Felkészült jelölt az egyik legfontosabb tárca élén

2019. október 1. 18:03

Cseh Katalin
Facebook
Részletes és ambíciózus terveket hallottunk.

„A bolgár, néppárti Mariya Gabriel meghallgatásán bebizonyosodott, hogy más kelet-közép-európai, jobboldali kormányok a miénkkel ellentétben tudnak meggyőző szakmai tudással rendelkező, összeférhetetlenségi ügyek által nem terhelt jelölteket állítani.

A tegnap esti bizottsági meghallgatáson egy felkészült és szimpatikus biztosjelöltet ismertem meg, aki egy Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú portfóliót kap az új Bizottságban – az Innováció és ifjúság területét. Örömteli, hogy egy fiatal, női politikus vezeti ezt a kiemelten fontos területet.

»Teljes erőmmel védeni fogom az akadémiai kutatás szabadságát« – fontos mondat ez a biztosjelölttől azon a napon, amikor a CEU megnyitotta a tanévet a bécsi campuson.

Részletes és ambíciózus terveket hallottunk. A von der Leyen Bizottság megemelt büdzsével folytatná a fiatalok munkába állását segítő Európai Ifjúsági Garancia Programot, megháromszorozná az Erasmus+ külföldi munkatapasztalat-szerzést és tanulást támogató ösztöndíjprogram forrásait. Az új, Európai Gyermek Garancia Program célja, hogy minden, a kontinensünkön élő gyermek garantáltan hozzáférhessen az oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz, megfelelő étrendhez és lakhatáshoz. Az új Bizottság tervei között szerepel emellett egy munka és magánélet összehangolását célzó, és kiemelten a fiatal családokat segítő irányelv kidolgozása.

A biztosjelölt programjából egy olyan Európa rajzolódik ki, ami szolidáris, segíti a legelesettebbeket, emellett kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációkra – hogy versenyképes tudással, biztos megélhetéssel indulhassanak el, és könnyebb legyen összehangolniuk a munkát és gyermekvállalást. Ez mind-mind olyan kérdés, amelyre az ország legfiatalabb pártjaként mi is különös figyelmet fordítunk, és eltökélten dolgozunk majd, hogy az ígéretekből jól megvalósított, valódi változást hozó programok szülessenek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönjük. Újabb +2% a Fidesznek. :-D

Botmixer!

Amúgy tökéletesen jellemző, hogy az oktatás témakörében - mint Pavlov kutyájánál, reflexszerűen - a CEU-t veszi elő, ami még a felsőoktatáson belül is egy marginális kérdés.

Ez a nő és a két társa egyszerűen: fúúúj

Egy szinten vannak. De most aktívabbak a férfiaknál.

Ha akartad volna, minden pozitívumot kihallhattál volna Trócsányi bemutatkozásából is, ahogy von der Leyen megtette! De nem akarásnak nyögés a vége...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés