Első személyes siker az EP-ben

2019. október 24. 14:03

Cseh Katalin
Facebook
Nekem kellett az Európai Parlament álláspontját kialakítanom, egyeztetnem, majd a többséggel elfogadtatnom az Indonéziában kialakuló helyzet kapcsán.

„Frakciónk javaslatára lép fel az emberi jogokért Európa a világ legnagyobb iszlám országában. Ha elvárjuk, hogy a magyar jogsértésekkel szemben fellépjen a nemzetközi közvélemény, nekünk is fel kell emelnünk a szavunkat, amikor máshol kerülnek veszélybe alapvető emberi jogok. Az Európai Parlament ezért is fogad el rendszeresen olyan határozatokat és állásfoglalásokat, amelyekkel az emberi jogok képviseletét, a demokratikus minimumok és nemzetközi jogrend betartását sürgeti harmadik, azaz nem EU-tag országokban.

A héten hatalmas felelősség hárult rám: nekem kellett az Európai Parlament álláspontját kialakítanom, egyeztetnem, majd a többséggel elfogadtatnom az Indonéziában kialakuló helyzet kapcsán.

Indonézia messze van, ám ami ott történik, nagyon is érint minket. A világ legnépesebb iszlám országaként Indonézia politikája hatalmas befolyást gyakorol a többi iszlám országra, egyben jó vagy rossz példát mutat állam és egyház szétválasztásával, demokráciával és emberi jogokkal kapcsolatban. Legyen szó globális környezetvédelemről vagy emberi jogi törekvésekről, Indonézia megkerülhetetlen.

A legutóbbi választások után Indonézia súlyos és aggasztó változtatásokba fogott: olyan büntető törvénykönyvet akarnak elfogadni, ami egyebek mellett minden házasságon kívüli szexuális kapcsolatot börtönnel sújtana, korlátozná a szólásszabadságot és évtizedekkel vetné vissza a nők jogait is.

Az Európai Parlament ma hatalmas többséggel világossá tette: e változások elfogadhatatlanok. A Parlament mai döntése után már az Európai Unió szervein és az európai kormányokon múlik, hogy érvényt szerezzenek közös értékeinknek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ilyen fajsúlyú témák pont illenek a tisztelt szerző képességeihez. Indonéziát egyébként mi módon kívánják az "európai értékek" tiszteletben tartására rávenni? De ha már elkezdik, folytatják Szaud-Arábiával és Kínával is?

Hát ez tényleg rohadt fontos megbízatás, cseppet sem tűnik fingreszelésnek az egész. És még meg is fizetik.

Rábízták: innen vigye oda:-) ezt a megtiszteltetést:-)
Viszont a libsik elbuktak az ep-ben a migráció liberalizásáról szóló zervezetuket:-))))) várom a dicsekvest ebben az ügyben is:-)))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés