Azért még a NER az úr

2019. november 4. 20:23

Diószegi-Horváth Nóra
Mérce.hu
A jogállamiság, a demokrácia alappillérének tekinthető független igazságszolgáltatás eszméjén kétharmaddal bármikor át lehet gázolni.

„A helyzet az, hogy ma az Országgyűlésben elég erőteljesen demonstrálta a Fidesz-KDNP kormány, ahogy a NER-t még mindig be lehet betonozni. Mert a mai nap végén egy dolgot látunk: hogy a jogállamiság, a demokrácia alappillérének tekinthető független igazságszolgáltatás eszméjén kétharmaddal bármikor át lehet gázolni.

Az önkormányzati választáson az ellenzék nagy lépést tett előre, hogy megtörje a Fidesz-fölényt. De korai lenne még eufóriába süppedve megnyugodni. Polt a következő 9, Handó pedig 12 évre kap felhatalmazást a kormánytól. Ami nagyon hosszú idő. Sok mindenre elég is lehet.

Az olyan intézmények, mint az Alkotmánybíróság és a Legfőbb Ügyészség (de említhetnénk itt az ellenzéki pártokat szuttyongató Állami Számvevőszéket is) alapvetően nem a kormánynak, hanem a magyar népnek tartoznának elszámolási kötelezettséggel. Munkájuknak a teljes magyar társadalom érdekeit kéne szolgálnia.

Ma az Országgyűlésben a kormány megmutatta: felül tudja írni ezeket az érdekeket, az ellenzéki pártok országgyűlési képviselői pedig két dolgot tehettek a borítékolható kudarc fényében: vagy nemmel szavaztak, vagy nem szavaztak.

Ahhoz, hogy a NER lebontható legyen, ennél biztosan több kell.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ti már semminek sem tudtok örülni?

A 444 írta a cikket:-) aztán úgy csinált, mintha véletlenül rátalált volna. Mindenesetre jól megkavarta azt a bizonyost, mert már Brüsszel is cáfolja az irományt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés