Gulyás és Karácsony: A közös cél az, hogy Budapest fejlődjön

2019. november 6. 10:58
Karácsony igent mondott két stadionra, de ebben a formában nem kért a fővárosi szuperkórházból.

A kormányülésnek helyt adó Karmelita Kolostor előtt tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Karácsony Gergely az mondta: megtették az első lépést, hogy létrejöjjön egy konstruktív, partneri viszony a kormány és a főváros között, és a közös cél az, hogy Budapest fejlődjön. A Budapesti Közfejlesztések Tanácsát néhány héten belül összehívják. Karácsony elmondta: felvetette, hogy alkossanak egy Budapest-törvényt a főváros igényeiről, de Orbán Viktor azt mondta, ilyen szándékaik nincsenek, és ezt Karácsony tudomásul vette. A főpolgármester tájékoztatta a miniszterelnököt a budapesti közgyűlés döntéseiről. Sok munkára és sok szakmai vitára számít Karácsony.

Sokkal könnyebb közös nevezőre jutni szakmai kérdésekben

A főpolgármester szerint a szakmai kérdésekben sokkal könnyebb közös nevezőre jutni, mint a nagy politikai kérdésekben. Mint mondta, bár lesznek vitáik, lát reális esélyt arra, hogy a programjához szövetségessé tudja megnyerni a kormányt. Abban egyetértettek, hogy a Városliget autóforgalmát csökkenteni kell, az atlétikai stadion ügyében pedig később dönt a közgyűlés.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy például a Budapesti Közfejlesztési Tanácsban, ahol korábban Tarlós Istvánnal is együttműködtek, Karácsony Gergellyel is együtt fognak működni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a stadionok ügyében a főpolgármester egyértelművé tette, hogy a Bozsik-stadiont és a kézilabda-stadiont támogatja, az atlétikai stadion ügyében viszont a következő november végi fővárosi közgyűlésen tud erről állást foglalni, ezt a határidőt elfogadták.

Nem lesz a védelmi bizottság vezetője Karácsony

A kormány a 3-as metró fejlesztési pénzét odaadja - derült ki a tájékoztatón. Karácsony elmondta, hogy Tarlóssal szemben nem akar a fővárosi védelmi bizottság elnöke lenni, ezért Budapesten az árvízi védekezésért a kormány felel majd. A fővárosi szuperkórházból sem kér Karácsony ebben a formában, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Gulyás Gergely jelezte, hogy a rendelőintézetek kapcsán a kerületekkel kell tárgyalni.

A Városliget kapcsán a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza, valamint a színház megépítését nem támogatta, ezzel szemben igent mondott a Néprajzi Múzeumra és a Zene Házára. Nem zárkózott el a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítésétől.

A miniszter elmondta: nem kívánnak úgy Budapesten fejlesztéseket véghez vinni, hogy azt a kerületek, vagy a főpolgármester ne támogatná. Gulyás Gergelyt kérdezték arról is, hogy mit szól ahhoz, hogy Borkai Zsolt győri polgármester lemond a tisztségéről. „Heuréka!” – reagált erre a fideszes politikus.

Összesen 204 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért nem adjátok be a sajtótájékoztatót?

https://www.facebook.com/Index..

Én azt csodálom, hogy Karácsony a kerékpározás után most buszt választott, ez nem eléggé demagóg-prolikompatibilis...
A napi kettő bevásárlás, bolti+piaci között kellett volna hátizsákkal, kerekes szatyorral beállítani a Karmelitába, attól az egész AAAtévé-s úri közönség a plafonra ejakuált volna, főként, ha a mikrofonba nyögi: Én így vásárolok be és nem lopok, mint Orbán és a Fidesz. De elvárom, hogy a készülő adósságot hiánytalanul kifizessék.

Gulyás Gergelynek időnként nagyon kell uralkodni magán, hogy el ne röhögjön Gyurcsány-Karácsony Gergely hablatyolásán......

Ja. Gyurcsány-Karácsony Gergely pedig maga a tökély...... Tudjuk. Ti meg tudjátok, meritek, teszitek................

Már látszik a stratégiája: amikor valamiben megegyezik a kormánnyal, majd azt mondja, hogy ő nyert.

Nehéz lesz úgy fejlődni, hogy mindent elutasítanak:-))))

Magadnál vagy? Érdenek ez a bagázs kell, nem atlétikai stadion!

Húha... már magam előtt látom, hogy napokon belül MOCSKOS FIDESZ-BÉRENC lesz Karácsony a ballib kommentmezőben.... :)))))))))))

Tessék, másodpercek alatt demonstráltad a jóslatom helyességét. :))))

Nem vagytok komplikáltabbak Pavlov kutyáinál...

STADIONSTOP! :))))

Szóval. nagypofájú Karácsony:
VAN MÁR CT MINDEN KERÜLETBEN?
Vagy mi a frász történt tegnapról mára?

:)))))))

Tudja, ismeri őket még az mszp-szdsz kormányokból.

Ha azt látják, hogy Magyarországon széthúzás van az olimpia ügyében, az negatívum az elbírálásnál, és az illetékesek elgondolkodhatnak azon, érdemes-e így odaítélni? Nyugodj meg, kioktatták a momentumos fiúkat a nem is tagadott francia barátaik. Egy köztársasági elnökn feleségével nem lehet csak úgy találkozni. Ami pedig az EP-ben előadott dolgaikat, vagy Fegyőr romániai szereplését illeti a román liberális jelölt támogatásával, abszolút jogod feltételezés, hogy nyíltan lobbiztak volna az olimpia odaítélése ellen.

Jól hangzó üres frázisok, mint mindig.

Fletóék meg döntenek majd, helyette.

Pontosa nígy van.
Eezért volt disznó a momentum.
Tisztességes emberek a népszavazási kezdeményezést egy évvel előbb indítják, ahogy Hamburgban volt.
Előre megfontoltan cselekedtek valószínűleg francia érdekekért.

Ha nem volt korrupció Demszky alatt, akkor miért csukták be Hagyót már a ballib uralom idején?
Most megy a duma a korrupcióról ,meg az átláthatóságról, de Ttarlósra még ráfogni sem tudnak semmit.

Persze, hogy tudja. meg is választotta őket alpolgármestereknek.

Gulyás miniszter úr megfelelően használta a heuréka görög szót.
A heuréka szó metaforája lett a hirtelen jövő megérzésnek, az amúgy magától értetődő,rejtett összefüggések felismerésének.
Ebben az értelemben pedig kapcsolódik Borkai megvilágosodásához, lemondásához.

(Aki tanult történelmet, netán fizikát az ismeri a történetet, mely szerint; Arkhimédész fürdés közben fedezte fel a felhajtóerőt és ekkor kiáltott fel heuréka. Vagyis megtaláltam.)

Mennyit fizetnek a DK-nál?

Jelenleg 22790 fő írta alá a petíciót.

;-)
Szóval érted amit írtam. Heuréka.

Karácsony Gergely Szilveszter ismét bebizonyította, hogy a semmitmondás nagymestere és semmihez sem ért.
(A teljes sajtóközleményt meghallgatva csak a korábbi véleményem nyert megerősítést.)

Vajon miért gyűlöli ennyire Karácsony az atlétikát?

Nagyon végig kell gondolni a dolgokat, hiszen a Fővárosban több százezer Fidesz szavazó van...

Tunya!

Írod, hogy ez mindent visz, mármint, hogy karácsony támogatja a Regnum Marianum templom felépítését. Ezek szerint Te katolikus vagy, csak kérdezem, tudod egyáltalán, hogy kikkel, mely pártokkal vagytok koalícióban? Persze lehet, hogy nehezet kérdezek.

Ami valóban mindent visz, az a Civil Rádióban ma reggel Fiala János műsora,a betelefonálói. Csak ízelítőül...az egyik betelefonáló szíven ütésként élte meg a Közgyűlés magalakulását, mint Kétfarkú szavazó, azt találta mondani, hogy visszajöttek a kommunisták.

S tudod, hogy mely társadalmi rétegből rekrutálódik a Kétfarkú Kutyapárt? Kovács András - segítek neked, CEU, nemzetközi hírű szociológus, áprilisi országyűlési választásokat követően végzett felmérése szerint a fővárosi zsidó értelmiség a Kétfarkúra szavazott. A fővárosi zsidó értelmiség jelentős része hány ettől a moslék koalíciótól, s kommunistáktól, elegük van belőlük, s nem gondolták, hogy visszatérnek a hiteltelen, lejáratódott bolsevikok.

S az sem megy le sokak torkán, hogy veletek, nácikkal szövetkeztek zsidó liberálisok.

Fiala szerint is szégyen, ami a Közgyűlésen történt, igaz, hozzátette, hogy ugyanez a véleménye az Országgyűlésről is.

Szóval a Közgyűlési vörös visszatérés a balliberális oldalon is kiverte a biztosítékot. Csak Ti, jobbikosok tudtok ennek örülni.......Persze, Ti nem értelmiségi párt vagytok, mint a Kétfarkú......

Az még zseniálisabb, hogy ezt jól benyaltad Karácsonytól.

Miközben azt állítja, hogy kerékpárral közlekedik, tömegközlekedést használ, piszkos színjátékot játszik az ellenzéki főpolgármester, írja a Ripost. Karácsony Gergelyt valójában szolgálati sofőr furikázza, aki minden reggel ott várja a lakásánál. Csak akkor vált kerékpárra, amikor megérkezik a propagandafotós vagy a baráti stáb. Így volt ez szerdán is, ami után Karácsony aztán látványosan busszal indult a kormányülésre, a Karmelita kolostorba.
Minden reggel, 6.45 és 6.50 között, mondhatni konspiratív körülmények között érkezik meg a sofőr Karácsony zuglói házához – derítette ki a Ripost. Ahogy a nagykönyvben leírják, a kocsi előbb tesz egy kört a Szikszó utcai ház körül, gondosan szemügyre veszi, hogy minden rendben van-e, nincsenek-e, mondjuk, a színjátékot leleplezni akaró újságírók a környéken.
A sofőr-testőr nyilvánvalóan profi, még a környező házak ablakait is végigpásztázza, ügyel mindenre. Nyilvánvalóan óvatosságból nem Karácsony háza előtt, hanem egy közeli ház kapubejárója előtt parkol le, aminek nem igazán örülnek a lakók, gyakran van ebből reggelente szóváltás. A környéken már mindenki tudja, hogy ez itt Karácsony sofőrje. Annak a Karácsonynak, aki aztán látványosan kerékpárral érkezik a Városházára.

origo.hu/itthon/20191106-karacsony-csunyan-lebukott-sofor-furikazza-a-fopolgarmestert.html

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés