Riasztották a Gripeneket

2019. október 9. 20:19
Elfelejtett bejelentkezni egy utasszállító repülő.

Egy brit felségjelű repülő miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerda este az MTI-vel. A közlemény szerint az Antalya–London útvonalon közlekedő az A321-es repülőgép, amely a késő délutáni órákban lépett az ország légterébe Romániából, nem létesített rádiókapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással. Ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség légtérrendészeti készenléti szolgálatát.

A magyar Gripen-pár rövid időn belül azonosította a repülőgépet, amely a kapcsolat felvétele után nem sokkal Ausztria irányába kilépett az ország légteréből – írta a HM.

A nyitóképen: magyar Gripen vadászrepülőgépek. (MTI/Ujvári Sándor)

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval amire a Gripenek odaértek a Románia felől érkező géphez, már éppen ment volna ki Ausztria felé, vagyis zavartalanul átrepült az egész ország fölött. Szép munka, fiúk.

A következő, cikkben szereplő mondatnak melyik részét nem érted pontosan?

"a kapcsolat felvétele után nem sokkal Ausztria irányába kilépett az ország légteréből"

A Gripenek Kecskemétről szállnak fel. Még kelet-Magyarországon elfogják a gépet. Már ha elfogják, még aznap, ugye. De ha már szakértő benyomását szeretnéd kelteni (nem sok sikerrel), akkor legalább a Gripen nevét le tudnád írni, segítségképpen a cikk címében is benne van.

Tévedsz, kiszámlázzák! és ki is fizettetik.

Ez a légiközlekedés szabályainak megsértése és igen, vannak anyagi következményei. Történetesen a pilóták vizsgálatát végző katonaorvos jó ismerősöm.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában