A drog- és korrupcióbotrányba keveredett Lackner Csaba nem adja vissza mandátumát

2019. október 26. 13:55
A pártból viszont kizárják.

Tóth Bertalan kezdeményezte a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kispesti MSZP-s képviselő pártból való kizárását – jegyzi a Magyar Nemzet.

Lejárt a határidő, de Lackner Csaba az MSZP országos elnökségének felszólítására sem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról, ezért a pártelnök az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál kezdeményezte Lackner Csaba pártból való kizárását.

Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: a párt korábban megegyezett Lacknerrel, hogy a határidőig beadja párttagságáról való lemondását. A képviselő azonban ügyvédjén keresztül megüzente, hogy nem kívánja visszaadni képviselői megbízatását. „Lackner Csaba tiszteletben tartja a választók akaratát, és mandátumával a kerületi lakosság érdekeit kívánja szolgálni a továbbiakban is.

A politikus akkor keveredett botrányba, amikor a Hír TV és a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta azokat a felvételeket, amelyeken Lackner Csaba beszél saját és párttársai korrupciógyanús ügyleteiről. „Aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye” – mondta többek között a képviselő, és elárulta azt is, hogy ő maga havi másfél millió forintot keres.

 

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés