Johnson nem csak a Fekete Pétert játssza

2019. október 8. 22:54
Johnson azt mutatja, semmi esetre sem kerülné el az ütközést, az EU pedig arra épít, hogy ennyire mégse lehet felelőtlen. Lehet, hogy összeütköznek.

„Boris Johnson nem csak az »ostoba Fekete Péter játékot« játssza, amivel az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk vádolja. A brit miniszterelnök a chicken game-et is játssza, amerikai fiataloknak ezt a bátorságpróbáját, amely a játékelméletbe is utat talált magának. 

A játék a következő: két autó száguld egymással szemben. Aki elrántja a kormányt, gyáva. Johnson most mindent arra tesz fel, hogy az EU felé – amelyet gyáva tyúknak tart – azt mutassa, semmi esetre sem kerülné el az ütközést, a rendezetlen Brexitet, hacsak nem változtatják meg a megállapodást az ő szájíze szerint. 

Az EU ezzel szemben arra épít, hogy Johsnon mégsem lehet annyira felelőtlen, hogy még az utolsó pillanatban is tövig nyomja a gázt. Fennáll a veszély, hogy mindketten rosszul mérik fel a helyzetet és ütközés lesz a dolog vége. 

Johnson már most az EU-ra tolja a felelősséget az ütközésért – és minden negatív következményért, amit egy kaotikus Brexit okozhat Nagy-Britannia számára. Nem volna meglepő, ha Johnson utána azt is kijelentené, hogy sosem ült a volán mögé.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet ilyen marhaságokat firkálni, de nem Johnson utasítja el a felelőtlen játékot játszó EU által diktált megállapodást, hanem a parlament. Az EU arra játszik, feltehetően a brit maradáspárti politikusokkal mutyiban, hogy kikényszerítse a britek bennmaradását vagy legalább egy új népszavazást. Ezt a megalázást akarja Johnson elkerülni, s eltekintve attól, hogy nekünk jó lenne, ha maradnának, igaza van!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés