Konkrét európai lépéseket Törökországgal szemben

2019. október 21. 16:32

Cseh Katalin
Facebook
A támadás vezetésében részt vevőkkel szemben vízum- és beutazási tilalom elrendelését kell előkészíteni

„Az utóbbi napokban Törökország észak-szíriai támadását hatalmas hazai és nemzetközi felháborodás kísérte. Törökország egy nyugati szövetséges, a kurdok ellen indított támadást, ami már most komoly áldozatokhoz, több tízezer ember kényszerű elmeneküléséhez és a szélsőséges ISIS potenciális megerősödéséhez vezetett. A tiltakozás után eljött a cselekvés ideje. A Momentum európai frakciója, a Megújuló Európa konkrét lépéseket sürget, amelyekkel a török agresszió hatásai megállíthatók, de legalábbis csillapíthatók. Azonnali és egységes európai fegyverexport tilalmat kell bevezetni Törökországgal szemben.

A konfliktus folytatása esetén a török rezsim irányítóival, a támadás vezetésében részt vevőkkel szemben vízum- és beutazási tilalom elrendelését kell előkészíteni

Gonsodkodni kell róla, hogy a térségbe egyébként érkező EU források közvetett módon se segíthessék a támadó Törökországot ????????

Miután az Egyesült Államok elnöke voltaképpen zöld lámpát adott a támadásra, Európán a sor, hogy nyomást gyakoroljon Törökországra. Ez csak egységes és erős európai fellépéssel lehetséges. Ehhez azonban az kell, hogy a magyar kormány is világossá tegye: nem a török autokrácia, hanem az európai demokráciák pártján áll. A török elnök november elején érkezik Magyarországra. A Momentum kezdeményezni fogja a főváros újonnan megválasztott vezetésénél, hogy – a konfliktus fennmaradása esetén – Budapest »méltó módon« fogadja majd kurd szövetségeseink támadóját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés