Demszky helyettese és Gyurcsány miniszterei is pozíciót kaptak a fővárosi cégeknél

2019. november 5. 20:55
Sok régi ismerős név köszön vissza az újonnan megválasztott igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok listájáról.

A Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait is megválasztották. Sok, az az MSZP-SZDSZ kormányzásának idejéből ismert név bukkant fel újra.

Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány korábbi pénzügy-, majd igazságügyi minisztere 2024. november 15-ig Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági elnöke lesz. Draskovics a Népszava megkeresésére úgy nyilatkozott: „az ellenzéki összefogás pártjai keresték meg és ő örömmel mondott igent”, de „jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy ennél többet mondjon”.

Helyet kapott mellette a BKK igazgatóságában Körömi Attila volt Jobbik-, majd Fidesz képviselő is, aki legutóbb Pécsett, a Momentum színeiben indult az önkormányzati választásokon.

A BVH Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagja lett Lakos Imre volt SZDSZ-es politikus, a Demszky-korszak meghatározó alakja, az SZDSZ volt budapesti elnöke, egykori újbudai alpolgármester. A BVH-nál lett igazgatósági tag a Karácsony kampányát is segítő  Gál J. Zoltán, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivője is.

A cég felügyelőbizottságába került Élő Norbert, aki a Demokratikus Koalíció színeiben indult a XII. kerületi polgármesteri posztért, ám kikapott, és listáról sem jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe. Élő emellett a főváros tulajdonosi bizottságába is bekerült.

A BKV Zrt.-nél igazgatósági tag lett Nemes Gábor DK-s politikus, aki XVI. kerületi polgármesterjelölt volt, korábban a BKV egyik szakszervezetét vezette. Ugyanitt igazgatsági tag Katona Tamás, aki Gyurcsány Ferenc regnálása alatt a Pénzügyminisztérium államtitkára, az MSZP korábbi pártigazgatója. A BKVnál felügyelőbizottsági tag lett Bollok Istvánné, Budafok egykori szocialista polgármestere.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke Tordai Csaba lett, ő az Átlátszó kiadójának tulajdonosa, de most kiszállt az oknyomozó portálból, a Bajnai-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkáraként dolgozott.

A Vagyonkezelőnél lett igazgatósági tag Kolber István, a Gyurcsány-kormány volt fejlesztési minisztere is. Felügyelőbizottsági tag lett Bodnár Zoltán, a Liberálisok 2014-es főpolgármester-jelöltje.

Atkári János, Demszky korábbi helyettese a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. igazgatóságának tagja lett.

A Fővárosi Közgyűlés bizottságainak tagjai között is visszaköszön néhány régi ismerős név, például az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagja lett az '56-os forradalmat ellenforradalomnak minősítő, korábbi fővárosi szocialista képviselő, Havas Szófia, a városfejlesztési bizottság tagja pedig Török Zsolt volt MSZP-szóvivő.

 

Összesen 242 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ezek se újultak meg. A sok ostoba, aki elhitte, hogy nem a szemetet fújja vissza a szél.

Jó kis S csapat:-) rutinosan orszagtonkretevesben

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. november 6. 5:53

Jó kis csapat:-) rutinosak országtönkretevésben. Egy város simán menni fog nekik:-)

Zombitámadás.

Ez tényleg a fél Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormány lesz lassan. Micsoda nevek... Draskovics, Gál J., Kolber, a felejthetetlen Török Zsolt, Havas Szófia...

Körömi különösen a kedvencem.
Fidesz ---> Jobbik ---> Momentum
Gerinces ember, na.

Hátulról irányítják:-)
Gyurcsányi rángatja zsinoron.
Gyurcsányinak ma is vöröslött a feje.

Igen. Érdekelne a budapestiek véleménye.

Éhségmenetesek!
Ali Baba és a 40 rabló társasága.

Lehullt a lepel, nyitják a Szoborparkot is Fletóék.

Jól átverték Budapestet, meneküljön ki merre lát.

Elkezdődött a Fővárosi ellenzéki önkormányzatok átalakulás Kft.-vé.

"Nem tudom, számítottak-e a marhák erre, hogy kiengedik a szocialista és szadeszes panoptikumot a karanténból.

Ezeknél nagyobb reklám nem kell most a Fidesznek."

Már írtam: Minden rosszban van jó is. Ki tudja! Lehet, hogy ez lesz a legjobb negatív reklám.

"Nem fognak hisztizni a momo-sok, hogy nem kaptak jó zsíros helyeket? Esetleg van még mit kiosztani?"

Majd csinálnak. Megduplázzák a létszámot, a bizottságokat, különböző szervezeteket, tanácsadó testületek hoznak létre. Fedezetére meg majd adót vetnek ki. Budapest gazdag polgárok városa. Fizessenek a gazdagok!

Szagértők.

Draskovics lesz majd a privatizáló.

"Végkiárusítás az ÁPV Rt.-nél
2004.03.16.

Az ÁPV Rt.-nek tavaly kevesebb bevétele volt a vártnál, de reményeik szerint idén teljesítik a 334 milliárd forintos tervet. Egy tavaly decemberi kormánydöntés alapján felgyorsítják a még állami tulajdonban lévő eladható vagyon értékesítését, a milliárd forintnyi vagyonból 240 milliárdot tartanának meg. Az ÁPV 334 milliárdos bevételre számít, így csaknem a teljes eladható állami tulajdon magánkézbe kerülhet még az idén. A bevétel általában a költségvetési hiányt csökkenti. "

Az se tudták, hogy mennyi az annyi.

"A privatizációs bevételeket az ÁPV Rt. - saját kiadásai levonása után - a központi költségvetésbe fizeti be. A bevétel tehát a hiányt csökkenti. Nem világos azonban, hogy a befolyt összeg milyen mértékben csökkentheti a hiányt, hiszen januárban többször is módosították a terveket, és a különböző számítási módszerek miatt abban sincs egyetértés, hogy most mekkora a hiány. A költségvetésben még 3,8 százalék szerepel, ezt azonban januárban Draskovics Tibor, akkor még kijelölt pénzügyminiszter, 4,6-ra módosította. A Napi Gazdaság február végén adta hírül, hogy az MNB előrejelzése alapján ez a szám sem fedi a valóságot. Az eredményszemléletű elszámolás a jegybank szerint a GDP 5,3 százalékának megfelelő hiányt jelez, ebben már figyelembe vették a Draskovics-csomagot is."
https://index.hu/gazdasag/magy..

Kis ország, Apró Ali Babák.

Jövő év nyara.
Utazási ajánlatok - Gyalog az ötös metró útvonalán - egyelőre ingyen! - Túlélőtúra aluljárókban: részvétel 500 Ft/fő, ingyen szállás az aluljárókban, pályaudvarokon, - kaland túra a ligetben 1.000 Ft/fő, szállás egy személyre 500 Ft/éjszaka, óvszert a fővárosi önkormányzat ingyen biztosítja.

Ha az óvszer hibás volt, a botmixert a Momentum ingyen szolgáltatja.

Török Zsolt lesz a folyamatábra felelős.

Nokiás doboz osztás is lesz Karácsonyra?

Kunhalmi lehetne külsősként a BKV bérlet tervező, rajzoló.

"zöld- és egészségfókuszú fejlesztési irány"a.
............
Sétáló erdővel.

Remélem az átadás-átvételnél készült vagyonmérleg és akkor 2023-ban ellenőrizni lehet, hogy miképpen alakult a Főváros vagyona négy év alatt.

Szükségesnek tartanám feltenni az önkormányzatok honlapjára, ha már az átláthatóságról papolnak.

Ezek az összes dögszagú bolsevik férget visszahozzák?

Draskovics is volt már minden

"Mosassa le gépkocsiját Draskovics Tiborral!

Mit tegyen abban az esetben "ha nincs ideje sorban állni az autómosóban, a postán, ha nem akarja egész nap lesni a szerelőt"? Ezekre az alkalmakra vegye igénybe Draskovics Tibor és neje szolgáltatásait, akik háromezer forintos óradíjért mosnak, főznek, takarítanak."
https://index.hu/belfold/drask..

Válaszok:
Megtalálta | 2019. november 5. 23:35

Nem semmi, ahogyan ez a bolsi hulladéklerakat összes dögszagú zombija hirtelen életre kelt.

"De ezt a múmia-kollekciót senki nem szavazta vissza!
Ezek az arcok egyik választási plakáton sem szerepeltek. "

És itt van a lényeg, meg a hatalmas különbség!

Így első ránézésre, 1000 év.
Ez Magyarország életkora, de itt a börtönévek száma, ennek a bűnözőkörnek.
És Ferenc testvér, meg Klára asszony nincs is beszámítva.
Magyarul: az Alinsky-Soros szarmagyar bűnözők polgármester-hivatali ruhába öltöztek.
Draskovics Tibor: „az ellenzéki összefogás pártjai keresték meg és ő örömmel mondott igent”, de „jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy ennél többet mondjon”.
A bűnöző tipikus reakciója: örömmel mond igent, bár nem tudja, mire.
Erre mondta Ferenc testvér, "És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."
Mikor látszólag igazat mond, akkor is hazudik: mert ez a négy év hozta az országra a leszakadást, a brutál újbóli - többszöri - szoci-libsi eladósítást.
És ezt nevezi őszintén: semminek.

Ha ez a rabló-gyülevész szarmagyar bolsi-libsi bűnbanda megnyeri 2022-t, abban Orbán Viktor csőlátása is részes lesz.

Újra itt van,... a nagycsapat...

Ezek ugyanazok - a kislányos Bródy most már joggal zümmöghet a pestiek fülébe.
Lesz újra kutyaszar, húgy- és szarszag szerte Mindenki Budapestjén... orrba-szájba.
Ezt preferálja a jó pesti nép.
Hát egyék, vegyék, vigyék...
Lesz majd adósság is, hegyekbe..., azt majd kifizeti a lopós Fidesz, megajorbánnya...

A balga Karácsony nem ismeri Jézus tanítását.

Példabeszédet is mondott nekik: „Senki sem hasít ki új ruhából foltot ócska ruhára. Hisz akkor az újat is tönkretenné, s az ócskára se illenék az új folt. Senki sem tölt új bort régi tömlőkbe. Vagy ha mégis, az új bor szétveti a tömlőket, a bor kiömlik, a tömlők meg tönkremennek. Az új bor új tömlőbe való. Aki óbort iszik, nem kíván újat inni, mert hisz: Jobb az ó! – mondja.” Lk 5, 36-39

Fejsze, fejsze! "többek között" "is"

. A 2010-es országgyűlési választás után Orbán Viktor többek között Pozsgayt is felkérte az Magyarország alaptörvényének kidolgozására, amely szabályozza Magyarország jogrendjét.

Meg minden marhának, aki vette a fáradságot, elment és rájuk szavazott.
Alapjában véve semmi sem fontos, CSAK a kormányzás EREDMÉNYE. A szerencsétlen, maradi Fidesz azt hitte, az magáért beszél. Már másodszor.

Hát, nem, a Facebook és a gugli győzött, nem ez a gyülevész csürhe, melyet futtattak, és akiktől PONTOSAN ezt lehetett várni, a három grácia, Cseh, Donáth, Dobrev bemutatkozása után. Mindegy volt, mit műveltek az EP-ben, amit a háttér hatalom szerű külföld diktált, a Facebook és a gugli terített, az bejött a magyar önkormányzati választásokon.

Ez semmi, de ezentúl EZ lesz, minden nap, annak is, aki NEM rájuk szavazott. Egyre szimpatikusabb Kecskemét.

Bajban vagy a számokkal bácsika! Polt Pétert újabb 9 évre választották meg. Aha.

Nem gondoltam, hogy hazudsz, csak nem bontottad ki az igazság minden szálát.

Egyetértünk.
Az elkövetkezendő öt évben furcsa dolgokra számítok.

He_he, ez a régi szemét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés