Szabó Tímea: Borkai Zsolt tűnjön a közéletből

2019. október 16. 16:26
A Párbeszéd társelnöke a győri képviselő testülethez és az Olimpiai Bizottsághoz is fordult Borkai Zsolt ügyében.

A Párbeszéd társelnöke az ATV Start című műsorában beszélt a Borkai-ügyről. Szabó Tímea úgy fogalmazott, hogy Borkai Zsoltnak el kell tűnnie a közéletből, hozzátéve, hogy szerinte ez nem kizárólag az ő véleménye és ez megmutatkozott a vasárnapi választáson is.

Szabó szerint beszédes, hogy Borkai öt évvel ezelőtt 64%-ot ért el, most pedig 44%-ot. Hozzátette, hogy szerinte, ha az a négy Jobbikos jelölt nem lépett volna vissza egy héttel a választás előtt, akkor Győrben is az ellenzék nyert volna. A társelnök szerint nem igaz, hogy Borkainak csak egy botlása volt a luxushajós ügy, szerinte ez „egy sok éves sorozatos hancúrozás volt”.

Szabó Tímea arról is beszélt, hogy megkereste a győri képviselő testületet, hogy indítsanak vagyonosodási vizsgálatot Borkai ellen, mert szerinte a képviselői fizetéséből nem tudta volna finanszírozni a horvátországi luxushajós utat. A politikus az Olimpiai Bizottsághoz is fordult, hogy a győri polgármester ne kapja meg az 1988-as Olimpiai bajnoki címéért járó életjáradékot, mert szerinte ezzel az üggyel méltatlanná vált.

 

 

Összesen 233 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A korrupt, rohadék szocikkal bezzeg nincs baja ennek a szakadt ribancnak.

Ne viccelj már. Ki akarna megdugni egy ilyen ocsmány férget?

Szerintem nincs igaza Szabónak. A demokráciában az egyetlen legitimáció a szavazás. Borkait az egyedül illetékesek megválasztották, és kész. Másrészt, Szabó konstruált egy képet: "szerinte" ez nem egyedi eset volt...De akkor ezt bizonyítsa be. Harmadszor: a vagyonosodási vizsgálat végéi olyat nem mondhat, hogy "szerinte" az a horvátországi út nem lett volna finanszírozható. Azaz, politikai érdekből prejudikál. Negyedszer: a korábbi százaléknak itt most semmi jelentősége nincs. Szabó Tímea eljátsza a nagy erényes szerepét. holott olyan politikai bűnözővel, mint Gyurcsány szemrebbenés nélkül szövetkezik, s úgy csinál, mintha ez nem volna sokkal nagyobb bűn, mint a Borkaié.

A feltételes jövőképed egy feltételezés. Aki akarja, elhiheti.

Csak éppen nem definiálható az "elemi tisztesség". Talán te fogod definiálni? Vagy ki? Így tehát marad a demokratikus választási eredmény, mint egyetlen megkérdőjelezhetetlen kritérium.

Követelm, hogy Borkai tünjön el a közéletből! Követelem továbbá hogy Gajda és Wittinghoff
semiképp se tünjön el!

Oké, maradhatnak ők is. Nélkülük nem közélet a közélet.

De látod, Borkait demokratikusan mégis megválasztották... Nem te vagy Szabó Tímea dönti el, ki indulhat. És például az antiszemita Mirkóczki indulhatott? Majd te döntöd el, hogy kié a nagyobb bűn?

Timinek könnyű betartania a szocialista erkölcsöt. Kevés kihívás éri.

"aki nem adózik évente min. X milliót, az nem járhat 2X vagy drágább autóval."

Miért ne járhatna??

Gajda, Lackner ne tűnjön el? Kispest nem zavar?
Ők ne tűnjenek el? Ne mondjanak el?
Ha Borkai:
„egy sok éves sorozatos hancúrozás volt”.

Ahhoz neked mi közöd? Ez a feleségére tartozik nem rád.

Amit most írsz, az szintén egy szubjektív kategóriád. És persze, kismillió más egyéb értékelési perspektíva van. Ami szerinted "szégyen", azt a demokratikus szavazók többsége másként értékelte.

Ha Borkai lemondott volna, valószínűleg még hevesebben tematizálták volna az ellenzéki oldalon, hogy lám,"menekül" stb. A tematizálás nagy politikai harc. Például, hamarosan már tematizálhatjuk Karácsony sorozatos kapitális hibáit, a sajtószabadság elleni súlyos támadásától kezdve az ígéretei visszavonásáig, tehát a hazugságaiig.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. október 16. 22:20

Timikét nem nagyon viszik yacht-kirándulásokra, ez a gondja.
Heller is a bnőjével úszkált a magyar tengerben. Emlékezett, hogy 20+ éves korában egyszer utána fütyültek a kiskörúton. Hátrafordult, hátha meg#metozzák. A fickónak a torkára akadt a fütyülője úgy tett, mintha egy régi haverjának fütyölt volna.

"Zavaros múltú ellenzékiek kerültek hatalomba
A vasárnapi önkormányzati választáson több olyan ellenzéki politikus is fontos politikai pozícióhoz jutott, akinek finoman szólva is kétes az előélete. Bemutatjuk a szivárványkoalíció terméseit."
https://www.origo.hu/itthon/20..

Borkai el is lett távolítva, de az ellenzék most ezt a lerágott csontot akarja tovább rágni. Egy kormánypárti szerintem akkor jár el helyesen, ha bemutatja azok nagyobb szennyesét, akik most Borkai fölött mint erénycsőszök ítélkeznek. Például, a Győrben szombaton hőzöngő Fegyőr a sajtószabadság elleni példátlan támadást intézett, amikor randalírozott az Origo szerkesztőségben. De azért az ilyen múltja ellenére felhatalmazva érezte magát arra, hogy Borkai ellen tüntessen.

Kár, hogy nem észleled a szubjektívitásod korlátait.

A sikeres olimpiai bajnokot és polgármestert tőrbe csalták, leitatták és megerőszakolták.
Timit nem fenyegeti ez a veszély.

"Borkai Zsolt tűnjön a közéletből"

Elásás?

Én az ellenzéki oldalról nagyon sok embert szeretnék eltüntetni a közéletből - elsőnek a Gyurcsány házaspárral - Borkai csak sokadik lenne a sorban.

Kedves, szeretném látni a negatív drogtesztjét.
Publikállja.

ThunderDan: Szabó "0%" Tímea tűnjön a közéletből. (Természetesen Gajda Péterrel, Lackner Csabával, László Imrével és Karácsony Gergellyel egyetemben - hogy csak a legutolsó pár napból szemezgessünk.)

Tényleg, kezdjük is Karácsony programjával, mindjárt itt a tél és a fűtési szezon:


"Támogatjuk, hogy a fűtési szezonban legalább
20 000 forint lakásrezsi-támogatásban
részesüljenek a rászoruló nyugdíjasok és kisgyermekes
családok."

LEGALÁBB!

a szakmabol kioregedett Timike irigykedik az ifju kolleginakra, mert ok tobbet kapnak nala?

ugy husz evvel ezelott talan az is volt, de mar akkor is csak arra...

Borkai éltünk.
De mikor fogod Wittinghoffnak, és a Kispestieknek is ezt javasolni??

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés