A vasárnapi választás tétje

2019. október 12. 8:54

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Hogyha győznek, a rájuk bízott települések pénzét kormányellenes propagandára fogják költeni.

„Mi a választás tétje? Ezt a kérdést tette fel már legalább két hónappal ezelőtt minden politikai aktor és elemző. Az ellenzék válasza erre a kérdésre az, hogy ha győznek, akkor megbuktatják Orbán Viktort. Ezt kissé részletesebben Donáth Anna, a Momentum alelnöke fejtette ki az ATV stúdiójában, imigyen: »Ha győzünk az önkormányzatokban, sokkal több erőforrás fog rendelkezésünkre állni, hogy megbuktassuk a kormányt.«

Ez tehát az ellenzék fő üzenete a választópolgároknak. Hogyha győznek, a rájuk bízott települések pénzét kormányellenes propagandára fogják költeni. Szerintem ez nem túl vonzó perspektíva és hívószó, annál is inkább, mert egy dolgot már most, a választások előtt teljes bizonyossággal kijelenthetünk. Ezen a választáson két szereplő egészen biztosan nem indul: Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány. Vagyis amennyiben az ellenzék Magyarország összes településén győzelmet aratna, a magyar miniszterelnököt akkor is Orbán Viktornak fogják hívni, 2022-ig egészen biztosan.

Vagyis az ellenzék kiindulópontja ismételten hamis. Téves. Nem igaz. Miképpen a stratégiájuk is az. Ugyanis kilenc éve mocskolják, gazemberezik, tolvajozzák, korruptozzák, O1G-zik ezt a kormányt, nyugodtan kimondhatjuk, teszik ezt úgy, hogy most már tényleg nem riadnak vissza semmilyen eszköztől sem. Majd ezek után akarnak az önkormányzatok élére állva még több pénzért lobbizni, amit ráadásul – saját, előbb ismertetett bevallásuk szerint – ugyanennek a kormánynak a megbuktatására akarnak felhasználni. Ez olyan, mintha bemennék a kocsmába, szó nélkül mindenkit orrba vernék, aki bent van, utána le is köpném őket, aztán megkérném a földön fekvőket, hogy hívjanak már meg egy fröccsre. Nem. Ez nem jó stratégia.

A kiindulópont tehát hamis, téves, nem igaz, a stratégia rossz. Ugyanez elmondható az egész ellenzékről.

Nem igaz – hiszen nem lehet igaz! – az összefogásuk. Gyűlölik egymást, és csak a kormány, a Fidesz–KDNP-pártszövetség iránt érzett még nagyobb gyűlöletük veri egymáshoz őket, mint a nagy hideg télen a bikákat, bakokat. Igen ám, de aztán jön a tavasz, és a vadak szétválnak, mert nem viselik egymás közelségét. Az ellenzék egy tizenhárom éve nem ismert érzésben, a győzelem érzésében látja és várja a tavaszt, hogy akkor majd újra szétválhasson, és egymással megverekedve megkaparinthassa végre a vágyva vágyott nőstényt – ami esetükben a hatalom és a pénz. Nagy kérdés azonban, van-e kedve és ideje az országnak kivárni, ameddig ezek a bakok és bikák kiverekszik egymás között ezt az egészet. Nincs erre sem idő, sem kedv.

S aztán az is kérdés, van-e kedve az országnak ismét megtapasztalni, milyen az, amikor ezek vannak hatalmon. Hiszen tudjuk. Emlékezzünk csak 2002-re! Medgyessy Péter megígért mindent, és jött a száznapos program, jött az ötvenszázalékos közalkalmazotti béremelés. Ezt nagyjából fél évig fizette a központi büdzsé, aztán az egészet rálőcsölték az önkormányzatokra. Azok fizették tovább, persze hitelből, miből másból, és belegebedtek, tönkrementek, eladósodtak.

Ugyanígy járt az ország is. Aztán felvették az isten pénzét hitelbe, minden maradék vagyont kiárusítottak gombokért, közben elloptak csak a négyes metróból négyszázmilliárdot, EU-s támogatásból építettek Bodrogkeresztúron kilátót, negyvenmillióból negyvencentiset, ha még emlékeznek. Drága volt akkoriban a kilátó, centije egy milla. De akkor minden rendben volt, akkor nem volt korrupció, akkor az OLAF nem aggódott, hiszen minden közbeszerzést valamelyik multi nyerte meg, az meg nem fizette ki a magyar alvállalkozót, ha még emlékeznek a Megyeri hídra vagy a szombathelyi elkerülő útra, hogy csak kettőt említsek. Aztán az infláció, az irgalmatlan banki kamatok elvitték a béremelést, aztán jött az államilag támogatott kamatozású lakáshitel helyett a devizahitel, aztán jött a »nem lesz gázáremelés« meg a »nem kell félni, nem fog fájni« világa, ezt követte az évi ötszöri rezsiemelés, aztán felértünk a csúcsra, ami úgy hangzott, hogy »Elk…rtuk, nem kicsit, nagyon; ilyen böszmeséget ország még nem csinált, mint amit mi csináltunk«.

Szóval ismerjük a világukat, ismerjük a képességeiket. Iménti képünknél maradva: tudjuk, hogy ezek selejt bikák és selejt bakok, nem engedhetők oda a (fejős)tehenekhez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért írt volna? Ő soha nem hazudta magát független-objektív-középenálló-kiegyensúlyozott újságírónak.

Simicska a példaképetek? :-D

Már ott elbukik a sztori, hogy egy polgármesternek mincs diplomáciai mentessége a vámvizsgálatkor. De csak rajta!

DK-s debilt Győr élére??? Semmi áron!
Amúgy Borkai a valasztások után lemond.

Az még hagyján, hogy kormányellenes, de magyarellenes propagandába kezdenek.

A hazugság akkor is hazugság. Talán a témánál kellene maradnod. Rém unalmas, hogy minden libsi troll ad hominem érvelési hibákkal operál.
Szóval mi is van a diplomáciai mentességgel?

Bajor. Mi bajod a származással? A svábok nem magyarok??? Többször levizsgáztak hazaszeretetből, és számarányukat tekintve messze alulreprezentáltak a kommunista hazaárulók között.

És? Borkai kapott?

Én meg azt gondolom, minden ide irogató libsi pedofil/nekrofil.

+ a több 10 milliárdos lézerközpont. Melynek csak egy része EU-s forrás.

Újabb érvelési hiba: olyat állítasz, amit nem tettem. Hol kértem számon a függetlenséget egy népszavás/népszabis publicisztától???

Te magad vagy a példa, miért nem szabad soha a libsikre szavazni. Hazudsz, terelsz, gyűlölködsz. Ti vagytok a XXI. sz. proletárjai.

Bármennyire szomorú, de Magyarországon hideg polgárháború van, azért mert nem tetszettünk nem forradalmat, de de éles elhatárolódást kivitelezni az országot s térség legnagyobb államadósságával az új világba átvezető szocialista politikai elittől.

Így határozhatták meg Antallék politikáját a bentmaradó MSZP-s és belépő SZDSZ-es káderek, jöhetett Horn és Suchmann, Medgyessy és Szekeres, Gyurcsány és köre, végül Bajnai. Az eredmény közismert.

Ilyen körülmények között az ember NEM mérlegel Borkain, Mészároson, Tiborczon méltatlankodva, hanem tudja, h. ha ezek visszajönnek:

-vége a dolgozó adófizetőkre szabott családtámogatási rendeszernek, jön a segélyezés,
-vége a határontúli testvéreink, akikkel mi is többek vagyunk, támogatásának,
-vége annak, h. a kormány felismeri az egyházak szociális, oktatási, közösségteremtő, erkölcsös viselkedésre intő szerepét, és partnernek tekinti őket,

gondolom, a lista nem teljes.

Jön viszont, most megint van miből, a kótya-vetye, a kiszervezések, és így tovább, h. legyen több erőforrás az Orbán kormány eltakarítására, mint azt a Momentum dísze, Donáth Anna volt szíves kifejteni.

Egyszer ezt a társaságot már jó lenne elfelejteni. A Thürmer ezeknél ezerszer normálisabb lenne.

Szombat délelőtt ennyi gyűlölet?
Csak nem te vagy Kende Péter?

Kitaláltok egy sztori, majd erőlködve próbáljátok igazolni.
Szóval van diplomáciai mentesség vagy nincs?

Nem igaz. A ballib irányítás alatt lévő néhány:-)))) önkormányzat semmiben nem szenvedett hiányt.
Reméljük, maradnak néhányan:-)))))))

Bizonyítsd. Az kevés, hogy a ballib média írta, ugyanis nem tettek feljelentést.
Amit a ballib média művel a szex-szel, az már undorító be, mint amit Borkai jó nagy marhakent elkövetett. Borkai elszámolt a családjával.
Hajrá Borkai csakazértis!!!!

"EU-s támogatásból építettek Bodrogkeresztúron kilátót, negyvenmillióból negyvencentiset, ha még emlékeznek. Drága volt akkoriban a kilátó, centije egy milla."

Persze, hogy emlékszem, kedves Bayer!
Úgy látom azonban,
te nem emlékszel a ti kormányzásotok alatt történt, több mint 6x (hatszor) akkora kilátó-ügyre.
Mert nagy disznóság volt a szocik 1 db 40 milliós kamukilátója,
de eltörpül ahhoz a szintén Eu-s pénzből, 264 millióért Tyukodon épült 11 db (tizenegy darab) kilátóhoz képest.
Nesze forrás, videóval:
"A szatmári síkságon található Magyarország kilátónagyhatalma. A kétezer fős Tyukodra 2013 óta 264 millió forint uniós pénzt adott az állam, ebből 11 kilátó épült fel. A pénz egy része magánzsebekbe vándorolt. Hogy ez hiányzott volna a helyieknek? Nem, de senki nem is kérdezte őket."
https://www.youtube.com/watch?..A szatmári síkságon található Magyarország kilátónagyhatalma. A kétezer fős Tyukodra 2013 óta 264 millió forint uniós pénzt adott az állam, ebből 11 kilátó épült fel. A pénz egy része magánzsebekbe vándorolt. Hogy ez hiányzott volna a helyieknek? Nem, de senki nem is kérdezte őket.

Senki nem vetette fel, hogy erkölcsileg vagy jogilag megkérdőjelezhető-e a titkos felvétel készítése és annak nyilvánosságra hozása?
Ez a történet megmutatta, hogy semmi nem számít, akár belülről történt a szivárogtatás, akár politikai ellenfél tette. Elszabadult a hajóágyú. Szerintem a csöpp ballib oldalon most többen rettegnek, mint a kormánypárt oldalán.
Most már a magánélet sem lesz tiszteletben tartva. Ugyanis ha egy korrupciós ügyről készült titkos felvétel kerül elő, egészen más, mint ha valakit szex közben kukkolnak, lesnek. Valszeg a felvételt készítő is ott sétafikált pucéran, kihasználta a lehetőségeket.
Mivel a ballib undorító módon a 21-ik bőrt akarja lehúzni a Borkai-ügyről, én csak azért is Borkainak drukkolok politikailag. Magánéletileg gusztustalan, amit tett, a családjára tartoznak a továbbiak.

Te itt új vagy. Egyszer megírtam, miért ez a nevem. Igaz, neked nem tűnt fel, hogy nem kettő l-lel kell írni:-)))))
Családi története van a névválasztásomnak és semmi köze a ballib szennyéhez.

Már én is neki drukkolok. Magánemberként nagyon elítélték, de amit a ballib művel, az randább, mint az eredeti ügy. Úgyhogy hajrá Borkai!

Egyetértünk. A ballib felrúgott egy hallgatólagos, elvi megállapodást, miszerint az ilyen jellegű magánélet ne legyen nyilvános.

Remélem, a győriek is így gondolják.

1.)
Tájékoztatlak, hogy most 2019-et írunk,
az Ecsedi lápot viszont már 1894-1898 között LECSAPOLTÁK:
"1894 – 98 között, országos elhatározásra megindultak a teljes átfogó lecsapolási munkálatok. Ennek befejezésével sikerült végleg kiszárítani az Ecsedi-Lápot."
http://www.nagyecsed.hu/latniv..
2.)
Ráadásul Tyukod határában a láp már több, mint 30 évvel a lecsapolási munkák ELŐTT kiszáradt:
"A láp a XIX. század elején még összefüggő terület volt, de az 1863. évi szárazság miatt a Tyukod község alatti részén a nádas kipusztult és helyét kaszálók, legelők foglalták el. Az Ecsedi-láp ezért ettől kezdve két részre, a déli Nagy-Lápra és az északi Kis-Lápra szakadt ketté."
https://www.karpatinfo.net/lat..
3.)
De Tyukodot az Ecsedi láp tervbe vett RÉSZLEGES helyreállítása SEM fogja érinteni,
mert az a Nagyecsed és Tiborszállás közti ún. Csicsós-lápra vonatkozik:
http://www.frissujsag.ro/megbe..
4.)
A semmire néző tyukodi kilátókról szóló további cikk:
http://valasz.hu/itthon/kilata..
5.)
Ugyanazt kívánom neked, mint te nekem.

A 17:37-es beírásom neked (a témában tájékozatlan, de köpködő fidiótának) is szól.

Elmondanád, mennyibe kerül a teljes magyar kormány elleni propaganda külföldön, belföldön egyaránt? Miközben azt várjátok, hogy akit vádolnak, ne is védekezzen.

Borkai már elásta magát a Fideszben. De azt azért ne várjátok, hogy visszaléptetik és az ellenzék Mohácshoz hasonlóan megkapja a várost. Ha Borkai veszít, akkor Győrben ellenzéki polgármester lesz. Ha viszont így is nyer, lemondatják, és időközi választáson az ellenzék kap még egy esélyt.

Tényeket? Az össze-vissza magyarázott demokráciáról, jogállamról, rasszizmusról, antiszemitizmusról? Arról, hogy a külföldiek általi felvásárlás helyett a hazai oligarchák felvásárlásait választották? Mert ha mondjuk az önkormányzat nem tudja kellő színvonalon működtetni a keszthelyi Balaton partot és eladja egy külföldinek, az európai lett volna, de ha ugyanannyiért eladta hazai befektetőknek, az már lopás. A szocik eladták külföldieknek az energia szektort, mert így jobban kerestek rajta, de ha ebből Mészáros a lopott pénzéből tulajdonrészt vásárol vissza, hazai kézbe - Mátravidéki Erőmű, TIGÁZ - akkor azt hogyan kéne nézni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés