DK: A leváltott városvezetők ne semmisítsenek meg dokumentumokat!

2019. október 18. 15:14
Gy. Németh Erzsébet szerint csak azért támadták meg több győztes ellenzéki polgármesterjelölt eredményét, hogy legyen idő bizonyítékokat eltüntetni.

Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel „a leváltott fideszes városvezetőket”, hogy semmilyen dokumentumot ne semmisítsenek meg.

Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus, a Fővárosi Közgyűlés megválasztott tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy több, a választáson győztes ellenzéki polgármesterjelölt, például Baranyi Krisztina, Pikó András, Déri Tibor és V. Naszályi Márta eredményét is megtámadták a választási szerveknél. Véleménye szerint ezek a lépések semmi másra nem jók, csak időhúzásra. Amíg az eredmény nem válik jogerőssé, addig nem történik meg az átadás-átvétel, ez idő alatt pedig bizonyítékokat lehet majd eltüntetni – fogalmazott.

A DK megválasztott polgármesterei éppen azért mindenütt a korábbi fideszes vezetésű kerületek és hivatalok átvilágításával kezdik a munkájukat – emelte ki. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a szerződések és egyéb dokumentumok eltüntetése súlyos bűncselekmény.

Kérdezték Gy. Németh Erzsébetet arról, hogyan állhat fel Karácsony Gergely új stábja, annak kik lehetnek a tagjai; erre azt felelte, a főpolgármester kompetenciája, hogy összeállítsa a csapatát. A mindenkori főpolgármester joga, hogy kinevezze a jegyzőjét – reagált azokra a sajtóban megjelent információkra, hogy Lamperth Mónika volt szocialista országgyűlési képviselő, XV. kerületi jegyző lehet a budapesti főjegyző. Azt is Karácsony Gergelynek kell eldöntenie, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester kap-e valamilyen pozíciót a fővárosnál – közölte egy másik kérdésre válaszolva.

Elmondta, nem hallott arról, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök irodát kapna a Városházán, ahogy arról sem tudott semmit mondani, hogy Kálmán Olga volt főpolgármester-jelöltnek lesz-e szerepe a közgyűlés munkájában

A saját későbbi szerepéről is csak annyit közölt, hogy egyelőre zajlanak a megbeszélések, és Karácsony Gergely a kellő időben „elő fog állni a névsorral”.

Arra sem adott választ, hogy az ellenzéki pártok milyen arányban osztják majd el egymás között a fővárosi pozíciókat. Most az a fontos, hogy a közgyűlés minél hamarabb megkezdhesse a munkáját – felelte a kérdésre. Egy újabb kérdésre elmondta: a DK a többi ellenzéki párttal közösen támadta meg a csepeli választás végeredményét.

(MTI)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az spontán égés volt.

Pont ez ugrott be nekem is.

Megtörtént az ellenzéki térfélen az 1994-2010-es MSZP-SZDSZ restaurációja...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. október 18. 16:56

Mégis, könnyen megtörténhet - újra a restauráció.
Varga M., Matolcsy, György László és a többi kitűnő, nagy tudású és MAGYAR szakember munkája Magyarország sikerének letéteményese.
De ezt csak addig tudják folytatni, míg a kormányzó politikai színvonal esése nem éri el a kritikus szintet.
Mert az választási vereséget jelent, és akkor jönnek majd az aranyszakértő Surányik, a banki zseni Simorok, a Veres Jánosok, Draskovicsok, no meg az ezekkel rivalizáló Momentum-emberek, ezek összefogva:
Magyarországot 24 óra alatt újra Soros-gyámság alá helyezik.
Ilyen Gyénémethek, Niedermüllerek, Ujhelyik, nem is folytatom, mert eltűnik a komfortzónám...

"Gy.nemeth, lampert, demszky, gyurcsany, karigeri, piko, baranyi, deri, v.naszalyi. Micsoda sopredek..."

Pikó: "A józsefvárosi kampányt Sztálingrádhoz hasonlítom. Egyszerre hatvan emberünk ment ki, házról házra, ajtóról ajtóra...
A Fidesz észak-koreai módszerrel kampányolt ellenem...
Józsefvárosban a Fidesz szavazatvásárlására felkészültünk, saját szemünkkel láttuk, hogy folyik a fideszes szavazatszámlálás,
úgy folyik, hogy mennek emberek nagy autókban,
különböző utcákban, ahol teljesen szemérmetlenül kiabálták azt,
hogy mennyiért, meg kihez kell menni.
...Sokan nem mentek bele már ebbe az alkuba,
ebben benne volt az is, hogy a kampánycsapatomnak ez a része
5 ezer forint helyett 5 év tisztelet feliratú pólóban ott voltak,
és ha látták, felismertek egy ilyen ügynököt, aki szavazatot vásárolt,
akkor ráragadtunk autóval, robogóval, mentünk utánuk
és a végén már iszonyatosan idegesek voltak,
mert nem tudtak zavartalanul dolgozni.
Tehát tőlünk ott volt mindig, végig egy civil aktivista, aki nézte,
hogy mit csinálnak és folyamatosan jelentette őket."
Tehát:
1. Fideszes autókból ordibálták tele Józsefvárost: hol lehet Fidesz-szavazatért 5000 forintot kapni...
2. De ott voltak a Pikó-féle demokratikus emberek, EGYENPÓLÓBAN,
5 EZER FORINT HELYETT 5 ÉV TISZTELET felirattal... Amitől a fideszesek hallatlan idegesek lettek...
3. Civil aktivistáik végül kizavarták Józsefvárosból a Fidesz ügynökeit...
EZ A KLUBRÁDIÓS PIKÓ, A HALADÓ DEMOKRATA SZINT MAGYARORSZÁGON, 2019 ŐSZÉN, ÖT NAPPAL OKTÓBER 23. ELŐTT...
ÉS ENNEK TOMBOL AZ AAATÉÉÉVÉÉÉ KÖZÖNSÉGE, HAGYOMÁNYOSAN MAGAS INTELLEKTUSSAL, csakúgy, mint a Népszava, Index, 168 óra, 444 és a többi emésztőcsatorna-végtermék.

Most játsszák el a választóiknak, hogy miért nem fognak találni semmi, amivel bírósághoz fordulhatnának. És még ők mondják, hogy a Fidesz hülyíti a választókat.

Higgadjatok le kedves ellenzéki polgártársak.

Az ellenzék, közte dékáék képviselői eddig is ott ültek az önkormányzatokban, minden iratot megnézhettek, s annyi feljelentést tehettek volna, amennyit akartak.

Az önkormányzati hivatalok agyonszabályozottan, üzemszerűen, folyamatos belső és rendszeres külső ellenőrzések mellett működnek. Minden egyes bejövő és kimenő iratot, minden szerződést, megrendelést és számlát elektronikusan iktatnak és szkennelnek. Minden kifizetéshez csatolják a dokumentumok másolatait, s a bankkivonatokról könyvelnek. A jegyzők és a hivatal aláírásra jogosult vezetői büntetőjogi felelősséget viselnek a törvényesség betartásáért. A polgármesterek jogi tanácsadókat alkalmaznak annak érdekében, hogy a döntéseik jogszerűek legyenek. A hivatalokban semmilyen törvénytelen, titkos, eltüntetendő dokumentumok nincsenek, mert nem is lehetnek. (Mint tudjuk, a disznóságokat a hivatali rendszer megkerülésével, nokiás dobozokba gyömöszölt feketepénzekkel szokták elkövetni.) De, ha valami csoda folytán mégis lennének ilyenek, oltári nagy marha lenne az a polgármester, aki a kompromittáló iratokat az utolsó utáni pillanatig az íróasztalában tartaná. És ha az az ökör ilyet tartana a fiókban, akkor beletenné az aktatáskájába és kivinné. Miért kellene időt húzni és napokat tölteni ezzel? Honnan kellene összegyűjteni azt a sok szörnyű papírt? A hivatalnokok szobájából? A számítógépek kitakarítása is pillanatok alatt elvégezhető. De létezik olyan ostoba al- és főpolgármester az országban, aki még nem tudja, hogy a gépekről törölt információk visszaállíthatók, s a korrupciós susmust hivatali gépen, e-mail-ben ütötte nyélbe?

Ugyan gyerekek, értem, hogy kib.szottul utáljátok a Zorbánt, de ne menjetek már le ovisba.

Köszi, én is ezt akartam írni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés