Konkrét európai lépéseket Törökországgal szemben

2019. október 21. 16:32

Cseh Katalin
Facebook
A támadás vezetésében részt vevőkkel szemben vízum- és beutazási tilalom elrendelését kell előkészíteni

„Az utóbbi napokban Törökország észak-szíriai támadását hatalmas hazai és nemzetközi felháborodás kísérte. Törökország egy nyugati szövetséges, a kurdok ellen indított támadást, ami már most komoly áldozatokhoz, több tízezer ember kényszerű elmeneküléséhez és a szélsőséges ISIS potenciális megerősödéséhez vezetett. A tiltakozás után eljött a cselekvés ideje. A Momentum európai frakciója, a Megújuló Európa konkrét lépéseket sürget, amelyekkel a török agresszió hatásai megállíthatók, de legalábbis csillapíthatók. Azonnali és egységes európai fegyverexport tilalmat kell bevezetni Törökországgal szemben.

A konfliktus folytatása esetén a török rezsim irányítóival, a támadás vezetésében részt vevőkkel szemben vízum- és beutazási tilalom elrendelését kell előkészíteni

Gonsodkodni kell róla, hogy a térségbe egyébként érkező EU források közvetett módon se segíthessék a támadó Törökországot ????????

Miután az Egyesült Államok elnöke voltaképpen zöld lámpát adott a támadásra, Európán a sor, hogy nyomást gyakoroljon Törökországra. Ez csak egységes és erős európai fellépéssel lehetséges. Ehhez azonban az kell, hogy a magyar kormány is világossá tegye: nem a török autokrácia, hanem az európai demokráciák pártján áll. A török elnök november elején érkezik Magyarországra. A Momentum kezdeményezni fogja a főváros újonnan megválasztott vezetésénél, hogy – a konfliktus fennmaradása esetén – Budapest »méltó módon« fogadja majd kurd szövetségeseink támadóját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erdogan kénytelen ellátni néhány millió menekültet és úgy tűnik, ebből elege van. De akkor mit kezdjen velük? Oldja meg, hogy vissza térhessenek Szíriába, ott csináljon nekik helyet, vagy engedje el őket Európa felé?

Igaza van az előttem szólóknak, amíg Törökország a Nato jóváhagyásával csinálja a szíriai invázióját (ami egyébként, valljuk be, nem túl elegáns), addig mi, Nato tagállamként sem lóghatunk ki a sorból (Cseh kedvéért: ők mondják mindig, a brüsszeli döntésektől nem térhetünk el. Hát a Natonak meg Washington a Brüsszele)

Másrészt, ezt írta Cseh: "Ez csak egységes és erős európai fellépéssel lehetséges."
Amihez viszont egységes és erős Európa kellene, ami képes megvédeni a határait, és nem kérhetnek tőle védelmi pénzt a törökök. Lát ilyet Cseh valahol?

Nagyon konkrétakat, például a törökdúlás alatti holokausztért, ami a magyarok lélekszámát 4,5 millióról 1,5 millióra csökkentette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés