Ki az antiszemita?

2019. szeptember 28. 13:04

Máthé Áron
Mozgástér blog
Hogy ki az antiszemita, azt ők, a haladó erők mondják meg.

„Micsoda? 1921-es zsidóellenes rendelet? És most veszti hatályát? Igen, ez bizony így van. A »Wabersche Optionpraxis« nevű belügyminiszteri intézkedés alapján, amely egy bírósági döntésen alapult, az egykori Monarchia más országaiban született zsidóktól megtagadták az állampolgárságot. Ehhez az Ausztriával kötött saint-germaini béke 80. pontját használták fel, ennek értelmében ugyanis azok kaphattak osztrák állampolgárságot, akik »azonos nyelven beszélnek és azonos fajhoz tartoznak«. Azoknak a zsidóknak, akik már megszerezték az állampolgárságot, ott lebegett a fejük felett a vészes lehetőség, hogy deportálják őket. Ennek ellenére, furcsa módon, a korszakban Ausztriát soha nem érte olyan nemzetközi sajtótámadás, mint Magyarországot.

És hogy miért érdekes ez a mai magyar nemzeti érdekek szempontjából?

Hát azért, mert most megint úgy tűnik, hogy a haladó erők Lueger egykori mondását fordítva alkalmazzák. Vagyis: hogy ki az antiszemita, azt ők mondják meg. Hogy Ukrajnában dühöng az antiszemitizmus? Mindegy, a mi kutyánk kölke! Hogy Bécsben közterületen művelik a zsidóellenességet? Ugyan már, hiszen ott most buktak meg a haladást ellenző politikusok! Hogy az Egyesült Államokban a Demokrata Párt az Izrael-ellenesség és az antiszemitizmus melegágya? Sebaj! 

De ha Magyarországon, egy kisvárosban – Vácon – egy gimnázium kertjében egy keresztény gondolkodó szobrát állítják fel, az persze újabb kitűnő alkalom arra, hogy a »haladó« sajtó világgá kürtölje: idehaza dühöng az antiszemitizmus.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője.
(Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)

Lehet, hogy az angolok ezért lépnek ki?

Biztos ezért követik Marxot:
Az iskolában, a kommunista rendszerben, azt tanultuk, hogy az egypárt rendszer, ha szocialista gazdasági móddal párosul, akkor az szocializmus/kommunizmus, ha viszont az egypárt rendszer kapitalista gazdasági móddal párosul, akkor az fasizmus/nemzeti szocializmus.

„…ha az antiszemitizmus nagy bűn, mert az, akkor az antiszemitizmussal való alaptalan vádaskodás ugyanakkora bűn, és ugyanolyan ítélet alá kell, hogy essék.”
– Csengey Dénes felszólalása a magyar Országgyűlésben, 1990. október 15.

Lehet, hogy ezért halt meg kurtán-furcsán?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés