Szemben az autópályán

2019. október 10. 15:38

Gyöngyösi Márton
Facebook
Mindenki eldöntheti, hogy hisz-e a magyar kormány diplomatáinak.

„Ugye mindenki ismeri azt a viccet, amikor az őrült forgalommal szemben hajt az autópályán, miközben méltatlankodva hallgatja, ahogy a rádió arról beszél, hogy valaki szemben megy a forgalommal. Egyvalaki? Mindenki! – csattan fel. Pontosan ilyen a Szijjártó-féle magyar diplomácia is. A legújabb hírek szerint most éppen a Törökországot a szíriai támadás kockázataira figyelmeztető uniós nyilatkozatot sikerült széttrollkodniuk.

Ami ugyanis 27 másik európai országnak megfelel, az Szijjártó Péternek és Orbán Viktornak természetesen nem jó, vagy már csak akkor jó, amikor a török támadás elindult. Azóta persze Várhelyi Olivér, az EU melletti magyar állandó képviselet vezetője, jelenleg biztosi poszt várományosa is megszólalt, hogy nem is úgy történt az egész. Mindenki eldöntheti, hogy hisz-e a magyar kormány diplomatáinak.

Sajnos Európában viszont egyre több ország dönt úgy, hogy nem hisz nekik és ennek a levét ismét mi, magyarok isszuk meg. Miközben a propaganda itthon azt harsogja, hogy erősek vagyunk és szuverének, Európában egyre több a kérdőjel Magyarországgal kapcsolatban.

Ha olyan erősek és szuverének vagyunk, akkor miért tartja a kezét a magyar kormány a fejlesztési pénzekért? A nyugati adófizetők pénze is kell, nem elég a magyarokét ellopni? Ez az első kérdés. Ez is elég megalázó, de vannak durvábbak is.

Ha már szuverenitás, egyre többen kérdezik, hogy mégis hol az a híres magyar szuverenitás? Az volna a magyar szuverenitás, hogy a magyar kormány sorozatosan az illiberális nagytestvérek szája íze szerint gyengíti Európát? Amikor kell, akkor kicsit Benjamin Netanjahu kedvére tesznek, tegnap pedig Erdoğan török elnöknek tettek egy szívességet. Múltkor meg az oroszoknak adtak ki pár bűnözőt. Úgy tűnik, velük szemben már nem olyan erős a magyar szuverenitás és nem csak bennem merül fel a kérdés, hogy vajon miért éri meg Orbánéknak erre a »klubra« cserélni az Európai Uniót? Tán csak nem fogják őket valamivel? Igaz, a tegnapi török ügyben lehet magyar kormányérdek is. Ha ugyanis Szíriából ismét elindul a menekültáradat, esetleg a kurdok börtöneiből pár volt ISIS-harcos is kereket old a káoszban, akkor ismét lehet majd migránsozni. Valószínűleg ez lehetett a mozgatórugója a tavalyi EU-Afrika csúcson elfogadandó egyezmény megvétózásának is. Kicsit csodálkoztak Európában, hogy a magyar kormány éppen a migrációt megállítani próbáló megegyezést trollkodta meg. Lehet, hogy nyugaton még nem tudják, hogy a kommunikáció a Fidesznek sokkal fontosabb, mint a problémák megoldása. Ha nincs migráns, mivel fognak riogatni?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te hülye, Te! Orbánnak ismét igaza volt. Van. Meg lesz is. https://ujszo.com/kulfold/erdo..

Vicc ez a fazon, és az egész - kimúlóban lévő - pártja.
A 21. századi magyar politika leggroteszkebb vicce.

Mert hogy ugye egy évtizeden át éppen (Bezzeg-)TÖRÖKORSZÁG volt az ún. Jobbik külpolitikai szövegeléseinek az alfája és omegája...

"Ezek szembe mennek az autópályán" - mondta Gyöngyösi Márton, majd feszes vigyázzban, náci karlendítés kíséretében koszorút helyezett Heller Ágnes sírjára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés