Ki kicsoda a budapesti városházán?

2019. november 7. 8:51

Írta: Kereki Gergő
Atkári-Tüttő: lexikon Karácsonyék Budapestjéről. Leningrádban végzett volt államtitkártól az ’56-os forradalmárokat gyalázó Havas Szófián át Drazséig.

A hatalomváltásokat Magyarországon szimbolikusan a telefonkönyvek lecserélésével szokták érzékeltetni. Most kivételes eset van, újra elő lehet szedni egy tizenöt évvel ezelőtti, fővárosi balliberális Szaknévsort. A Mandiner megtette ezt. Célunk az volt, hogy akár egy 2004-ben még boldog gyermekkorát élő fiatal is láthassa, Karácsony Gergelyék hogyan teleportálták vissza a fővárost a 2000-es évekbe.

***

Atkári János

A Fővárosi Csatornázási Művek igazgatósági tagja lett Atkári János volt SZDSZ-es alpolgármester, aki Demszky Gábor sajtófőnöke, kabinetfőnöke, majd városgazdálkodásért felelős helyettese volt. Jelenleg a Pénzügykutató Zrt. igazgatója.

Bodnár Zoltán

A fővárosi vagyonkezelőben Bodnár Zoltán felügyelőbizottsági tag lett. Bodnár 2014-ben a Fodor Gábor vezetésével elindult Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje volt. Korábban a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottságának szakértője, de neve előkerült a Kulcsár-brókerbotrány irataiban is. A Medgyessy-kormány alatt a Nemzeti Autópálya Rt vezérigazgatója, majd elnök-vezérigazgatója.

Bollok Attiláné

A BKV-nál felügyelőbizottsági tag lett Bollok Istvánné. Korábban Budafok szocialista polgármestere volt. 

Czeglédy Gergő

A közlekedési cég felügyelőbizottságába bekerült Czeglédy Gergő óbudai egyéni képviselő, MSZP-s politikus. Czeglédy korábban Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes titkárságvezetője volt. 

Draskovics Tibor

Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósági tagjának választották. Draskovics a Gyurcsány-kormány pénzügy-, majd a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli minisztere, később igazságügyi és rendészeti minisztere volt. 

Draskovics Tibor és Bajnai Gordon

Élő Norbert

BVH Városüzemeltetési Holding felügyelőbizottságába került Élő Norbert, aki a Demokratikus Koalíció színeiben indult a XII. kerületi polgármesteri posztért, ám kikapott. Élő emellett a főváros tulajdonosi bizottságába is bekerült. Korábban négy évig ült a Főtáv vezetőségében. 

Gál J. Zoltán

Karácsony kampányát Gyurcsány Ferenc volt kabinetfőnöke, államtitkára, Gál J. Zoltán vezette. Gál J. a BVH Városüzemeltetési Holdingnál lett igazgatósági tag. Apja Gál Zoltán korábbi MSZMP-s politikus.

Gy. Németh Erzsébet

Főpolgármester-helyettes lett Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus, aki a Hagyó-korszakban az MSZP frakcióvezetője volt a fővárosban. 

Gy. Németh Erzsébet

Havas Szófia

Az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagja lett Havas Szófia. Havas Szófia Horn Gyula unokahúga. Korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt mondta, szerinte 1956 nem forradalom volt, az '56-os forradalmárok pedig nyilasok voltak: „1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva. (...) Kádergyerek voltam egy mártír apával és egy szochazás nevelőapával, ráadásul anyai ági nagyapám a Vörös Hadsereg egyik tábornokaként szolgált”

Józsa István

A Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósági tagja lett. Korábban Újbudán volt szocialista országgyűlési képviselő.   

Katona Tamás

A Budapesti Közlekedési Zrt. felügyelőbizottságába bekerült Katona Tamás. Katona a Leningrádi Tudományegyetemen végezte tanulmányait. Gyurcsány miniszterelnöksége alatt a Pénzügyminisztérium politikai, majd közgazdasági államtitkára volt, 2014 szeptemberétől 2016 júliusáig az MSZP pártigazgatója. Katona pénzügyi államtitkárságának utolsó évében, 2006-ban a magyar költségvetés hiánya európai, sőt világrekordnak számított, a deficit egyedül a háború sújtotta Libanonban volt magasabb. Csak emlékeztetőül: az államháztartási hiány 2006 negyedik negyedévében a GDP 9,8 százalékát, az év egészében pedig 8,9 százalékát tette ki. Az államadósság növekedési üteme 2006-ban 15,2 százalék volt.

Kiss Ambrus

Kiss Ambrus, az MSZP-közeli Policy Agenda vezetője Karácsony ötödik főpolgármester-helyettese lett.  Kiss 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, 2003. márciusától miniszteri tanácsadó volt a Miniszterelnöki Hivatalban. 2006. és 2007. között a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke volt, ezt követően pedig 2009-től a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt, 2009. áprilisától pedig társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

Kiss Ambrus

Kolber István

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja lett Kolber István. Kolber Istvánt a Gyurcsány-kormány regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli minisztere volt.

Lakos Imre 

A BVH Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagja lett Lakos Imre volt SZDSZ-es politikus, a Demszky-korszak meghatározó alakja, az SZDSZ volt budapesti elnöke, egykori újbudai alpolgármester. Korábban hivatali visszaéléssel vádolta meg az ügyészség, de végül felmentették.

Magyar György

A Fővárosi Vízművek igazgatóságába került Magyar György ügyvéd. Magyar György az aHang képviseletében vezényelte le a baloldali előválasztást.  Korábban Siófokon volt az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje. 

Nemes Gábor

A BKV Zrt.-nél igazgatósági tag lett Nemes Gábor DK-s politikus, aki XVI. kerületi polgármesterjelölt volt, korábban a BKV egyik szakszervezetét vezette. BKV-s szakszervezeti vezetőként a bruttó bére a hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettében bűnösnek ítélt volt MSZP-s főpolgármester-helyettes, a „nokiás dobozról” elhíresült Hagyó Miklós hivatalba lépése után 2006-ról 2007-re 51 százalékkal ugrott meg, a következő évtől pedig újabb 40 százalékkal emelték a fizetését.

Szabó Zoltán

A Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságba Szabó Zoltán DK-s politikus is bekerült. Szabó 1998-2002 között Budapest VII. kerületének szocialista polgármestere volt. 1994 és 2010 között az MSZP országgyűlési képviselője volt. 

Szabó Zoltán és Gyurcsány Ferenc

Tordai Csaba

Tordai Csaba, Karácsony Gergely tanácsadója, valamint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke lesz. A Gyurcsány- és Bajnai-kormány jogi és közigazgatási államtitkára is volt. 2015-ig a Bajnai-féle Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja. Ahogy azt korábban megírtuk, tíz évvel ezelőtt hibás szerkesztésben adta ki az alkotmány hatályos szövegét a Magyar Közlönyben. A 2011-ben írt „civil” alkotmánytervezete elvette volna a határon túli magyarság szavazati jogát. Az Átlátszó alapítója, volt tulajdonosa.

Török Zsolt

A városfejlesztési bizottság tagja lett Török Zsolt. Török korábban az MSZP szóvivője és volt, amíg bele nem bukott a bajai videóhamisítási botrányba. Az ügy lényege az volt, hogy a baloldal megrendezett videóval próbálta a Fideszre sütni a választási csalás bélyegét. A parlament honlapján tévedésből azt írták, hogy diplomás, pedig érettségi a legmagasabb végzettsége. Pert vesztett Selmeczi Gabriellával szemben egy 2013-as kijelentése miatt, amikor azt mondta: „Selmeczi Gabriella személy szerint is, a 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyon lenyúlása után 500 milliárd forintért MOL-részvényeket vásárol”. Ezt követően pénzt gyűjtött a közösségi oldalán az ítéletben kirótt kártérítésre.

Tüttő Kata

Főpolgármester-helyettes lett Tüttő Kata is. Tüttő a Hagyó-korszakban a Fővárosi Közbeszerzési Bizottság elnöke volt. Karácsony korábban azt mondta róla, hogy: „a Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél.”

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Török Zsolt alkalmazása egyszerűen remek. Remélem, hogy a videós szakkört fogja vezetni.

Mit művel ez a Karácsony? Hol vannak a fiatal szakemberek? Ezek mind kivénhedt, lejárt szavatosságú szocialisták.

Ezt jegyezzük meg! Ti rettenetesen ostobák vagytok!

Ahogyan Gyurcsány is megmondta, hogy Karácsony alkalmatlan.
Vagyis ti is már megmondtátok.

Jól mondtad: elfekvő.

+1

De tényleg, milyen alakok kerültek már elő? Még Szabó Zoltán is? :)))

Komolyan mondom, ha paródiát akarnánk írni, akkor sem lehetne sokkal ütősebb névsort összeszedni...

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. november 7. 12:37

A Kulcsosok és Házmesterek előjöttek
Akik feledékenyek, vagy később születtek
http://nol.hu/archivum/archiv-..

Na, de nem néhány öregről van szó. Mind levitézlett öreg komcsi.

Na mi van, aktivista, a régit már senki sem olvasta, újra kellett regisztrálnod? Ennek is itt a vége.

Mi ez a szőrszálhasogatás? Leváltotta Karácsonyt, Kálmán Olgát támogatta helyette. Ha alkalmasnak tartotta volna továbbra is nem húzta volna ki a cilinderből nagy hírtelen Kálmánt.
Ne dolgoztass, keresd ki magad a helyeket, ha már nem akarsz emlékezni rá.

Igazi Barba-trükköt hajtott ám végre ez a panoptikum. Rájöttek, hogy a saját arcaikkal nem tudnak visszajönni, ezért kitalálták maguk elé álcának a KariGerit bábut. És bejött nekik, pedig a KariGeri nem egy nagy eresztés, és már a Gyurcsány is majdnem megpuccsolta mint főpolgi-jelöltet.

Persze az irracionális sikerüket azért nem annyira a nagy eszüknek, hanem jórészt a Fidesznek köszönhetik. - De talán nem is árt, ha a széles közönség szerezhet némi tapasztalatot 2022-ig arról, hogy mire lehet számítani a Fidesz-kormány leváltása esetén.

Megújulás? Ellenzék?

Elmentek ti a picsába.

Az a mókás, ahogyan összementél. :))
Nem tartod kicsit sem cikinek, hogy meghazudtolod a másik embert, egy olyan ügyben, amit mindenki ismer, mindenki előtt nyilvánvaló?

Ha Gyurcsány leváltja Karácsonyt és helyette Kálmánt támogatja, akkor az te értelmezésed szerint azt jelenti, hogy továbbra is alkalmasnak tartja?
Te Gyurcsánynak sem hiszel? Én sem, na de akkor sem, ha tőle hallod, amit nem ismersz el?

"Önmagát balgának tartja, amiért nem vette észre, hogy
alkalmatlan főpolgármesternek az, aki Puzsérral belemegy egy állóháborúba."

https://hvg.hu/itthon/20190612..

https://www.youtube.com/watch?..

A fővárosi lakótelepeken élő kisemberek örömmel nyugtázzák, hogy visszatértek régi, kedves, közülük való, értük élő, a Fidesz miatt szegénységbe taszított politikusaik. De legalább itt vannak a régi kommunistáink, az ifjúkommunista Momentum is. Mi öregek kihalunk, de itt jön az utánpótlás.

Hogyan fogalmazott tegnap Fiala betelefonálója, a Kétfarkú Kutyapártra szavazó fiatalember: visszajöttek a kommunisták.

Az egészről ma Herczeg Márk, 2018.július 23-án, a fideszes 444-en megjelent írása jutott az eszembe. /Mindig baj volt azokkal, akik még emlékeztek a múltra is./

"Azok a nyomorult kétezres évek..." volt a írás címe, amiben a szerző leírta véleményét az MSZP-SZDSZ, 2002-2010 közötti kormányzásáról, mi történt akkor Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai alatt. Íme a szerző elemzése:

- az MSZP-SZDSZ kormányok idején volt igazi maffiaállam Magyarországon
- Gyurcsány és kormánya munkanélkülivé tett több mint százezer embert
- hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat
- 2002 és 2010 között tizenötször emelték az energiaárakat, az ebből keletkezett 1060 milliárd forintot az energiaszektor akkori külföldi tulajdonosai kitalicskázták az országból
- annyi apokaliptikus kormányzati döntés született, aminek romjait a harmadik ciklusát töltő Fidesz sem lesz képes eltüntetni
- nem fizettek nyugdíjprémiumot
- Gyurcsány és a baloldal csak elherdálni és ellopni tudta a nemzeti vagyont
- szétlopták az uniós forrásokat
- csökkent a gazdasági növekedés
- a kormányokat a versenyképesség, az oktatás, a bérek nem érdekelték
- az uniós források töredékét tudták felhasználni, azok hetvenhat százalékát szabálytalanul költötték el
- Bajnai világcsúcs volt az államadósság növelésében
- Izrael miniszterelnöke a ciklusaik alatt nem látogatott Magyarországra
- agyonadóztatták a családokat
- leépítették az agráriumot, a földeket külföldiek kezére játszották
- az egészségügyből kivontak 600 milliárd forintot
- 3000-nél is több bezárt iskola
- éhező gyermekek
- lerombolták a társadalom morális erejét
- a titkosszolgálatokat politikai célokra használták fel
- több ezer elbocsájtott pedagógus
- a külföldi gazdasági érdekeket, a multikat szolgálták ki
- devizahitelekbe kergették az embereket
- ártatlan emberek szemét lövették ki

Hát velős elemzés ez. Persze már úgy kell előbányászni, mert a 444 feladta objektivitását.

Kedves Momentum, LMP, PM, Ti most ezekkel ölelkeztetek össze, s a régi bolsi tempó már kezdetben maga alá fog Titeket gyűrni. Indulásotok egy új politikai kultúra, európai értékrend kezdetét vetítette előre, majd drámai gyorsasággal zuhantatok bele az erkölcsi fertőbe.

S ezt képviseli Cseh Kata is. Katika, elfogyott a morális, emberi, politikai hiteled, egyszerű politikai kijárókká vedlettetek, csicskássá.

Jó, tudom, hogy a tények a balliberális szavazókat nem zavarják, más a szocialista erkölcs, s más a polgári. Borkai azért végre lemondott, de elvtársak, Gajda, Lackner és a többi maffiózó még az elvtársi inkubátorban élik napjaikat.

A Jobbikról nem szólok, emberi, morális hullákról nincs mit mondani.

Szóval kedves ellenzékiek, tényleg ezzel a csapattal akartok 22-nek nekifutni? S kedves ellenzéki választók, tényleg eltűnt belőletek a saját oldalatokkal szembeni kritikai érzék, elhagyott Titeket a józan paraszti ész? Látjátok, hogy miként rajtoltak, s mi lesz még, látjátok ezt a kiéhezett hordát?
S a szerző akkor még nem beszélt az IMF hitelekről, Lamperth Mónikáról, az uniós források baráti leosztásáról sem.

Az elvtársak arcán látható a flow, s kedves választóik, Ti is ennyire örültök? A boldogságotokhoz tényleg elég csak annyi, hogy Orbán orra alá borsot törtetek? S nem zavar, hogy a parkolási maffiózók ismét rácsatlakoznak a szocialista csöcsre?

Nem mondta, hogy minek a szakembere :)

Ez a Katona Tamás névrokona amannak, amannak az aljadéknak..., aki pénzügyi államtitkárságának utolsó évében, 2006-ban a magyar költségvetés hiánya európai, sőt világrekordnak számított, a deficit egyedül a háború sújtotta Libanonban volt magasabb.

Ha Manhattan - nem az átlag lakosságára gondolok - megengedte volna az elszámoltatást Magyarországon 2010-ben, az felborította volna a közép-európai status quót, jó irányban.
Hát hogy engedhették volna?

Honnan szereztél jogot a magyar "bácsi" szó használatára?

"Tulajdonnév. Bácsi. Családnév: ótörök eredetű [bághács] méltóságnév"
Pontosan akkora pofátlan hólyag vagy, mint a tehetségtelen Draskovics.
Draskovics "...boldogan mondtam igent a feladatra, bár még nem tisztázott, mi lesz az".

Abba a fene nagy objektivitásodba fogsz egyszer belehalni, elvtárs.

Azt írtam, hogy én sem.

Nagyon is nagy a szólásszabadság a mandíneren.
Már rég kivágták volna némely commentelőt máshol, ha olyanokat írnának, pl. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökéről, mint az itt 10 éve mocskolódó Palika1955, persze amikor évente kivágják más nicknéven.
Olvasd csak el, hogy milyen stílustban ír Orbánról, obszcén szavakat használva naponta többször, de minden fideszessel így beszél.
Nem ő az egyetlen, állítólag Amerikából ír és nagyon kitartó.

Te az izé vagy, aki vitatkozott velem, és közben kivágtak?

Nem akartalak megbántani, de többször írtAm már, hogy nem tudom megjegyezni a nicknevet.

Tényszerű elemzés.
Persze, konfliktusok ma is vannak.
A britek, ha kilépnek, akkor a helyzet fokozódni fog, és ha Churchill-módra rá is játszanak, aminek - City of London - megvan az esélye, Európa újra katasztrófa közeli helyzetbe kerül.
Ne tessék itt Sztálingrád, Drezda méretű, alakúra gondolni, van annál is pusztítóbb, közép távon...

Az iróniához nem elég, ha tökhülyének tetteted magad, csak mondom, tanulás, fejlődés, evolúció... érted?

Nyögöd te a qrva anyádat!

Ha küldöd a honort előre, beszélhetünk róla...

Sötétebb vagy, mint első látásra tűnt.
Vagy én kértem volna az oktatást, na mindegy, bolsi-libsi, az abban következetes, hogy mindig hozza a szörnyű formáját

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés