Tóth Bertalan: Az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra

2019. október 19. 13:53
A pártelnök szerint az MSZP óriási sikereket ért el az ellenzéki szövetségen belül.

Tovább kell építeni az ellenzéki szövetséget, egy új országot kell építeni, az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra – jelentette ki az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten, az önkormányzati választás eredményét értékelő választmányi ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.    

Tóth: Az MSZP óriási sikereket ért el a szövetségen belül

Tóth Bertalan közölte, az ellenzéki szövetségen belül az MSZP is óriási sikereket ért el, mivel közel 350 önkormányzati képviselőt és 48 polgármestert adott a párt. Elmondta, azt kérte a megválasztott polgármestereiktől, önkormányzati képviselőiktől, ne kössenek nemtelen alkut a hatalom embereivel helyben, minden egyes lépésük a helyben élők érdekét szolgálja. A közpénznek nincs helye magánzsebekben – hangoztatta.

A pártelnök szerint képviselőik a helyben élők sorsának jobbá tétele mellett azért fognak küzdeni, hogy ez az ország normális ország és újra jogállam legyen, a leszakadó rétegek is részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiből. Azt is kérte a megválasztott városvezetőktől, képviselőktől, kezdeményezzék a szabad városok, települések együttműködését, akár valamilyen szervezet létrehozásával.

Az MSZP rendszerváltó pártként most ünnepelte harmincéves születésnapját, és készen áll az újabb rendszerváltásra

 – mondta.

Úgy fogalmazott, az MSZP motorként, rendszerépítőként vett részt az önkormányzati választáson, és ugyanilyen motorként kíván részt venni a következő országgyűlési választáson, ezért kérte fel Molnár Zsoltot, a párt fővárosi elnökét pártigazgatónak. Kitért arra, hogy az MSZP több szavazatot kapott most megyei listáira, mint az európai parlamenti választáson. Nem igaz az, hogy az MSZP eltűnt volna vidékről – értékelt.

Azt mondta, 10 ezer fő alatti településen az ellenzéki pártok közül szinte csak az MSZP-nek vannak polgármesterei, közel harminc.Nőtt az MSZP támogatottsága – mondta, megjegyezve: az ellenzéki pártok nem „hasítottak” a megyei közgyűlési választáson, ahol a Fidesz döntő fölénye nem megkérdőjelezhető. Közölte, az a feladat, hogy ezekre a helyekre is el kell vinni az üzenetet: van másik, szabad Magyarország.

Kunhalmi: A választmány támogatja Demszky és Tarlós díszpolgári címét

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke a megválasztott képviselőknek címezve szavait azt kérte, érvényesítsék „az MSZP legszentebb politikáját”, a társadalmi igazságosságot, a szolidaritást.

Elmondta, örülnek az elért eredménynek, de nem dőlnek hátra; jól vizsgázott az ellenzéki szövetség, ezt kell országosan továbbvinni. Szerinte ennek az összefogásnak az MSZP erős és legstabilabb bástyája, mert a párt elköteleződése megkérdőjelezhetetlen az összefogás, „az egy az egy ellen” politikája mellett.

Kunhalmi Ágnes beszámolt arról, a választmány üdvözölte Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) főpolgármesterré választását és bejelentett intézkedéseit. A választmány támogatja, hogy Demszky Gábor (SZDSZ) és Tarlós István (Fidesz-KDNP) volt főpolgármester díszpolgári címet kapjon a fővárostól – tette hozzá. Szerinte ez nemcsak egy gesztus, hanem egy új politikai kultúra felé tett legelső lépés. A pártelnök és a választmányi elnök is megköszönte a választóknak, az aktivistáiknak és szavazóköri delegáltjaiknak a támogatást.

Az új főjegyzőről Karácsony dönt majd

Arra a kérdésre, hogy a szocialista Lamperth Mónika korábbi belügyminiszter, a XV. kerület most lemondott jegyzője lehet-e Budapest új főjegyzője, Tóth Bertalan azt mondta, Karácsony Gergely fogja bejelenteni minden ezzel kapcsolatos javaslatát. Egy másik felvetésre, mit szólnának ahhoz, hogy ha a DK-s Gy. Németh Erzsébet lenne az egyik főpolgármester-helyettes, a pártelnök ugyancsak azt mondta, hogy Karácsony Gergely majd bejelenti döntéseit; mindenki feladatra szerződik, és bízik benne, hogy megfelelő személyi döntéseket hoz az új főpolgármester.

Arról, hogy Tüttő Kata szocialista politikusnak mekkora esélye van arra, hogy főpolgármester-helyettes legyen, a politikus azt mondta, napokon belül ki fog derülni.

Arra a kérdésre, elegendő lépésnek tartják-e, hogy felfüggesztette párttagságát a korrupciógyanúba keveredett kispesti szocialista képviselő, Lackner Csaba, Tóth Bertalan közölte, ha a felvételekről bebizonyosodik, hogy valódiak, akkor Lackner Csabának nincs helye a szocialista párt közösségében. Jelenleg folyik a vizsgálat – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MSZP egy senki.

Álmodik a nyomor.

"közel 350 önkormányzati képviselőt és 48 polgármestert adott a párt"

+akkor még ehhez adjuk hozzá a hasonló nagyságrendű DK-sokat.

EZÚTON IS KÜLÖN GRATULÁLOK A "21. SZÁZADI" MONENTUMNAK, LMP-NEK ÉS PLÁNE AZ ÚN. JOBBIKNAK!

Az MSZP és az elb.szott garnitúra az életéért meccselt, a Fidesz meg csak úgy, kényszerűségből.
Az MSZP és az elb.szott garnitúra 100 energiaegységet vitt a porondra, - köztük a legaljasabbakat - a Fidesz 100 egységet az elbizakodottságból - köztük Orbán hetykeségeit.

Az újabb rendszerváltás után az MSZP kiesik a parlamentből is. Hogy ennek miért örül?

Ludas Matyi szintű hír, az MSZP-nek vége, a DK kloákájában végzik, megérdmelten pályafutásukat. Mi az az MSZP? Feri is ezt a kérdést teszi fel magában.....

Van szép halál és van MSZP-s agónia. Ennek örülsz?

Az "önkármányzat" az korszakalkotó találmányod (vagy freudi elszólás).

Jó, jó, de mi van, ha nem jönnek az oroszok?

"Az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra"

Ezt, hogy gondolják, visszajön a szocializmus? Vagy nem tudják mi a különbség a rendszerváltás, és a kormányváltás között? Na ezért nem fognak ezek semmit váltani, legfeljebb alsógatyát.

Te vagy a ló:-)))) és nincs csikód

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés