Novák Katalin: A nőknek is van helyük a politikában

2019. november 7. 15:54
De a politikában sem szabad feladniuk nőiességüket.

A nőknek is van helyük a politikában. Ők másképp, sokszor empatikusabban közelítik meg a problémákat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a TEDx Dunapart konferenciáján.

Novák Katalin A családi és társas kapcsolatok kihívásai a 21. században című rendezvényen tartott beszélgetésen kifejtette, amikor a például görög városállamokban elkezdtek politikával foglalkozni, akkor még elsősorban honvédelemről, államügyekről, gazdasági kérdésekről volt szó, szociális kérdésekről és egészségügyről azonban alig, ezek szinte kizárólag családon belüli témák voltak, és így a nők hatáskörébe tartoztak.

Mára azonban ez megváltozott, a politika az élet legtöbb területére hatással van, nem jó, ha ebből kimaradnak a nők, akik ráadásul másképp közelítenek meg problémákat, sokszor empatikusabbak is - emelte ki az államtitkár. Ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy

vigyázni kell, nehogy egy nő – bekerülve a politikába elkezdjen alkalmazkodni, férfiasan viselkedni, feladni a nőiességét.

Robert Waldinger pszichiáter, a Harvard Egyetem professzora, aki egy 76 éve tartó boldogságkutatás jelenlegi vezetője arra a kérdésre, hogy nincs-e negatív hatással a férfiak önbizalmára egy női vezető, azt mondta, az igazi kérdés az, hogy miként fogadják az emberek a változásokat. Kutatásuk szerint azok a legboldogabbak, azok teljesítenek a legjobban, akik rugalmasak és tudnak alkalmazkodni a változásokhoz, mert a változás örök és állandó - hangoztatta a szakember.

A TED-konferenciák (Technology, Entertainment, Design) 1990-ben kezdődtek az Egyesült Államokban. Az évenként megrendezett eseményen az előadások legfeljebb 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amelyekkel a szervezők szerint érdemes megismerkednie a világnak. Már évek óta több országban is rendeznek hasonló előadásokat TEDx néven.
 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az empátiára gondolok, egyből Vadai, Dobrev, Szél, Kunhalmi vagy éppen Bangóné jut eszembe...

Már rég lefogyott.

Úgy tudtam, hogy a bikák a teheneket szeretik. Te kivétel vagy, és alpári. Én beszéltem!

"Ha az empátiára gondolok, egyből Vadai, Dobrev, Szél, Kunhalmi vagy éppen Bangóné jut eszembe..."

Rájuk is szükség van, mert csak így lehet észrevenni azokat a hölgyeket, akik a nemük krémjét alkotják.

"A minőség is számít, nem csak a mennyiség!"

Na ja!
Csakhogy a demokraták azt a tételt vallják; A mennyiség egy bizonyos fokon minőségbe csap át.

Prémiumot is osztanak az összefogásnál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés