Az ellenzék az olasz ajkú szavazókat is bevetette Budapesten

2019. november 4. 16:33
Biztosra ment a frissen megválasztott második kerületi polgármester. Őrsi Gergely olasz nyelvű kampánylevelet küldött a kerület olasz anyanyelvű lakosainak.

Az ellenzék számos jelöltjének még arra is volt gondja az önkormányzati választások kampánya során Budapesten, hogy a külföldi szavazók mozgósítása érdekében saját címükre küldjön személyre szóló, profi fordítású kampánylevelet.

Információink szerint ezt az akciót kerületi szinten koordinálták az ellenzéki indulók, bár létezett rá budapesti szintű ellenzéki stratégia. Az ötödik kerületben elcsípett, kínai nyelvű levelet Karácsony Gergely és Tüttő Kata írta alá. 

Őrsi Gergely olasz nyelvű levele alább olvasható. A levelek budapesti szinten egységesek. Lényegében az önkormányzati választással kapcsolatban még arról is informálja a címzettet, hogy ő hol tud szavazni; természetesen a levélíró ellenzéki jelöltet ajánlva figyelmébe.

Írtunk levelet a II. kerületi polgármesternek, amelyben afelől érdeklődünk, hogy hány nyelvre fordították le a levelet, és hány szavazópolgárnak küldték ki, amint kapunk választ, megírjuk.

Összesen 206 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, ha olyanok is szavazhatnak a magyar miniszterelnökre akik soha büdös életben nem éltek Magyarországon, ez ahhoz képest nem oszt, nem szoroz.
Ráadásul ha ezek az olaszok itt élnek, akkor itt vásárolnak és itt adóznak, nem úgy mint a külföldön élő de itt (is) szavazó magyar állampolgárok.

Jogot nem sértett és ez a lényeg. Talált egy rést, megjátszotta. Ebből ügyet kreálni nettó hülyeség.

Most azt hiszed, hogy vicces vagy. Pedig csak arról van szó, hogy mindent úgy látsz, ahogy neked tetszik, mindenféle összefüggést szabadon értelmezve.

Az a két szavazat kétharmadot jelentett, vagyis nagyon is sokat számított, ahhoz képest, hogy egy fillérrel sem járulnak hozzá a mások által befizetett adóhoz.

Hanem ki választja meg a minszterelnököt?? Az agresszív marslakók??

Régen nem láttalak, nem rég oldottam fel a X-edet, de úgy látom rengeteget romlott az állapotod a "pártatlanságod" ellenére, így aztán marad az X.

Látod, most kivételesen egyetértek Veled, bár a stílusod......no , de hagyjuk ezt.

Az ellenzék profi módon szervezte az egészet, a Fidesz békés szunyókálása, birtokon belüli elbizakodottsága mellett. Kósa Lajos, mint kampányfőnök predesztinálta a Fideszt a bukásra.

A Fidesz elveszítette a valóságérzetét, bután nem vette észre, hogy a kampány milyen online térben dől el, hol élik a mai fiatalok a közösségi létüket, s milyen kihívások mentén. A Fidesz a huszadik századi módszereivel eszköztelenné vált az ellenzék huszonegyedik századi harcmodorával szemben. Az ellenzék uralta az online világát és a közterületeket is, s teljesen leválasztotta a fiatalokat, főleg a felsőoktatásban résztvevőket úgy a Fideszről, mint a DK-ról és az MSZP-ről.

Kifelé úgy tűnik, hogy a választást a DK-MSZP-PM nyerte meg, hát nem, ellenzéki oldalon megtörtént a nemzedékváltás, a Momentum képében újjászerveződött az egykori SZDSZ, s miként az SZDSZ korábban, most a Momentum fogja az egész balliberális oldal partitúráját írni. Feri, 22-ben már nem Te leszel a főszereplő.

A Fidesznek maradnak az idősek, a nyugdíjasok, köztük a több százezer kisnyugdíjassal, ezzel a táborral kell nyerniük 22-ben. S a Fidesz tábor tényleg forrong, ezt jól látod, s hallod is, ha belehallgatsz a Karc FM betelefonálós műsorába.

A legfontosabb kérdés, hogy az ellenzék 22-ig el tudja-e fogadtatni a társadalom többségével azt a neoliberális értékrendet, ami ma még nem nyerte el a többség bizalmát, támogatását. Mennyire lesz képes a Fidesz a konzervatív értékrend széles körű, a választások megnyeréséhez szükséges mértékű vonzóvá tételére. S ez bizony, fiúk, már belelóg a kultúrharcba is.

A Fidesznek el jell döntenie, hogy meddig marad defenzívában.

Az ellenzéknek meg be kell bizonyítania, hogy a magyar államiság, identitás már a szemétdobra való eszmeiséget takar, túlhaladott, s szükségszerű a pusztulása. De a harc tágabb erőtérben zajlik, a két tábor küzdelmére akár döntő hatást is gyakorolhat az európai balliberális erővektorok szereplése. mert ott is változik sok minden.

A szociáldemokrácia, az MSZP-hez hasonlóan, meghatározó országokban mélyrepülésben van, a baloldal ott is egyre szegmentáltabb. Az olasz baloldal egy része, Matteo Renzi vezetésével, a Viva Italia párttal új fordulatot vett. Matteo Renzi kijelentette, hogy számára többé a Bandiera rossa nem identitásképző.

Juval Noah H. szerint viszont a liberalizmus is hamarosan felfalja önmagát. Addig is ki marad talpon, ki kit fal fel, mi marad Európából, az országból, hol áll meg a globális nagytőke étvágya.

Az ellenzéket profik készítették fel és kellően finanszírozták Sorosék.

És az országgyűlést ki választja, kedves Marharépa???????????????????????

De az ő szavazatuk nélkül nem lett volna meg.
Szóval akkor hazudik, szép szőke herceg???

De azért nem cáfolod a leírtakat.
Amúgy te tényleg azt gondolod, hogy a "köztévé" vagy a Habony-Médiaművek fog beszámolni az Ukrajnából érkező bérszavazókról??????????????????

És még a Pártot kritizálókra mondják, hogy megvezetett és egyszerű emberek....

Egy világ dőlt össze bennem, hogy elvesztettem egy vitapartnert!!!!
(Persze a vitához érvek, az érvekhez pedig iq is kell!!)

Amúgy a stílus maga az ember...

Nagyon gyorsan ott találnánk magunkat a szlovák-román-ukrán nyelvvédelmi törvény szintjén,
Jönne a vita, hogy mi őshonos és mi nem, stb.

Erre a helyzetre az a jó válasz, hogy a Fidesz fog egy olaszul anyanyelvi szinten beszélő
embert, összeszerkeszt egy SOKKAL JOBB szóróanyagot és ELJUTATTJA a megfelelő helyekre
a kikért címlista figyelembevételével.

Egy tizennyoc éves gyereknek fogalma sincs a kommunizmusról, mégis leadhatja a szavazatát
az mszp-re vagy a dk-ra. Fogalma sincs az szdsz ámokfutásáról és szavazhat a momentumra.

Az általános választójog nem ír elő tájékozódási kötelezettséget.

Megkérdezném a független szerzőt (mert hiszen újságíróként kötelezően független), hogy miért visítozik itt? Szóljon a köztévés kontraszelektált, 80 milliárddal támogatott haverjainak, hogy a propagandát idegen nyelven is nyomni kell. Még nem Észak-Korea vagyunk. Még.

Lakcímkártya alapján értesítést kaptál, hogy névjegyzékbe vagy véve. Aztán a lakcímkártyád és személyid/ID Card/útlevél bemutatása mellett szavazhattál.

"Nem igaz, te libsi szardarab, a Fidesz minden korcsoportban a legeslegnépszerűbb. Az ellenségi győzelmek kizárólag csaláson, hazugságon, korrupción és a perfid idegenek jogtalan beavatkozásán alapulnak, ezért illegitimek és antidemokratikusak."
És egyáltalán mindenki menjen a francba a dógára, a televizirádió, a filmgyár, a porszívó, a mosógép...

Off with his head - a Fidesz fenekéből :))
Jó a nickneved :))

"Ennek fényében felháborítónak tartom hogy nálunk tájékozatlan külhoniak szavazhattak és ők dönthették el hogy Tarlós vagy Karácsony legyen a főpolgármester a magyar fővárosban."
Akkor ugye ez a külhoni magyarságra is igaz? Miért kell nekünk Orbánt elviselnünk, csak mert az erdélyi haverom is szavazhat.

Öreg, ennyi hülyeséget összehordani. Csak kettőre gyorsan reagálnék:
1. ezerforintos euró - nem épp ti rontjátok le a forint értékét, és még meg is magyarázzátok milyen qrva jó nekünk?
2. CT-készülékek? Nem épp Karigeri akar minden fővárosi ellátóhelyre? Eddig asztatok foglelkozni ezzel.

"a kritikus helyekre, kerületekbe, részben a szomszédos országokból (különösen a Visegrádi Államokból), részben például Salvini olasz hívei közül néhány tízezer emberrel ugyanezt (csak jobban, pl ügyelve a TB befizetésére) megcsinálni nálunk öt év múlva, persze kölcsönösségi alapon. Csereüdülés családok között, senkinek semmi köze hozzá! Egy ilyen – országok közötti cserekapcsolati céllal alapított – civil szervezetet még az EU is kénytelen lenne támogatni. "
Ez szimplán felhívás választási csalásra. Büntetendő.

Majd ha valami konkrétummal jössz és nem az általános NER dumát nyomod, beszállok a vitába, addig magadra hagylak.
Amúgy szép szőke herceg, ma már a neten magázódni modorosságnak számít.
Ha nem tudod ez mit jelent, guglizz rá!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés