Jávor Benedek a CEU-n indít kurzust

2019. október 7. 10:48
Segítőtársai is lesznek, Stumpf András és Bajomi-Lázár Péter személyében.

A Párbeszéd volt EP-képviselője hétfőn jelentette be, hogy oktatni is fog, mégpedig napjaink egyik legfontosabb szabadságából, a média szabadságáról: „Örömmel jelentem, hogy a CEU Bibó István Szabadegyetem keretén belül Bajomi-Lázár Péterrel és Stumpf Andrással közösen kurzust indítunk a médiaszabadság helyzetéről Közép-Kelet-Európában!” Így már rögtön kiderül, hogy nem csak ő lesz a kurzus mögött, hanem Stumpf András, a Válasz Online munkatársa, valamint Bajomi-Lázár Péter, akinek a neve azért lehet ismerős sokaknak, mert két évvel ezelőtt egy beszédében Bayer Zsolt halálát „kívánta”.

Természetesen azért elárul egy-két mondatot arról is, hogy mit terveznek a kurzus alatt: „Hogyan lehetetlenül el az értékelvű újságírás a politikai elvárások nyomása alatt? Hogy néz ki a kormányzati propagandabirodalom tartalmilag, és mennyire uralja a magyar médiapiacot? Miként válhat érdektelenné, sőt ellenséggé a konzervatív minőségi újságírás is? Mik az EU lehetőségei ebben a helyzetben? Mit kéne tenni?”

Azt már előre megígéri, hogy jó lesz – ilyen társak és téma mellett minden bizonnyal ezt az ígéretét könnyen beváltja majd.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mikor Mengele, Hess és Adolf tart kurzust filoszemitizmusból, és a zsidó kultúra védelméről.

Soros ad nekik munkát..... Nem véletlen.

Ettől a háromtól sem vennék használt autót, sőt!! újat sem.

Köszönjük, hogy Jávor Benedek jelenlétével emeli a CEU "fényét".
Tehát ekkora ott a színvonal! :)

Érdekes, és örvendetes hír.

Ugyanis az a fáma terjed, hogy a CEU száműzve és felszámolva a szabad kutatás és egyetemi oktatás.

:-)))

Bajom-Lázár Péter médiakutató a Political Capital konferenciáján október elején azt mondta:

„Nem biztos, hogy egy kormánnyal nem szimpatizáló újságolvasó számára érdekes, mit írt a néhai Seszták Ágnes vagy a sajnálatos módon még élő Bayer Zsolt.”

Ezért az etikai bizottság határozata alapján távoznia kellett a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Társadalomtudományi Intézetének vezetői posztjáról.

Akkor most megalakult a BSZT (Bukott Személyek Társasága)?

"...valamint Bajomi-Lázár Péter, akinek a neve azért lehet ismerős sokaknak, mert két évvel ezelőtt egy beszédében Bayer Zsolt halálát „kívánta”."

Minőségi anyagból építkezik a CEU.

Ugyan melyik 11, haver?
És hová költözött?
:-)

A 600 gólya továbbra is Budapesten tanul, a campus-on lakik, és 1 (EGY SZEM) trimesztert tölt majd Bécsben. A tanárok ingáznak.

Állítólag 2020/21-tól kezdve már csak Bécsben teveznek oktatni - erre roppant kiváncsi vagyok.

Meg arra is kiváncsi vagyok, hogy az osztrák törvénnyel mennyire lesz kompatibilis az amerikai kreditezés, vagy hogy az osztrákok is majd hoznak egy speci CEU-kivéltel-törvényt, ami legalizálja a hókusz-pókuszt. És arra is kiváncsi vagyok, hogy mit szólnak majd az osztrák magánegyetemek a CEU simlihez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés