Főpolgármester-helyettes: Nem értékelték politikai támogatásként Scarlett Johansson szavait

2019. október 8. 11:00
„Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el” – közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

Nem értékelték politikai támogatásként és nem használták fel Scarlett Johansson amerikai színésznő elismerő szavait, amelyeket Tarlós István főpolgármester való találkozásakor mondott – közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kedden az MTI-vel a sajtóban megjelent cikkekre és a színésznő ezzel kapcsolatos közleményére reagálva.

A főpolgármester-helyettes az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt írta: Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, félórás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő – ahogy közleményében maga írja – „megosztotta vele őszinte elismerését”.

„Egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük vagy használtuk fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak” – olvasható a kommünikében.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hangsúlyozta: szeretnék biztosítani a színésznőt, hogy a demokráciát nem féltjük Magyarországon, továbbá mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13-án.

A színésznőt képviselő cég döntött

A képek publikálásának időpontjáról egyébként a színésznőt képviselő filmgyártó cég döntött – jegyezte meg a főpolgármester-helyettes. Közölte azt is, nem tudják, hogy Scarlett Johansson milyen formában feltett kérdésre válaszolt a találkozóval kapcsolatban megjelent közleményében.

Az ügy előzménye, hogy a Bors szeptember 21-én írt arról, hogy az említett találkozón „a színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul”.

Scarlett Johansson közleménye

A 24.hu hírportál hétfőn írt arról, hogy Scarlett Johansson közleményt juttatott el hozzájuk, amelyben úgy fogalmazott, „nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.”

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia."
Ezt a mondatot már a színésznőt képviselő filmgyártó cég alkotta.
G. Soros elvtársuk odaszólására.
Similis simili gaudet (Hasonló a hasonlónak örül)
G. Soros és a filmgyártó cég ugyanis: egy és ugyanaz a fialás...

Mesélj már, akkor mi volt az oka ennek a nyilatkozatnak?????
(Ha már a szánalmasságot emlegeted.)

"I am writing to you following your approach to Mr Klubeck at the United Talent Agency and your inquiry related to Ms Angelina Jolie.
I can confirm that neither Ms Jolie nor any representative have ever issued or approved any text or likeness to be used in Hungary for any political purpose. So the answer to your questions is a categoric no.
Ms Jolie spent a few months in Hungary in early 2010 directing her film In the Land of Blood and Honey. She has had no further association with Hungary since that time.

Azaz: sem Ms. Jolie, sem képviselői nem tettek vagy engedélyeztek politikai célra felhasználható nyilatkozatot Magyarországon. Ugyanez érvényes a fényképre is. „A válasz tehát kategorikus nem. Ms. Jolie 2010 elején töltött el pár hónapot Magyarországon, a Vér és méz földje című filmjének rendezésekor. Azóta semmilyen kapcsolatban nincs Magyarországgal” – szögezik le."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés