„Hide The Pain” Harolddal kampányol a rendőrség

2019. október 9. 11:11
A téves, felesleges és rosszindulatú hívások ellen szeretnék felvenni a harcot.

Az internetes „meme-kultúrában” hamar nagy ismeretségre tett szert a 74 éves budapesti villamosmérnök. Hide The Pain Harold, azaz magyarul rejtsd el a fájdalmat Harold néven vált ismertté, a fájdalmában mosolygó ősz úr. 

A rendőrségi segélyhívóközpont is meglátta a lehetőséget Haroldban, és forgattak vele egy reklámot a felesleges, téves vagy éppen rosszindulatú hívások visszaszorítása érdekében. Ahogy a kampányból is kiderül, évi hárommillió fals hívást fogadnak a segélyhívóközpont ügyeletesei.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ő Hívásfogadó Harold. Már több mint öt éve éjjel-nappal hívásokat kezel, olyanokat, amivel nem tudunk mit kezdeni... Mókus van a fán, újságos bódé tetején maradt a papucs, nem nyitott ki időben a kocsma. Nála érdeklődnek, hogy „kedd van, vagy szerda van”. Az ilyen hívásokból évi 3 milliót fogad, nem csoda, hogy mindig ő a hónap legjobb operátora.???? ‼Sajnos azonban ez nem igaz‼ Valójában Harold helyett több száz operátor 3 műszakban fogadja a 112-re érkező hívásokat. A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központokba 2014 óta 26 millió hívás érkezett, amelyeknek 63%-a fals, vagyis nem igényli a készenléti szervek beavatkozását.❌ Munkatársaink nap mint nap arra készülnek, hogy segítséget nyújtsanak, életet mentsenek, mégis a másodpercenként befutó 9 hívásból csak 3-4 ilyen, ez évi 3 milliót jelent. Milyen jó lenne, ha lenne egy Haroldunk... És még jobb, ha nem lenne rá szükségünk. #hívásfogadóharold #hidethepainharold #painharold #meme #segélyhívó #112 #emergencynumber112 #rendőrség #police #hivatás

Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés,

 

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "milyen nap van" hívás valós - benne volt egy előző válogatásban, hogy milyen agyhalottakkal kell megküzdjenek a hívásfogadók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés