Brexit: deportálhatják a letelepedési státuszt nem kérő uniós állampolgárokat

2019. október 11. 11:57
A becslések szerint 3,6 millió uniós állampolgár él az Egyesült Királyságban.

Brandon Lewis belügyi államtitkár csütörtökön azt mondta, hogy deportálni fogják azokat az EU-állampolgárokat, akik nem kérnek időben letelepedési engedélyt – számol be az Euronews. Az uniós állampolgároknak 2020 végéig van erre lehetőségük regisztrálni.

Ha nem regisztrálják magukat, vagy nem indokolják megfelelően annak elmulasztását, akkor az ilyenkor alkalmazandó bevándorlási szabályok lépnek érvénybe – mondta a német Die Weltnek az államtitkár. Így hát, részletezte „az illegális tartózkodás miatt büntetőeljárás alá vonhatóak, és végrehajtási, fogva tartási és kitoloncolási intézkedések tehetőek meg velük szemben”.

A becslések szerint 3,6 millió uniós állampolgár él az Egyesült Királyságban.

Mi a letelepedési státusz ?

A brit kormány döntése alapján azok a külföldi EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen az Egyesült Királyságban laknak, a brit EU-tagság megszűnése után is maradhatnak az országban, és érvényben maradnak jelenlegi jogosultságaik is, de letelepedett jogi státusért - vagyis meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért - kell folyamodniuk a brit belügyminisztériumhoz.

A magyarok közül eddig csaknem 54 ezren kértek tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt. Összesen eddig kétmillió európai állampolgár tette ezt meg.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Izé... Ez nem egy magyarországi hír ám... Csak azért szólok, hogy tudd fejleszteni a szövegértésedet.

Mi lesz a Spanyolországban vagy Dél-Franciaországban élő, csak ritkán hazarepülő brit nyugdíjasokkal, százezernyien vannak és sokan saját ingatlanjukban élnek....

" a zöldségféléket pedig ehetik fagyasztva, mert megfonnyad mire oda ér."

Most, hogy így felhívtad a figyelmüket, lehet, hogy rájönnek mi is az a mezőgazdaság! :))))))

https://www.agrarszektor.hu/no..

https://www.agrarszektor.hu/eu..

Ennyi hülyeséget magadtól hordasz össze, vagy kell hozzá némi segítség? :))

Helyes, aki barhol illegalisan tartozkodik az talarodjon csak haza.

Engem már deportáltak Angliából!

1984-ben tettem kalandos nyugat-európai és angliai/skóciai utazást és bedőlve egy plakátnak, miszerint vízum nélkül lehet utazni a Benelux államokba, Oostende felé hagytam el kompon a szigetet, bár oda pont nem volt vízumom. Oostendében kiderült, hogy a vízummentesség kommunista k-európaiakra nem vonatkozik (én is sejtettem, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen). Így aztán visszadeportáltak Belgiumból Angliába. Az angolok ugyan beengedtek volna, hiszen oda volt vízumom, a gond csak az volt, hogy az Interrail jegyemen kívül az összes vagyonom kb. 20 font volt, ha ezen jegyet veszek Calais felé, egy vasam sem maradt volna a hazaútra. Megértve problémámat az egyébként igen kedves és joviális immigration officer volt szíves deportálni, és így az országot a deportáló költségére hagyhattam el (miután a brit rendőrség szíves és szintén udvarias vendéglátását is volt módom élvezni). Régi szép emlék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés