Újbudán megduplázták az alpolgármesterek számát

2019. október 31. 18:07

Mi Hazánk
Facebook
Csak a Mi Hazánk szavazott a rekordszámú alpolgármesteri kinevezés ellen Újbudán.

„Magyarország ötödik legnagyobb önkormányzatában, Újbudán megduplázták az alpolgármesterek számát (fizetésüket pedig a törvényi maximumban határozva meg), mely így rekordot jelentő négy főre bővült, s ugyanilyen számban duzzasztották a bizottságokat (azzal együtt tisztségviselőit) és a tanácsnokokat is, valamint az alpolgármesteri stábokat. A Mi Hazánk Mozgalom ennek gátat vető módosító javaslatát senki más nem támogatta, egyedül szavaztam nemmel a DK-s polgármester előterjesztésére is, mely a gátlástalan klientúrabővítést indítványozta.

Vajon mi lehet az a világ legerősebb lobbija, mely a 25 fős testületben egyetlen mandátummal rendelkező Párbeszéd képviselőjéből, Barabás Richárdból alpolgármestert csinált? A titkos szavazáson 25 szavazatból 23 vokssal választották külsős alpolgármesterré az MSZP képviselői mandátummal nem is rendelkező politikusát, Hintsch Györgyöt is. Ráadásul a Fidesz és a balliberális képviselők úgy döntöttek az alpolgármesterek alkalmasságáról, hogy még a feladatkörüket sem jelölték még ki; nem a feladatokra keresnek megfelelő személyt, hanem a fizetéseket osztogatják munkakör nélkül, ami a politikusbűnözés törvényesített formája, azonban a Mi Hazánk se Gyurcsány,se Orbán hasonlóan korrupt és elburjánzott rendszerét nem támogatja.

Miután az Orbán-kormány nyolc év alatt a duplájára, 13 ezer főre hizlalta a minisztériumok létszámát, nem meglepő, hogy a Fidesz az önkormányzatokban is inkább asszisztál a klientúrabővítésekhez. Országgyűlési képviselőként legnagyobb sikerem a politikusi álláshalmozás tiltása volt, hogy a polgármesterek már nem lehetnek honatyák is, de az egyéb posztokat, munka nélkül kapott fizetéskiegészítéseket most is halmozzák, így lehet valaki pl. bizottsági elnök és tanácsnok egyszerre az újbudai önkormányzatban, a 120 ezer forintos képviselői tiszteletdíj helyett 426 ezer forintért. A testület egyedüli képviselőjeként nem töltök be tisztséget vagy dupla bizottsági tagságot, a 8 ellenzéki képviselőnek járó 9 tisztségből sem kértem azért, hogy inkább két külsős bizottsági taggal a szakmai munkában bontakozhasson ki a Mi Hazánk, illetve helyi szakpolitikusai: Milák Hajnalka és Merha Attila, a mozgalom újbudai alapszervezetének két alelnöke, akik a Kulturális és Köznevelési, illetve a Szociális és Egészségügyi Bizottságban képviselhetik a harmadik utat a mai naptól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó sok munkahelyet kell teremteni a ballib eheseknek.

A csatolt pdf-ek szerint csak a főpolgármester havi 900.000, ehhez jön 3 alpolgármester, meg egy negyedik más néven és címen, de mindegyik 750.000 ezres fizetést markol. Már csak ez a pár ember évi 50 millió forint körül kerül az önkormányzatnak, és a többiről még nem is beszéltem. Ezek eszméletlen számok. Lényegében csoda, hogy másra is marad pénz a fizetéseken kívül. Erről nem lehetne népszavazást indítani?? Vagy mi most akkor csak ámulhatunk és bámulhatunk és ennyi?

"Újbudán megduplázták az alpolgármesterek számát"

Gőzerővel kezdenek osztogatni egymásnak, az eftásak. Ahogy szoktak.
Gratulálok a rájuk szavazóknak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés