Díszpinty vagy díszpolgár?

2019. október 25. 9:26

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Demszky uralkodása idején Budapest egy koszlott, rettenetes város lett, éppen olyan negyedosztályú, mint az a népszínmű, amelyben most Karácsony a főszereplő.

„Karácsony Gergely negyedosztályú népszínművének újabb felvonása, hogy elkezdett kompromisszumkész, engedékeny jófiút játszani (majd a következő felvonásban morcos ellenhörcsög lesz). E színjáték első epizódja, hogy az egész kampány alatt általa válogatott módokon gyalázott, Orbán kesztyűbábjának titulált Tarlós Istvánnak felajánlotta a Budapest díszpolgára címet. Ó, mily nemes gesztus! – gondolná elsőre az ember, vége a harcnak, a galamb körbehordozta az olajágat, a bárányok odaültek az oroszlánokhoz, emberi arcunkat vesszük elő ismét, megsimogatjuk a hosszú harcban elfáradt, megsérült lelkeket.

Igen ám, de második olvasatra összekuszálódnak kissé a szálak. Ugyanis Karácsony Gergely mondata teljes terjedelmében úgy szól, hogy Tarlós István Demszky Gáborral együtt kapná meg a Budapest díszpolgára címet. Ez így nem egyéb, mint Demszky tisztára suvickolása, kiszidolozása és Tarlós bekoszolása.

Demszky uralkodása idején Budapest egy koszlott, rettenetes város lett, éppen olyan negyedosztályú, mint az a népszínmű, amelyben most Karácsony a főszereplő. Demszky alatt lerohadt a főváros, Demszky alatt aztán tényleg csúcsra járt a korrupció, Demszky főpolgármesterségének szimbólumai a nokiás dobozból kivigyorgó Hagyó Miklós, a négyes metró ellopott százmilliárdjai – összegszerűen és pofátlanságában is ez volt az egész rendszerváltás legvérlázítóbb korrupciós botránya, hab a tortán, hogy különböző jelentésekben (OLAF, Korrupciókutató Intézet) mindez úgy szerepel, mint az Orbán-kormány bűne. Demszky főpolgármesterségének szimbólumai a nép ajkán is csak »Demszky-karóknak« emlegetett értelmetlen vasoszlopok, a kosz, az összehugyozott, bűzlő aluljárók, a lerohadt buszok.

De legalább Demszkynek lett egy szép nyaralója az Adrián, és nem kell attól tartania, hogy majd egyszer a »függetlenobjektív« sajtó oda tartja az orra alá a mikrofonokat a budiról kifelé jövet, árulja már el, hogy akkor miből. Innen, erről a szintről kellett ezt a fővárost felhozni. A felhozatal pedig Tarlós István és a vele együttműködő Orbán-kormány műve volt. És ennyi év elteltével Budapest európai fővárossá vált, a legkülönbözőbb nyugati értékelések szerint is Európa egyik legjobb, legélhetőbb fővárosa, lépni nem lehet a turistáktól, eltűnt az utcákról a húgyszag és a mocsok, a kosz, biztonság van, ma Budapesten senkinek sem kell gyomorgörccsel járnia este vagy éjjel az utcán, fejlesztések tucatjai valósultak meg, illetve állnak megvalósítás alatt, és ez még akkor is igaz, ha a szeretve tisztelt ellenzéknek nem tetszik, ha uszodák, sporttelepek, stadionok, új múzeumok, zenepavilonok s miegyebek épülnek.”

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Demszky rehabilitációja csak szimbolikus része annak a restaurációs folyamatnak, amelynek eredményeként visszatér az összes levitézlett figura, amúgy a "megújulás" jegyében. Ahogy Puzsér írta volt, a halott felült, és enni akar. Sok éhes "haladónak" és "európainak" kell most az étvágyát kielégíteni.

Egyértelműen egy szintre akarják emelni Demszky és Tarlós polgármesterségét, ami már amiatt is problémás, mert Demszky idejéből jutottak bőven korrupciós ügyek, Tarlós idejéből még korrupciógyanús! ügyeket sem tudott hozni a libsi média.

Emlékszem arra is, amikor a liberált média azon örömködött, hogy volt valami nézeteltérés tarlós és a Fidesz kormány közt. Ez pedig azt mutatja, hogy a "Tarlós Orbán kesztyűbábja" gondolat csupán libsi szemétkedés volt, egy hazugság a sok közül. A liberálisok aljas, rohadék férgek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés