Sokkoló számok

2019. október 20. 10:13

Cseh Katalin
Facebook
Az elmúlt években hazánkba a legtöbb uniós támogatás, de ha nem a legszegényebbekre költötték, akkor kikre?

„Sokkolóak a »Civil jelentés a gyerekesélyekről 2014-2017« című kutatás számai. Miközben a kormány a dübörgő növekedéssel és az átlagos szegénységi mutatók javulásával dicsekszik, az átlag mögött óriási egyenlőtlenség bújik meg: legszegényebb réteg helyzete egyre kilátástalanabb.

Növekszik azoknak a családoknak a száma, akiknek kevesebb, mint bruttó 92 ezer forintból kell megélniük. 2017-ben több olyan ház volt, ahonnan hiányzott a fürdőszoba, vezetékes víz és WC mint négy évvel korábban. A szegény családok 10 százaléka nem tudja az otthonát megfelelően fűteni. Növekszik az iskolából kieső gyerekek száma. Az éhezés a roma gyerekek 15 százalékánál, a nem romák 7 százalékánál fordul elő.

Ebben a négy évben érkezett hazánkba a legtöbb Európai Uniós támogatás, nagyjából annyi, mint az azt megelőző tíz évben összesen. Ha nem a legelesettebbekre költötték, akkor kire? Erről beszélünk, amikor az mondjuk, hogy a több ezermilliárd forintnyi EU-s forrást nem a közös jövőnkbe fektették, hanem a saját zsebeikbe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd ha Cseh Katalin, a demagógia szószólója is megérti a kis eszecskéjével, hogy mit jelent a rezsicsökkentés, meg az össze családtámogatási kormány-intézkedés, meg a jó gazdaság /= a legjobb szociálpolitika /, akkor nem fog ilyen ostobaságokat firkálni.

Türelem szerint a Momentumé a jövő. Érdekes lesz.

Egyébként volt már ilyen, csak fiatal nőben szokatlan. Még emlékszünk a gráciákra, Gurmai, Göncz, Herczog, ők a Tavares jelentés társszerzői voltak, saját bevallásuk szerint.

Vannak ilyenek, de hogy övék lenne a jövő, azt kétlem és remélem, h. nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés