Kriza Ákos és a FIDESZ-KDNP pénzügyileg rendezett Miskolcot adott át

2019. november 7. 19:25

Alakszai Zoltán
Facebook
Akiknek 2010-ben a 36 Mrd Ft sem volt sok, azok most az akkori eladósodottsági szint 40%-át is veszélyesnek látják.

„A Fidesz-KDNP 2010-ben 36 Mrd Ft banki tartozást örökölt a korábbi baloldali városvezetéstől, egyéb kötelezettségvállalásokat most nem is említve. Érdekes módon, akiknek 2010-ben a 36 Mrd Ft sem volt sok, azok most az akkori eladósodottsági szint 40%-át is veszélyesnek látják, miközben a visszafizetés garanciáját jelentő városi adóbevételek közel a duplájukra növekedtek.

A városi kötelezettségvállalásról szóló kimutatás a polgármesteri átadás-átvételi dokumentáció része volt, érdemes azonban tényszerűen kitérni a kötelezettségeik jogcímeire is, ugyanis az összetevők részletes vizsgálata nélkül a 14,4 Mrd Ft összegű kötelezettségvállalás nem értelmezhető. A fenti összegből ugyanis a Fidesz-KDNP városvezetés mindössze 4,8 Mrd Ft értékben vett fel fejlesztési hiteleket, úgy hogy ezeknél a hitelcélt és a város törlesztési képességét a Magyar Államkincstár auditálta és a hitelek felvételét pedig a kormány engedélyezte.

A fennmaradó részt döntő részben még mindig az MSZP-Káli korszakban kibocsátott MIK-kötvényekből eredő tartozások jelentik, amelyek annak idején sajnos svájci frankban történő eladósodást jelentettek, és amelyek fedezete az úgynevezett Főutca Plaza projekt lett volna, amit a baloldali városvezetés sohasem valósított meg.

A kötelezettségek végső lejárata egyébként 2026, a törlesztőrészletek a soron következő évek költségvetési egyensúlyát nem veszélyeztetik, tehát továbbra is állíthatjuk, hogy pénzügyileg rendezett és gazdaságilag egyértelműen növekvő pályán lévő Miskolcot adott át Kriza Ákos és a FIDESZ-KDNP az új városvezetésnek.

Dr. Alakszai Zoltán”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudtommal Miskolcon 2018 évben 45 milliárd, 2019 évben 14 milliárd beruházás valósult meg. Így közel 60 milliárddal növekedett a vagyon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés