Hangsúly-áthelyezés?

Abortusz: „rendkívül félreérthetően” nyilatkozott Karácsony Gergely a Vasárnapnak

2019. október 16. 10:35
A választások éjszakáján még a nem kívánt terhességek megszakításához való hozzáférést hangsúlyozta Karácsony Gergely, ma már inkább a megelőzést emelné ki.

Még a választások éjszakáján nyilatkozott úgy Karácsony Gergely, Budapest vasárnap megválasztott, új főpolgármestere, a Párbeszéd politikusa a Vasárnap hírportálnak, hogy szavai abortuszpárti módon voltak értelmezhetőek. Most Karácsony a lapnak eljuttatott nyilatkozatában azt írja, akkori nyilatkozata „rendkívül félreérthetően sikerült”.

Lássuk:

Vasárnap: „Kampányzáró rendezvényén beszélt arról, hogy védeni kell az emberi életet. Ez vonatkozik a magzatra is? Tehát a megtermékenyítés pillanatától védeni kell az életet?”

Karácsony Gergely: „Nézze, én életpárti politikát csinálok, nekem főpolgármesterként az a dolgom, hogy a budapestiek egészségesebb városban éljenek. Az ilyen szimbolikus ügyek szerencsére nem tartoznak a főpolgármester kompetenciája alá. A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.”

Ezzel kapcsolatban most Karácsony Gergely tisztázó levelet küldött  a lapnak:

„A választási éjszakán több tucat interjút adtam, többek között az Önök munkatársának is. Végtelenül sajnálom, de ez a nyilakozatom rendkívül félreérthetőre sikerült. Ezért ezúton szeretném villágossá tenni az álláspontomat.

Nagyon jelentős problémának látom a nem kívánt terhességek nagy számát Magyarországon. Budapest főpolgármesterént szívesen közreműködnék olyan programok indításában, amelyek a nem kívánt terhességek megelőzését célozzák.”
 

(Fotó: MTI)

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés