Elkezdődött a III. Globális Klímasztrájk

2019. szeptember 27. 12:54
A menet a Clark Ádám térről a Kossuth térre vonul.

Elstratolt a Globális Klímasztrájk. Idén 139 ország vesz részt a világszintű megmozduláson, köztük Magyarország is. Országszerte 16 városban szerveztek tüntetéseket a mai napra.

 

 

A klímasztrájkot a Greta Thunberg nevéhez köthető Fridays For Future mozgalom szervezte, az Extinction Rebellion mozgalom pedig támogatóként segített. 

A résztvevők több mint 90 százaléka fiatalokból áll. A Clark Ádám téri gyülekező után a tömeg a Kossuth tér felé indult. A diákok mellett különböző aktivisták, környezetvédő csoportok és humanitárius szervezetek is utcára vonultak.

 

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hagyják már békén a klímát. A klíma elég nagy már, tud vigyázni magára.

Nyilvánvaló, hogy a legelkényeztetettebb nemzet legelkényeztetettebb generációja fog a leghangosabban panaszkodni arról, hogy milyen szar neki, és hogy nincs jövője.

Olcsóbb iPhonet, és olcsóbb repülőjegyeket.

Ráadásul ilyenkor különösen nagy azoknak az elektronikai eszközöknek a fogyasztása, a csúcson kell pörögnie az aksinak, kattognak a képek, mennek a megosztások, hiszen mit érnek a "jó" cselekedetek anélkül, ha azt nagy virtualitás nem látja, jó ha nem merülnek le az egésznapos használattól ezek az eszközök.
Otthon pedig kénytelenek lesznek mindannyian töltőre dugni a készüléket, hiszen holnap is van nap.

Ha nagyon cinikus akarnék lenni, akkor a tüntetés után keletkező szeméthegyet is megemlíthetném...:)

Én egyszerűen nem tudok dönteni abban, hogy melyik félnek van igaza. Persze, hogy voltak a Föld történetében messze vadabb körülmények, mint a maiak. Hosszú ideig létezett pl. az un. "hógolyó" (befagyott) Föld, amit az billentett át egy trópusi klimába, hogy a mai Szibéria és Kanada területén óriási vulkánok törtek ki, ennek nyomai máig megvannak. Ami elgondolkodtató az a mai változás gyorsasága, a korábban említett folyamatok évezredekig tartottak, ahogy ez a Föld esetében szokásos.

Márpedig ha odafigyeltél az elmúlt időszakban, akkor a napnál is világosabb, hogy a régi-új elvtársak most éppen a klímahisztériát meglovagolva próbálnak totális kontrollra szert tenni.
Ne repülj, ne autózz, ne egyél húst, ne vegyél ezt azt amazt, csináld azt, amit én mondok, és akkor megmenekül a bolygó...a klímahiszti ily módon nem más, mint lopakodó szocializmus.

"A totalitarizmus sokkal több, mint egyszerű bürokrácia. A totalitarizmus minden egyén teljes életének, munkájának és szabadidejének alárendelése a hatalmon és hivatalban levők uralmának. A totalitarizmus az ember fogaskerékké redukálása a korlátozás és kényszer mindent átölelő gépezetében. Arra kényszeríti az egyént, hogy lemondjon minden tevékenységről, amit az állam nem helyesel. Az eltérő vélemény kifejezésének semmilyen formáját nem tolerálja"
Ludwig von Mises.

Ha hőmegfutáson az un. termikus robbanást érti, akkor bajban vagyunk. Ez heves exoterm reakcióknál szokott bekövetkezni ( találkoztam vele egy-két kísérletem során...) A hűtőfelület képtelen elvezetni elég hőt, a rendszer meg melegszik és a reakciósebesség a hőmérséklet növelésével együtt szokásosan nő... ( A delikvens lehúzza a vegyifülke ablakát, hátralép és szól a többieknek...)

"A résztvevők több mint 90 százaléka fiatalokból áll. "
Pedig őket még nem is érinti a klimax.

Akkor csökkentsétek az öko-lábnyomotokat és dobjátok el a mobiltelót.

A történelmen végig vonul a fiatal generáció impulzivitása, elemi erővel feltörő változtatási szándéka, a régi, a fennálló zsigeri elutasítása, az új keresése. A fiatalok lendülete vitte előre a világot.

Erre a lendületre, szándékra, őserőre gyakran települtek hátsó pártszándékok, sunyi politikusok, miként most is ennek vagyunk szemtanúi. A környezetvédelem nem lobogózható fel semmilyen oldalról, nem sajátíthatja ki egyetlen politikai formáció sem.

A koala bambusza függetlenül fogy a jobb-vagy baloldaltól. Németországban tíz év alatt a rovarállomány hetvenöt százaléka tűnt el. Közös szociáldemokrata-CDU-CSU kormányzások alatt.

Mindenki kezdje saját családjában, környezetében Földünk megmentését, mindenki saját maga tegyen azért, hogy a jövő nemzedéke is megirmerje a mai biodiverzitást.

Kedves fiúk és lányok! Holnaptól ne üljetek be anyuka-apuka autójába, kérjétek meg Őket is, hogy váltsanak a tömegközlekedésre, ne akarjatok a legújabb divat szerint öltözködni, minden héten valami új cuccot vásárolni, járjatok tíz éves ruhákban, cipőkben, ígérjétek meg, hogy a jövő nyáron nem utaztok külföldre nyaralni, vonattal mentek le a Balatonra, nem kértek okostelefont, nem akartok elektromos autót venni - a hírekkel ellentétben ez is óriási környezetszennyező forrás - , kizárólag Magyarországon termelt élelmiszert fogyasztotok, az alapszabály ezen belül is az ötven kilométer, mint beszerzési forrás , otthon kidobtok minden műanyagot, kis kender tütyőket vásároltok, használtok, nem vásároltok az IKEA-ban, nem vesztek akkumulátoros rollereket sem, nem vásároltok az Auchan, a Tesco, a Lidl, az Aldi áruházakban -kitűzőket használtok, amelyen az szerepel, hogy csak magyar árút vásárolok - , nem csomagolsz be semmit sem, még az ajándékokat sem, radikálisan csökkented az áramfogyasztásodat otthon, s este tízkor hazamész a romkocsmából is, nem hánysz bele a vécédbe, nem dohányzol, otthon felhasználod a szürke vizet, s ami a legfontosabb, önállóan gondolkodsz, nem hagysz magadból hülyét csinálni, manipulálható utcai tölteléket varázsolni valós társadalmi alternatíva hiányában leledző pártok részéről. Ne legyetek biodíszlet a tehetségtelen balliberális pártok színpadán.....

Egy bizonyos koncentrációig a CO2 tényleg nem káros, ha viszont túl sok van belőle az katasztrofális eredményhez vezet. Elég, ha megnézzük a Vénuszt, vastag CO2 réteg, 400C felszini hőmérséklet és vagy 90 atm nyomás.... ( A szondáink talán egy órát bírnak lent.)

A Mars elvesztette a légkörének a nagy részét, ennek megfelelően a légköri CO2 koncentráció is alacsony, így az üvegházhatás is minimális...Utánpótlás meg nincsen hiszen nincsen kimutatható vulkáni tevékenység. ( a Vénusz és a Mars ég és föld...)

Kihagytam azt, hogy a felszini hőmérséklet -150 - + 20C között van ( Vénusz 400 C), nyomás 0,01 atm körül, amíg a Vénusznál 90 atm.... Ennyit a melegről. Miért a Marsra akarnak az emberek repülni és nem a Vénuszra?

A ppm-t egyszerűbb úgy megközelíteni, hogy az egy millió különböző részecskére jutó kérdéses részecskék száma ( part/million part)

Onnan kellene elindulnia, hogy egy köbméter Vénuszi gázkeverékben hány, és egy köbméter marsi gázkeverékben hány részecske van. A Vénuszéban nagyságrendekkel több..... (Nyomás 90 atm illetve 0,01 atm ) Kinetikus gázelmélet....

Kifejtené, hogy a Vénusz hasonlat miért értelmetlen? A széndioxid miatt intenzív üvegházhatás van, ráadásul a bolygó még vulkanikusan aktív, azaz van CO2 utánpótlás....Mi magyarázná azt, hogy egy a Naphoz csak kissé közelebb levő, a Földdel közel azonos méretű bolygón ilyen vad körülmények uralkodnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés