, a Kereszténydemokrata Unióhoz közel álló Konrad Adenauer Alapítvány székházában este tartott előadásában kiemelte, hogy nyáron számos EU-tagország vezetőjével tárgyalt, és a megbeszélések alapján úgy látja, mindenki számára világos, hogy a migrációs politika ügyében nem mehetnek tovább a dolgok úgy, ahogyan az utóbbi években.

A megállapodást eddig „blokkoló” országoknak is világos, hogy „a migráció jelensége nem múlik el csak úgy”, hanem megmarad, és „jó hír”, hogy ezek az országok „vissza akarnak térni az asztalhoz, és fenntartható megoldásokról akarnak tárgyalni”. Ezen országok számára az is világos, hogy a megoldásokhoz „minden tagállamnak szolidárisan hozzá kell járulnia” – mondta Ursula von der Leyen.

(MTI)

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés