Abortusz: „rendkívül félreérthetően” nyilatkozott Karácsony Gergely a Vasárnapnak

2019. október 16. 10:35
A választások éjszakáján még a nem kívánt terhességek megszakításához való hozzáférést hangsúlyozta Karácsony Gergely, ma már inkább a megelőzést emelné ki.

Még a választások éjszakáján nyilatkozott úgy Karácsony Gergely, Budapest vasárnap megválasztott, új főpolgármestere, a Párbeszéd politikusa a Vasárnap hírportálnak, hogy szavai abortuszpárti módon voltak értelmezhetőek. Most Karácsony a lapnak eljuttatott nyilatkozatában azt írja, akkori nyilatkozata „rendkívül félreérthetően sikerült”.

Lássuk:

Vasárnap: „Kampányzáró rendezvényén beszélt arról, hogy védeni kell az emberi életet. Ez vonatkozik a magzatra is? Tehát a megtermékenyítés pillanatától védeni kell az életet?”

Karácsony Gergely: „Nézze, én életpárti politikát csinálok, nekem főpolgármesterként az a dolgom, hogy a budapestiek egészségesebb városban éljenek. Az ilyen szimbolikus ügyek szerencsére nem tartoznak a főpolgármester kompetenciája alá. A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.”

Ezzel kapcsolatban most Karácsony Gergely tisztázó levelet küldött  a lapnak:

„A választási éjszakán több tucat interjút adtam, többek között az Önök munkatársának is. Végtelenül sajnálom, de ez a nyilakozatom rendkívül félreérthetőre sikerült. Ezért ezúton szeretném villágossá tenni az álláspontomat.

Nagyon jelentős problémának látom a nem kívánt terhességek nagy számát Magyarországon. Budapest főpolgármesterént szívesen közreműködnék olyan programok indításában, amelyek a nem kívánt terhességek megelőzését célozzák.”
 

(Fotó: MTI)

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az ilyen szimbolikus ügyek szerencsére nem tartoznak a főpolgármester kompetenciája alá."

Ebben egyetértünk. Szerencsére.

Semennyivel. Épp elég liberális a jelenlegi szabályzás. Egyébként az abortuszok száma folyamatosan csökken a '80-as évek óta, amióta egyre inkább elérhető a fogamzásgátló tabletta.

A kiigazítás sem tetszik. Biztosan unicum hatása alatt volt.

Egy főpolgármester tudjon egyértelműen nyilatkozni, akár századszorra is. De ez a lúzer Karácsony örökké azon nyafog, hogy ő ott sem volt, nem ő csinálta, nem tehet róla, félrevezették, félreértették. Egyetlen egyenes mondatot nem hallhattunk tőle. Gyurcsány is csak ha ló nincs szamár is jó alapon állt be mögé, sokat mondóan, utolsónak a győzelmi csoportképbe. A szerencsétlen, csetlő, botló figura szánalmassága bejön az agymosottaknak. Így nyerhette meg Medgyessy is a választást, hogy utána Gyurcsány jöhessen. Tudták, hogy vele egyenesben nem nyerhettek volna.

Válaszok:
pollip | 2019. október 16. 11:13

Még János Pál pápa is emberibb volt, mikor a meggyalázott boszniai apácáknak azt ajánlotta, hogy hozzák világra magzataikat, mert azok ártatlanok.

Alkalmatlan. A választás éjszakáján bebizonyította.

Egyetértünk. Én sem várok nyugodt időszakot. Jön a vélt és valós sérelmek megbosszulása a ballib részéről.

Gergő ne fordítson hátat senkinek sem, ha ki akarja tölteni az idejét.

Most mondjam azt az ellenzéki szavazókra, amit ott szokás mondani a Fideszre szavazó vidékiekre?

Nézz már körül a világban, hány éves politikusok vannak magas pozícióban? Tarlós, a megfáradt öregember ezerszer értelmesebb, ezerszer átláthatóbb, konkrétabb összefoglalást adott a saját teljesítményéről, mint a csetlő-botló, néha tárgyi tévedéseket sem mellőző, hol ezt, hol azt mondó, a szánalomra építő Karácsony. Ez utóbbira építettek annak idején Medgyessy esetében is, hogy aztán később elővegyék a valódi jelöltet. Karácsony egy hátulról irányított Demszky 2.0 lesz. Ő maga mondta a hangfelvételen, hogy a hatalmi kérdésektől távol tartották, azokon kívül csinálhatott azt amit akart. Gondolod, hogy akik akkor saját elmondása szerint fenyegették, kézben tartották, mostanra elengedik?

Válaszok:
Karvaly | 2019. október 16. 12:58

Most is mi volt? Mi gratuláltunk kulturáltan a győztesnek. Ők mikor tették ilyet? Minket vádolnak mocskos kampánnyal, pedig ők voltak mocskosak.
Remélem,kulturált és intelligens modon nem hagyjuk magunkat.

Mondjuk Tarlós nem titkolózott, semmit nem titkosított saját hivatali idejéből, nem úgy, mint Karácsony. Ami pedig a vitát illeti, Tarlós csak átvette az előválasztás logikáját. Karácsony egy kör előválasztása alapján lett jelölt, és ebben körben büszkék voltak arra, hogy volt vita. Akkor viszont Puzsér és Karácsony között is így kellett volna eldönteni, kivel vitázzon Tarlós. Nem ő találta ki, hogy vele szemben egy ember jusson a csúcsra és az legyen a kihívó. Ezzel együtt én jónak tartottam volna egy moderátor nélküli vitát. Megvezetés nélkül, egy az egyben.

Válaszok:
Karvaly | 2019. október 16. 13:01

Én nem mondtam, hogy megbukott, hiszen még át sem vette a megbízólevelét, nem vette át a hivatalt, de mégis sikerült azonnal olyat mondania, amivel visszakozasra kényszerítette saját magát. Alkalmatlan a Gergő. Tipp: belülről fogják megbuktatni, mert ő a leggyengébb láncszem.

Részemről rendben lenne ez a korrigálás, ha ... ha nem előzte volna meg az a sok mismásolás, maszatolás, amit a hangfelvételed után produkáltál.
Letagadtad, nem ismerted fel a saját hangodat,
Tóth Csabával való összeborulás stb.

Hányfélét is hazudtatok, Szabó Tímeával?

Szerencsére le lehet tiltani őket.
De igen, úgy tűnik, hogy a kampány előtt megnövekedett ellenzéki aktivitás meg is maradt, kíváncsi vagyok, hogy mennyire hergelik őket valamelyik csoportban, hogy "ne hagyják annyiban a jobboldali felsőbbrendűséget, menjenek oda kommentálni, mutassák meg nekik!"

Én is úgy gondolom, hogy Demszky is ugyanez volt. Kapott pár morzsát, de az igazi pénzeket a háta mögött osztották ki, ráadásul mindig ő tartotta a hátát az összes balhéért. Még emlékszem, mennyi energiát fektetett abba, hogy a céges autója egy A6 Allroad legyen, pedig ugye, amint tudjuk, évi száz millió alatt nem lehet keresni egy ilyen helyen, ahhoz képest az meg bagó tétel, többet visz a nyilvánosság elé került botrány.
Karácsony egy balek, a publikum elé tolva, csetlik-botlik, mindenki belé fogja törölni a lábát, és még a nagy pénzekhez sem fogják odaengedni.

Karácsonynak voltak olyan feltételei, hogy pl. nem lehet felhozni a zuglói polgármesterségét a vitában.
Miért is nem? Na ezért nem akart vele szóba állni Tarlós.

Autósoknak meg használati díj.
Alig várom, hogy körberöhöghessem az eddig fennhangon Fideszt szidó kollégáimat, amikor tele szájjal fogják szidni Karácsonyt.

Jaja, Cseh Katalin meg nyilvánvaló elgépelés miatt kezdett pénzt gyűjteni a Planned Parenthoodnak.

Nagyon nem:-) vörös fejjel a hátsó sorban bazsalygott

A Várnegyedben hihetetlenül sok az EU-külföldi lakos. Csak szólok. Joguk volt választani, és sokan el is mentek. Azt már csak sejteni lehet, melyik oldalra ment a szavazatuk.

Az a biztos, hogy az egyik alpolgármester dk-s lesz.
Csak nem??????? Két hozzá nem értő durva lenne.

Biztos, hogy nem hagyják Gergőt öt évig....
Gyurcsányinak tízszer több esze van és rafináltabb, mint a Gergő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés