Külföldi mozgósítás

Az ellenzék az olasz ajkú szavazókat is bevetette Budapesten

2019. november 4. 16:33
Biztosra ment a frissen megválasztott második kerületi polgármester. Őrsi Gergely olasz nyelvű kampánylevelet küldött a kerület olasz anyanyelvű lakosainak.

Az ellenzék számos jelöltjének még arra is volt gondja az önkormányzati választások kampánya során Budapesten, hogy a külföldi szavazók mozgósítása érdekében saját címükre küldjön személyre szóló, profi fordítású kampánylevelet.

Információink szerint ezt az akciót kerületi szinten koordinálták az ellenzéki indulók, bár létezett rá budapesti szintű ellenzéki stratégia. Az ötödik kerületben elcsípett, kínai nyelvű levelet Karácsony Gergely és Tüttő Kata írta alá. 

Őrsi Gergely olasz nyelvű levele alább olvasható. A levelek budapesti szinten egységesek. Lényegében az önkormányzati választással kapcsolatban még arról is informálja a címzettet, hogy ő hol tud szavazni; természetesen a levélíró ellenzéki jelöltet ajánlva figyelmébe.

Írtunk levelet a II. kerületi polgármesternek, amelyben afelől érdeklődünk, hogy hány nyelvre fordították le a levelet, és hány szavazópolgárnak küldték ki, amint kapunk választ, megírjuk.

Összesen 264 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés