Berki: Nyerni fogok októberben

2019. október 2. 11:44
Az ATV-ben mutatta be programtervét a független főpolgármester-jelölt.

A függetlenként induló főpolgármester-jelölt az ATV Start című műsorában a többi között arról beszélt, hogy hiába vádolják őt azzal, hogy a Fidesz indította, szerinte ugyanis ha ő bármelyik pártnak a tagja lenne, azt már ő vezetné. Lampé Ágnes műsorvezető arról is érdeklődött, hogy mit szól ahhoz a főpolgármester-jelölt, hogy a Publicus Intézet felmérése szerint Budapesten szinte nulla Berki támogatása. A „médiaceleb” úgy hárította a közvélemény kutatás eredményét, hogy szerinte az nem a valóságot mutatja, mert szerinte a közösségi médiában sokkal többen követik őt és sokkal több embert ér el ezeken a fórumokon.

Berki Krisztián a programjáról is beszélt. Elmondta, hogy 8 pontos programot hirdetett meg, melynek első része a bérházprogram lenne. Bár pontos számot nem mondott, de úgy fogalmazott, hogy sok bérház életveszélyes állapotban van, amelyeket azonnal le kéne bontani. Második pontjaként a közlekedést hozta fel, amelyet ingyenes közösségi közlekedéssel oldana meg. 

Berki a diákoknak és fiataloknak kedvezne harmadik pontjával, miszerint ingyenes WiFi-lefedettséget biztosítana Budapest teljes területén. Negyedik pontjaként az adópolitikát említette. Azt mondta, hogy 1%-ra csökkentené a budapesti iparűzési adót.

A parkosításról is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy szerinte minden teleknek van egy beépíthetősége, ezért a szakembereknek meg kell nézni Budapest beépíthetőségét és ahhoz képest kell parkosítani. 

Az egészségüggyel kapcsolatban a prevencióra helyezte a hangsúlyt. Szerinte ugyan egy hosszabb folyamat lenne, de ha sportra és egészséges életmódra sarkalnák az embereket, akkor később nem lesz probléma az egészségügyben. A szociális rendszerrel kapcsolatban azt mondta, hogy „a regnálása alatt nem kerülhet ki egy ember sem az utcára”.

Berki Krisztián a „bulinegyedről” is beszélt. Úgy vélte, hogy mindenképp ki kell alakítani a bulinegyedet, de a fővárosnak szerepet kell vállalni a régi lakók nyílászáróinak hangszigetelésében.

 

 

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha mást nem is, de Gergőt megverhetné:-))))

Legalább nem látszik olyan típusnak, aki Budapestet újra 'vörös rongyokba' öltöztetné.

Biztosan lenne neki, de azért úgy ne. Viszont kihivhatná vasalási versenyre, ki bírja jobban?:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés