Rögzített árakon nyújt segítséget a NAV a börtön elől menekülő fideszeseknek?

2019. október 10. 13:03

MSZP
MTI-OS
Vajon ez bevett gyakorlat az adóhivatalnál?

„Sajtóhírek alapján úgy tűnik, hogy a fideszes Simonka György 24 milliós kenőpénz fejében a NAV segítségét is igénybe vette ahhoz, hogy megússza az 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalást. Ez azonban nem sikerült neki, de azt nem tudjuk, hogy azért, mert egyszerűen átverte őt egy NAV-os tisztviselő vagy azért, mert még időben lebuktatták a korrupt állami alkalmazottat.

Ez az újabb fejlemény azonban kérdéseket vet fel. Vajon bevett gyakorlat az adóhivatalnál, hogy rögzített áron segédkeznek a korrupt fideszes politikusoknak megúszni a különböző bűncselekményeket? Indult-e belső vizsgálat a NAV-nál azért, hogy kiderüljön, hogy a lebukott tisztviselő és a társai még hány ügynél nyújtottak segítő jobbot, más a börtön elől menekülő fideszes politikusnak?

Az MSZP helyi politikusai a kezdetektől felhívták a figyelmet a visszaélésekre, miközben a Fidesz politikusai, polgármesterei és a hatóságok asszisztáltak a bűnszervezet lopásához.

Az MSZP szerint a felelősségre vonás nem állhat meg Simonka Györgynél, át kell világítani a NAV-ot, és minél előbb ki kell deríteni, hogy más tisztviselők is közreműködtek-e hasonló korrupciós ügyek eltusolásában. Ha az Orbán-kormány ezt nem lépi meg, akkor azzal beismeri, hogy támogatja azt a gyakorlatot, amely szerint a hatóságok megfelelő ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújthatnak a bűncselekményeket elkövető fideszeseknek.”

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha korrupt a NAV-os, csak az összeget nézi. A pénznek számára se szaga, se pártállása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés