Matolcsy a ferihegyi gyorsvasút mielőbbi megépítését sürgeti

2019. október 14. 17:10
A Szégyenfoltok eltüntetése című, hétfőn megjelent írásában a jegybankelnök tíz pontban foglalja össze a tennivalókat.

A ferihegyi gyorsvasút mielőbbi megépítését, cukoradó kivetését, illetve a termékenységi problémákkal küzdő, gyermekre vágyó nők kezeléseinek állami támogatását sürgeti legfrissebb írásában a Magyar Nemzeti Bank elnöke, de javaslatot fogalmaz meg Matolcsy György a bölcsődei influenza felszámolására és egy totális Budapest-megújítási programra, valamint nyelvtudási fordulatra is 2030-ra.

A Szégyenfoltok eltüntetése című, hétfőn megjelent írásában a jegybankelnök tíz pontban foglalja össze a tennivalókat a kívánt eredmény eléréséhez 2030-ra. Egyebek mellett méltatlannak nevezi, hogy a repülőtérről nem vezet Budapest központjába gyorsvasút és gyorsút, és azt is megjegyzi, hogy 2030-ra a vasúti és közúti közlekedést az ország gazdasági fejlettségi szintjére kell emelni.

Méltatlan hozzánk, hogy orvosaink és közösségi vezetőink zöme érzéketlen, sőt tudatlan a gyermekre vágyó hölgyeink női gondjainak megoldásában. Az inzulinrezisztencia, a hormon zavarok, a lombikhoz való anyagi hozzáférés, a huszonévesek saját petesejtjeinek tárolása a nehezebb, harmincas évekre, a petesejt donáció és a többi vagy tilos, vagy tűrt, de drága eljárás: miért ne lehetne támogatott és mindenki számára hozzáférhető?” – veti fel a Növekedés.hu-n megjelent írásában.

A bölcsődei influenza szerinte speciális magyar jelenség, azt írja: „Nálunk délben vizsgálják meg a gyermeket, hogy egészséges-e, Kínában amint belép a bölcsőde/óvoda területére, nálunk még mindenkit megfertőz bent, majd otthon a szülőket.” 

„Ne örüljünk a cukornak, ne higgyük el, hogy jó a világ 2.-3. legnagyobb túlsúllyal élő nemzetének lenni. Legyen divat az egészséges életmód, a túlsúly megelőzése az állami és magán egészségügyben egyaránt. Adót a cukorra!” – írja. A jegybankelnök ismét javasolja az állami döntések eredményességének mérését, és teljes fordulat kitűzését javasolja 2030-ra a nyelvtudásban.

Ne hagyjuk, hogy a főváros fejlődése megakadjon. Bőven van még mit tenni ahhoz, hogy Budapest méltóvá váljon múltjához és ehhez az országhoz. Hirdessünk egy totális Budapest megújítási programot, sok civil tervvel és sok állami, továbbá üzleti forrással” – írja.

Végezetül arra szólít fel: „Cáfoljuk meg William Shakespeare-t: Tudjuk, mik vagyunk, de nem tudjuk, mivé lehetünk. De tudjuk: gazdag, boldog és büszke magyarok”.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, építsünk gyorsvasutat a repülőtérhez, de egy másikhoz. A jelenlegi rossz helyen van. Vigyük kintebb, a 4-es és az M5-ös közé.

És építsünk gyorsvasutakat az agglomeráció településeire, a jelenlegi hármat pedig gyorsítsuk fel és ahol lehet vigyük a föld alá. Az agglomeráció és Bp. között áldatlan közlekedési helyzet alakult ki. A közutakon állandósultak a dugók, nincsenek parkolóhelyek, kiszámíthatatlan és tervezhetetlen a családok időbeosztása, a gyerekek óvodába és iskolába, illetve hazajuttatása. Pl. a Szentendre-Pomáz-Budakalász régiót ezért vesztette most el a Fidesz. A gazdasági növekedés az elmúlt három évben sokkolóan megnövelte a járműközlekedést a régióban, ugyanakkor nem épültek ennek arányában új utak és parkolók, s a HÉV-átjárók óriási torlódásokat okoznak.

Budapest és Pest megye az ország gazdasági motorja, a vízfej növekszik, az infrastruktúra pedig nem tart ezzel lépést. A jelenlegi választási eredmények nyilván nem segítik ennek a problémának a kezelését. Ellenzékből nem lehet ide forrásokat irányítani.

És nem csak az elhízás a probléma, hanem az alkoholizmus is. Mindkettő elképesztő kiadásokat okoz az egészségügyben. Hagyjuk már abba ezt a pálinkabűvölést! Közepes és rossz borokat se termeljünk egy decit se! Kerüljön középpontba az iskolákban az egészségre nevelés. És igenis, tiltsuk be a dohányzást, ahogy a drogokat. A halálozást is le kell csökkenteni a következő generációban, mert a születésszámot nem fogjuk tudni középtávon 2,1-ig növelni!

A cukor adónak itt az ideje. Minden, amiben cukor van, túlcukrozott, miközben már mindenki tudja, h. a cukor fehér méreg.

Válaszok:
hátakkor | 2019. október 15. 6:10

A szénhidrát igen, de nem finomított fehér cukor formájában.

Miféle veszteséget vizionálsz? Azt gondolod, hogy az emberek egyik napról a másikra elhagyják a szokásaikat?

A ferihegyi gyorsvasút régi adóssága Budapestnek. Támogatom.

A sok cukor felesleges hájtömeget képez a szervezetben és rongálja a fogakat. Épp elég a gyors kalória bevitelhez a gyümölcs. Rendszeres mozgás, fizikai munka, sport esetén nem lesz baj. Nem lefogyni kell, hanem nem meghízni!

Turánikám!
Abbázia és Fiume! Te nagy magyar. A villából a Quarnero-öbölre lehet látni és Cherso szigetére. Mi, a Monarchiában így hívtuk ezeket.

...és trappista, az a legbüdösebb! (Hofi)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés