Uniós biztos: Együtt kell működni a szuverenistákkal

2019. november 4. 14:26
Vestager szerint december elsejéig mindenképpen fel fog állni az új Európai Bizottság.

Együtt kell működni a szuverenistákkal az Európai Unióban – jelentette ki a versenypolitikáért felelős uniós biztos a La Repubblica olasz napilapban hétfőn megjelent interjújában.

A dán liberális politikus hangsúlyozta, hogy az Európai Parlamentet az állampolgárok választották meg tehát az ő érdekeiket kell képviselni. A különböző politikai csoportokkal, így a szuverenistákkal is együtt kell működni, és olyan egyezségeket kell kötni, amelyek a választók elvárásait tartják szem előtt. A jogszabályok megszövegezésén már a kezdetektől együtt kell dolgozni, hogy kompromisszumos javaslatok szülessenek – húzta alá.

A politikus elmondta azt is, hogy az Európai Unióban példátlan helyzet állt elő, mivel három biztosjelöltet utasított vissza eddig az Európai Parlament illetékes bizottsága. Azonban – jelentette ki Vestager – az uniós intézményeknek folytatniuk kell a munkát, mert ez az állampolgárok érdeke, tehát 2019. december 1-jéig mindenképpen meg fog alakulni az új testület.

Margrethe Vestager a Jean-Claude Juncker vezette bizottságban a versenybiztosi posztot töltötte be, és a testület mandátumának hivatalos lejártával jelenleg ügyvivő uniós biztosként látja el ezt a feladatot. Ursula von der Leyen megválasztott elnök leendő bizottságában pedig a holland Frans Timmermanssal, és a lett Valdis Dombrovskisszal együtt lesz alelnök. Vestager feladata lesz a digitális kornak megfelelő Európa programjának koordinációja.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés