Innováció nélkül nincs fejlődés

2019. október 29. 21:32

Cseh Katalin
Facebook
Hiába lehetne Budapest régiós innovációs központ, ha az innováció motorjait politikai kivégzőosztag veszi célba.

„Legyen Budapest innovációs központ!

Az Európai Parlament delegációjával kétnapos programon vettünk részt Budapesten, ahol meglátogattuk az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet (EIT) is, ahol többek között egy robottal is találkoztam!

Innováció nélkül ugyanis nincs fejlődés. Ugyan az Európai Unió innovációért felelős intézetének Budapesten van a központja, Magyarország továbbra is elmarad az uniós átlagtól, ami a kutatás-fejlesztésre és innovációra költött pénzt illeti. A forráshiány azonban csak az egyik probléma. Az MTA elfideszesítésének kísérlete, vagy a több tekintetben is hazánk legjobb egyetemének számító CEU elüldözése is megmutatta, hogy hiába lehetne Budapest régiós innovációs központ, ha az innováció motorjait politikai kivégzőosztag veszi célba.

A Momentum hisz abban, hogy a 21. századi politika egyik legfontosabb alapja a kutatás-fejlesztés és az innováció. Épp ezért üdítő ellenpéldaként meséltem az EP-delegáció tagjainak arról, hogy a Momentum programjában a kutatás-fejlesztésre szánt pénzek megkétszerezését tűztük ki célul, illetve hitet tettünk a digitális gazdaság fejlesztése mellett. Mi olyan országban hiszünk, ahol az egyetemeket, a startup-központokat, valamint a kutatói tevékenységet összehangolt stratégia mentén támogatjuk. Az új ipari forradalom korában csak egy ilyen, jövőbe tekintő politika lehet sikeres - ezt pedig a Momentumon kívül senki sem képviseli jobban vagy hitelesebben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csatlakozom. Többre nem érdemes ez a liba. De, hogy miért kell mindennap szemlézni a hülyeségeit, azt tényleg nem értem. Bár...ennek lehet pozitív hozadéka is. Csak lássa mindenki, hogy kik ezek!

Azért van még néhány ilyen "végtelenül szerethető" :-D kolléganője, pl. Vadai, Kunhalmi, Szabó Timea, Donát Annácska, Bősz Anettecske, Bangó-Borbély Ildike, és nehogy kihagyjam a haza megmentőjét Brüsszelben Gyurcsányné Dobrev Klárikát!

Hogy is hagyhattam ki őket? Szégyellem magam. :-)))

Miért jut eszébe egyre többször háborús szóhasználat?
Nekem ez már gyanús.......

Nem szeretne lemaradni a hogyan lehet egyetlen mondatba minél több hazugságot belepréselni versenybe. Bónuszkérdés: miféle innováció várható el a humán tárgyak szűk körével foglalkozó egyetemtől, aminek egyetlen feladata a társadalmi rothsztás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés