Vita az Unió költségvetéséről

2019. október 22. 16:58

Cseh Katalin
Európa végre a jövőbe tekint a múltba révedés helyett.

„Strasbourgban vagyunk az Európai Parlament plenáris ülésén, ahol most fejeztük be a vitát a 2020-as éves uniós költségvetés felépítéséről. A tagállami költségvetésekhez képest fontos különbség, hogy az EU leginkább befektetésekre költi az adófizetői pénzeket, amik minden tagállamban új munkahelyek és új vállalkozásoklétrejöttét segítik. A költségvetés kialakítása során azért küzdöttem, hogy az eddiginél lényegesen több forrás jusson a számunkra legfontosabb területekre.

Örömmel mondhatom, hogy kemény tárgyalások árán ezt a célt elértük, hiszen korábban nem látott mértékben sikerült elkülöníteni forrásokat ezekre a területekre.

KLÍMAVÉDELEM
FIATALOK TÁMOGATÁSA
INNOVÁCIÓ

Mindez többek között azt jelenti, hogy több forrás jut majd az Erasmus programra, környezetkímélő megoldásokat fejlesztő vállalkozások támogatására, mesterséges intelligencia kutatására, illetve a rákellenes kutatások finanszírozására. Európa végre a jövőbe tekint a múltba révedés helyett, külön öröm, hogy ebben a Megújuló Európa frakció egyik vezetőjeként nekem is szerepem lehetett!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a nő nagyon irritáló a másik kettővel együtt.
Ha meglátom a fényképeiket, ......... szörnyű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés