Sokadik csapás éri az esztergomi ellenzék kampányát

2019. október 7. 18:06
Adatvédelmi szempontból kifogásolható kérdőív található Cserép János honlapján.

Újabb, ezúttal baráti helyről, a liberális Átlátszóról kapott pofont a parlamenti ellenzék közös esztergomi jelöltje, Cserép János kampánya. A portál arról számolt be, hogy közérdekű bejelentés érkezett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába a polgármesterjelölt honlapja miatt. A bejelentő azt sérelmezi, hogy a Szeretgom Egyesület polgármesterjelöltjének nevével fémjelzett weboldalon olyan adatgyűjtés zajlik, amely a jelenleg hatályos GDPR előírásai szerint nem megengedett.

Cserép János honlapján ugyanis található egy kérdőív, ami potenciális lehetőséget ad arra, hogy a válaszadókról olyan lista készüljön, mely a politikai nézeteik alapján kategorizálja őket. A honlapon egyébként sem a GDPR szerinti kötelező adatvédelmi tájékoztató, sem pedig a tájékoztató elfogadásáról tett beleegyező nyilatkozat nem szerepel. 

A politikus a portálnak megerősítette, hogy övé az oldal, hozzátéve, hogy a „netes konzultáció” során birtokukba jutott adatokat a kampányát segítő „programíró csoport” tagjai kapták meg anonimizálva, személyes adatok nélkül. Az e-mail címet opcionálisan kérték, és a kampány során történő tájékoztatásra használták volna – de nem tették. Ezen kívül semmilyen más adatot nem rögzítettek elmondása szerint.

A volt momentumos Cserép korábban tetvekhez és parazitákhoz hasonlította ellenfeleit, majd megjelent vele szemben egy rivális ellenzéki jelölt. Cserép a közösségi oldala alapján ezt követően jobbára Rétfalvi Gergellyel viaskodott. Október első hetében ráadásul a Hír TV bemutatott egy tavaly nyári felvételt, ahol Cserép a most mögötte álló DK és Jobbik helyi vezetőit, Vadai Ágnest és Nunkovics Tibort becsmérli. Végül a bőszen NER-ező jelölt vállalkozásáról kiderült, hogy nemcsak az esztergomi önkormányzat egyik cégének, hanem egy vasúti közbeszerzéseken sikeres vállalatnak is alvállalkozója.

 

 

Borítókép: Cserép János, facebook

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés