TASZSZ: A török légierő bombázni kezdte a szíriai kurdok főhadiszállását

2019. október 7. 22:19
Halottakról és sérültekről nem érkezett jelentés.

A Haszek tartományban található Al-Malikija városát kezdte bombázni a török légierő hétfő este. A Szíriai Demokratikus Erők főhadiszállása is ebben az észak-szíriai városban található. Halottakról és sérültekről nem érkezett jelentés.

Egy szír tévécsatornára hivatkozva az orosz hírügynökség azt írja, a török légierő napközben intenzív tevékenységet végzett a határ közelében, az SZDF főhadiszállását viszont csak az éjjel támadták meg. A török légierő annak ellenére támadta meg az észak-szíriai területet, hogy Erdogan kijelentette: nem fognak azonnali műveleteket végrehajtani a kurd harcállások ellen. 

Az Egyesült Államok hétfőn kezdte kivonni csapatait Szíria északkeleti részéről. A kurdok szerint Washington ezzel megsértette a kurdokkal kötött megállapodását, egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy megnövekedhet az Iszlám Állam által jelentett fenyegetés a régióban, ha a koalíciós erők elhagyják Szíriát. 

A nyitókép illusztráció. (MTI/EPA)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát itt nagy keverés van. Irán nagyon nem nézi jó szemmel Törökország térnyerését, viszont Trump most mind a két országgal rosszban van, fene se tudja azt, hogy kinek az oldalán avatkozna be. Az biztos, hogy Erdogan hazardirozik, az oroszokat meg inkább az érdekli, hogy Aszad uralma a part mentén megmaradjon, mert akkor marad a haditengerészeti bázisuk.

Csak szólok, hogy Horvátországban bűncselekmény "kurvázni".
Érted, kutyuska?

Akkor megismétlem. Horvátországban "kurválkodni" bűncselekmény, tehát Borkai bűncselekményt követett el.
Kicsit összeszeded magad és belátod.

Szerinted Borkai cserkész lányokkal bulizott ott?????
Szerinted ha horvát rendőrök rászállnának az ügyre, mit állapítanának meg???
Amúgy engem nem igazán érdekel Borkai magánélete, de azért ez a viselkedés nem igazán illik bele a mélykereszténycsaládszentséget hirdető Párt irányvonalába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés