Lövöldözés volt a németországi Halléban

2019. október 9. 13:46
Sajtóinformációk szerint egy zsinagóga előtt történt a lövöldözés, legkevesebb ketten életüket vesztették. Egy embert őrizetbe vett a hallei rendőrség.

A Szász-Anhalt tartományi város rendőrsége közölte, hogy a feltételezett elkövetők autóval menekültek el a helyszínről. Szemtanúk szerint az egyik elkövető harctéri öltözetben volt, és gépkarabélyt viselt. A rendőrség azt kérte, hogy mindenki maradjon az otthonában vagy menjen biztonságos helyre.

Halle vasúti pályaudvarát rendőrségi nyomozás miatt lezárták, késésekre lehet számítani a térségben. A Bild című lap a hírportálján azt írta, hogy a támadók egy zsinagógánál nyitottak tüzet, és kézigránátot hajítottak egy zsidó temetőre – ezeket az információkat a rendőrség nem erősítette meg.

Azt igen, hogy a lövöldözők elmenekültek, és a rendőrség üldözőbe vette őket, ennek során a várostól mintegy tíz kilométerre keletre, Wiedersdorf településnél tűzpárbaj tört ki közöttük. Később egy másik külvárosból, Landsbergből is lövöldözést jeleztek.

Kicsivel később elfogtak egy embert a támadással összefüggésben – írták a hatóságok a Twitteren.

A hallei támadás pontos indítékát egyelőre nem tudni. A rendőrség arra kért mindenkit, hogy tartózkodjon a találgatásoktól az üggyel kapcsolatban. A Mitteldeutscher információi szerint a két áldozat egy nő és egy férfi volt. Nem megerősített információk szerint a rendőrség Wiedersdorfnál körbezárta a támadókat, akik elbarikádozták magukat.

A lövöldözésről videofelvétel is készült.

 

 

A zsidók szerdán ünneplik az engesztelés napját, azaz a jóm-kipúrt. Izraelben a legszentebb, bűnbánó imákkal töltött zsidó főünnepen gyakorlatilag megáll az élet a zsidó naptár szerint a keddi naplementétől a szerdai naplementéig. Jóm-kipúr, másik nevén az engesztelés napja a bűnbánat és a megbocsátás ideje, amikor Isten feljegyzi az élet könyvébe azoknak a zsidóknak a nevét, akik az új esztendőben is élhetnek.

(MTI, Mandiner,Mitteldeutscher)

(Fotó: Bild/Steffen Schellhorn)

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A zsidóknak hol is van félnivalójuk, liberális barátaim?

Nem tudom megvan-e még az antiszemitizmus szintjét adatoló gittegylet Magyarországon. Az éves jelentéseik szerint rendre Európa egyik legantiszemitább nemzete vagyunk. A 100 oldalnál vaskosabb kiadvány pár évvel ezelőtti kiadásában döbbenten láttam, hogy egyetlen MTK- tán Újpest labdarúgómecs magában vagy tíz tétellel szerepelt- a szurkolók rigmusai a mérkőzés 10., 17. 33. 56. 67. stb percében. Nos az a jó hírem a németeknek, ne csüggedjenek, a hallei vérfürdő is csak egy eseménynek számít- és az MTK is az első osztályban focizik, tehát nem lesz rosszabb a helyezésük...

A szép új vibrálóan izgalmas lipsi világ...
https://twitter.com/i/status/1..

Te teljesen hüje lehetsz. Az eszméd vette el az eszed.

Ugyer nem mersz fogadni az elkövetők etnikai hátterére, vallására?

Jom kippur-kor követték el, az egyik elkövető sábeszdeklit viselt. Ami nekem bizony muszlim elkövetőt jelez. A szélsőjobbos germánok nem érzékenyek a zsidó ünnepekre, a Mosad nem hiszem hogy benne lenne, bár a gépfegyveres támadáshoz képest kevés a halott- maradnak kizárásos alapon a béke vallásának bociszemű és agyú követői...

Hú basszus, kösz az infót, akkor a germánok elkezdhetnek rettegni...

A 30-as évek szaga:
Júdea hadat üzen Németországnak[bevezető szerkesztése]

Júdea hadat üzen Németországnak (Judea Declares War on Germany) felirattal harangozta be a Daily Express nevű brit újság címlapja az 1933. március 24-ei számában azt a cikket, amely egy Németország elleni bojkottról ad hírt.[1]

A cikk, egy felszólítás, a német javak és termékek bojkottálására.

Hitler volt. Láttam.

Nácik millióit örömmel beimportálták, ez a vége.

Én azt szeretném, ha a zsidók nagyon jól éreznék magukat Németországban.

No a Junge Freiheit cikke alapján tényleg lehet, hogy neonácik. A zsinagógában 70-80 ember reszketett, oda akartak bemenni, de a biztonsági ajtón nem tudtak bemenni, hiába lőttek bele párat. Ekkor halt meg az első áldozat egy szerencsétlen lány aki a villamosmegállóból jött éppen. Aztán az elkövetők a közeli kebabos üzletébe is belőttek, ahol az egyik vendég halt meg.
Szóval, ez utóbbit tudva talán mégsem muszlim terroristák...

https://jungefreiheit.de/polit..

"Soroséknek" Soroséknak lesz az, bangó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés