Karácsony Gergely olyan, mint egy második házastárs

2019. november 6. 10:08

Skrabski Fruzsina
Facebook
Meddig lehet takargatni a szekrényben az új csontvázakat?

„Nagyon nehéz helyzete van szegény Karácsony Gergelynek! Olyan, mint egy második házastárs. Akik csalódtak az első hitvesükben, most beleképzelik az összes szépet és jót az újba. De ott áll Gyurcsány Ferenc, mint valami sötét árnyék.

Karácsony, aki egy olyan párt képviseletében kezdett el politizálni, amelyik párt azt mondta, hogy lehet más a politika, mint Gyurcsányé, az most el kell tűrje, hogy minden megjelenéséhez Gyurcsány vigyorgó feje tartozik. Így nehéz lesz Grál-lovagnak lenni.

Lehet szimbolikus gesztusokat tenni: kirakni a kurd zászlót, kedves, együttműködő leveleket írni olyan embereknek, akik eddig úgy érezték, hogy sarokba szorították őket. Ez a kedvesség olyan jól esik azoknak az embereknek, akik eddig a Fidesz ellenségének számítottak, akár egy szakmán belül és megszüntették az újságukat, intézményüket. Jól esik a tisztelet is, hogy elismerik Tarlós Istvánt, kitüntetik, régen láttunk ilyen árokbetemető gesztusokat. Jól esik nekik és befogott orral elviselik Gyurcsány látványát. De meddig elég a kedvesség és a gesztusok? Meddig lehet takargatni a szekrényben az új csontvázakat? Meddig lehet legyinteni a béremelésekre, parkolós sztorikra, ellenségeskedésekre, feltámadt kommancsokra?

Az emberek szavaznak, aztán várnak. Aztán amikor leáll a busz, kitörik a kereke egy kátyúban, nincs légkondi 50 fokban, hajléktalanokon átlépkedve jut el a metró bejáratig, kutyagumis a játszótér, megnő a betörések száma, egyre rozogább a híd, akkor elkezdik szidni a főpolgármestert.

De ne legyen így, drukkolok Karácsonynak. Bár nagyon sajnálom, hogy ezen a választáson olyanok buktak, akik a munkájuk alapján nagyon nem érdemelték meg: Tarlós István, Bús Balázs vagy Wintermantel Zsolt és a többi budapesti fideszes polgármester, mind nagyon jó vezetők voltak: hatékonyak, ügyesek - nem a munkájukról szólt a szavazás. Szóval lehet nem is számít ki, hogy dolgozik, hanem elegek a gesztusok. De akárhogy is van, Gyurcsánnyal a nyakában még akkor is nehéz, ha a mai fiatalok már nem tudnak semmit a szemkilövetésekről. De egyébként miért is tudna bárki is a szemkilövésekről, kínzásokról, ül miatta bárki is börtönben?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért neked nem kell addig várnod?

A FIDESZ, vagy Tarlós senkinek az újságát nem szűntette meg.
A Népszabit az MSZP pártalapítvány eladta, a simicskaféle Magyar Nemzetet Simicska eladta, rájött, hoyg nem keresett vele.

Nem gondolom látom, hogy ezt írtad:
"Mar csak 5 evet kell varnotok a kovetkezo onkormanyzati valasztasig."
Szövegértés nem megy, ha te írtad akkor sem?

Ami pedig azt illeti "minden eggyes nap,"
minden egyes nap - így írd legközelebb, ha már másokat akarsz kioktatni!

Mi ez az álnaivitás?

Leállított konkrét fejlesztéseket, helyükbe hozott pár látszatintézkedést. Közben ősbolsikkal tölti fel a különféle posztokat, emeli a fizetésiket, két kézzel szórja a pénzt a nómenklatúrának. Az, hogy mit nyilatkozik a médiában, az lényegtelen, annak fényében, hogy mit tesz.

Karácsony egy törtető, gátlástalan rohadék. Legfeljebb nem olyan tehetséges, mint Feri, de Ferit nehéz felülmúlni.

Demszky 2.0 lesz, semmi más.

Nagy taktikus ez a Fruzsina.

Lemondani? Nem teheti, mert akkor őt elássák.

Kíváncsi vagyok, hova a bánatba fognak tudni parkolni, mivel Kariferi megnyitja a Városháza parkolóját.

Grat szardarab-szakértő, a tudásodhoz...
Anyádtól tanultad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés