Nem, nem klímabajnok Magyarország

2019. október 11. 19:33

Szél Bernadett
Facebook
Miért van 10 éve kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen a légszennyezés miatt?

„Orbán Viktornak megtetszhetett az a jól csengő hazugság, amit először Áder Jánosnak volt mersze elsütni: hogy Magyarország egy »klímabajnok« ország. Nem, az a rossz hírem van, hogy nem vagyunk klímabajnokok. A 90-es évek elején a szocialista nehézipar összeomlása nyomán elért kibocsátáscsökkentéssel ne hencegjen többé a magyar miniszterelnök, az az ember, akinek a kormányzása alatt újból növekszik a kibocsátás 2014 óta és folyamatosan csökken a megújuló energiák aránya 2013 óta (még úgy is, hogy a lopott tüzifát is beleszámolják). De felteszem a kérdest: nem érzi az ellentmondást aközött, hogy klímabajnokok vagyunk és mégis megvétóztuk a 2050-es klímasemlegességi célokat? Ha olyan jól állunk, miért a minimumot vállalja a kormány 2030-ra a Nemzeti Energia-és Klímatervben? Ha olyan jól állunk, akkor miért nyitnak sorra a szénbányák, miért vannak betiltva a szélerőművek, miért van büntetőadó a napelemeken? Miért van 10 éve kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen a légszennyezés miatt? Miért építették le a zöldhatóságot, miért szüntették meg a zöldminisztériumot, miért nem számítanak nekik a klímavédelmi szempontok minden egyes fagyilkos beruházásnál és törvénynél?

Nem, nem klímabajnok Magyarország, és Orbán Viktor jelenleg nem azon dolgozik, hogy megtalálja az összhangot a versenyképesség és a klímaharc között: ő egyszerűen csak ki akar maradni a klímaharcból. Csakhogy ez nem fog menni, mert ebből a küzdelemből mindenkinek ki kell vennie a részét. Ilyen a klímaválság természete: mindenkit cselekvésre sarkall. Úgyhogy nincs más választásunk. Aki pedig ezt nem érti es nem tesz semmit a klímaválság ellen, az az emberek érdekei ellen cselekszik. Aki pedig az emberek érdekei ellen cselekszik, nem képvisel senkit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Önök klímaharca az elmúlt időben ezermilliárdot meghaladó veszteséget okozott az országnak. Mivel a Paksi bővítés nem készül el határidőre, a jelenlegi 30-40 % import 60 %-ra fog növekedni 2 éven belül és a beruházás költsége is növekszik.
Jobb lenne, ha elhallgatnának és elmennének oda ahova a szavazók 2018-ban önöket elküldték.

Hazudik.

"Tavaly az Európai Unió országai összességében 2,5 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki, mint 2017-ben - közölte az Eurostat. Az uniós statisztikai hivatal adatai szerint 2018-ban Magyarország emissziója 0,8 százalékkal mérséklődött; az EU teljes szén-dioxid-kibocsátásának mintegy 1,4 százaléka itt valósult meg."
https://www.portfolio.hu/uzlet..

Válaszok:
hátakkor | 2019. október 11. 20:23

A spiné tipikus esete annak, amikor a hülyeség akaraterővel párosul. "Nem vagyok matematikus"

A delfinek életének megmentése hamar lecsengett.

Válaszok:
pollip | 2019. október 12. 9:17

Széndioxidot bocsát ki minden ember, rengeteg állat. Most sötétben a növények is.
Színtelen szagtalan, nem mérgező, igen stabil molekula. A légkör 0,04%-a.

"How dare you?" Detti ha nem is autista, de nem százas. 2022 telén ( figyelem! klímaváltozás!) legkésőbb el kezd majd kapkodni.

Ez a nő össze-vissza beszél, a gyűlölet elvette maradék eszét.
A Világbank adatai szerint Magyarországon az egy főre eső széndioxid kibocsájtás 1984-ben volt a legnagyobb 8,52 tonna/év. Ez az érték 2014-re 4,27 tonna/évre (FELÉRE) CSÖKKENT.
Csehország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 9,17 tonna/év/fő volt, 2,15 szöröse a Magyarországinak.
Németország széndioxid kibocsájtása 2014-ben 8,89 tonna/év/fő volt, 2,08 szorosa a Magyarországinak.

Se CO2, se atomerőmű. Akkor mi? Politikai értelemben elég széljárta ország vagyunk, de szélerőműhöz az nem elég. A Nap sem süt annyit ránk, hogy elég villanyunk legyen.

Kaliforniában hatalmas erdőtűz tombol. Házak égnek le, több tízezer embert menekítenek ki. Most miért hallgat a világ? miért nem aggódik úgy, mint a brazil erdők égésekor?

Válaszok:
hátakkor | 2019. október 12. 10:02

Két éve autókáztam Floridában. Annyira égett az erdő, hogy a highway-en is érezni lehetett a szagát. Utána jött egy hurrikán. Klímakatasztrófa!

Válaszok:
pollip | 2019. október 12. 10:51

Az nem annyira érdekes

Tíz éve jár el Magyarország ellen az EU és még nem tudta befejezni? Szerintem az EU-é a kötelezettségszegés.

Mindig a következő tíz évben várható katasztrófa. De ha így van addig élhetünk még jól? Vagy most állítsuk vissza a Pannon medencét? Vagy rögtön a Pannon tengert?

Ha Dettit meg Dobrevet látom, kezdem elhinni hogy létezik harmadik gender.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés